Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Igaz, hogy a homoszexualitás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz, hogy a homoszexualitás betegség?

Figyelt kérdés

nov. 5. 00:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
89%

"Befolyásolja az életminőséget, mert nem lehet az illetőnek gyereke, legalábbis természetes úton. A (testi eredetű) meddőségnek is ez a következménye, és azt érdekes módon mindenki betegségnek tartja."

Az a baj, hogy te egy több százezer vagy millió éve létező dolgot vizsgálsz egy alig néhány ezer éve létező modern környezetben. Nagyon régen még nem volt házzasság és a modern család fogalma sem volt ismert. Mindenki mindenkivel csinálta és nemigen tudták azt, hogy ki kinek a gyereke. Bőven volt felnevelnivaló gyerek mert akkor még fogamzásgátlás sem volt. Szépen kivehették részüket a gyereknevelésben. Azóta az ember kitalálta a házasság intézményét ami egy mesterséges dolog (ami nem is baj, csak ki kéne hangsúlyozni, hogy a természetben nem létezett az embernél) és te most azt nézed, hogy a homoszexualitás mennyire nem illeszkedik ehhez az új mesterségesen kialakított rendszerhez. Mivel azt látod, hogy nem illeszkedik, ezért betegségnek állítod be.

nov. 8. 10:31
 32/61 anonim ***** válasza:
61%

"Amugy meg betegség mert ha egy fajbol egy egyed nem tud szaporodni mert nem a nostenyek vonzzák akkor kihalásra van ítélve"

Tehát szerinted ha egy fajból csak egy egyed nem vonzódik az másik nemhez akkor az rögtön kihalásra van ítélve és nem számít az, hogy azon az egy egyeden kívűl rengeteg más egyed van aki meg pont, hogy vonzódik a másik nemhez. Értem...

Egyébként szerintem meg nem, mert a többi úgyis örömmel megtermékenyítené helyette a nőket, szóval itt nincs is gond.

Totál értelmetlen ezzel az érvvel jönni mivel úgysem lesz mindegyik fiú homoszexuális. Pont olyannyira értelmetlen ezzel jönni mint azzal, hogy ha egy fajnál minden egyed fiúnak születik akkor az kihalásra van ítélve mivel ez nem fordul elő a gyakorlatban. Ennyi erővel pedig küzdjünk a fiúk ellen mert ha mindenki fiú lenne akkor kihalna az emberiség.

nov. 8. 10:32
 33/61 anonim ***** válasza:
0%

#31 A te logikád szerint akkor a meddőség sem betegség, hiszen arra is ráhúzható ugyanez.

#32 Az életminőség rontásáról volt szó, nem egy egész faj kihalásáról. Akitől idéztél, az is nyilván az egyed genetikájának a kihalására gondolt, csak te kihasználtál egy félreérthető fogalmazást, hogy érvelni tudj.

nov. 8. 12:56
 34/61 anonim ***** válasza:
83%

"A te logikád szerint akkor a meddőség sem betegség, hiszen arra is ráhúzható ugyanez."

A meddő embereknek az a bajuk, hogy nem tudnak saját gyereket csinálni annak ellenére, hogy akarnak. Ezért szomorkodnak és akarják azt, hogy ne legyenek meddőek és hogy lehessen ezt kezelni. A melegek meg nem akarnak nőkkel szexelni, mivel nem is vonzódnak hozzájuk. Ők boldogok egymással. Az lenne a rossz nekik ha belekényszerítenék őket arra, hogy nőkkel feküdjenek le. A gyereknevelésben pedig nem volt problémájuk jó sokáig az emberiség történelmében. A melegekre nem jellemző, hogy teherbe akarnak esni, nem érzik azt, hogy nem szeretnének melegek lenni (ez alól kivételek azok akik nem fogadták el magukat a többségi társadalom miatt). Nem értem, hogy te hogy nem érzed a különbséget a melegség és a meddőség között. Mint mondtam nem kellett mindenkinek részt vennie régen a megtermékenyítésben ahhoz, hogy gyereket nevelhessen. Neked kéne belátnod, hogy te vagy az aki mindenáron a modern életkörülmények között akarja vizsgálni a melegséget. A modern világban az emberek családot alapítanak jellemzően házassággal, ez azt jelenti, hogy jelentősen eltértünk az őseinktől. Hiba lenne csupán emiatt betegségnek beállítani a homoszexualitást. Ez kb pont olyan mikor a balkezeseket elkezdenénk betegnek nyílvánítani mert tudatosan elhatároztuk, hogy ezentúl kizárólag jobbkezesekre tervezünk minden eszközt.

nov. 8. 13:14
 35/61 anonim ***** válasza:
77%

"Az életminőség rontásáról volt szó, nem egy egész faj kihalásáról. Akitől idéztél, az is nyilván az egyed genetikájának a kihalására gondolt, csak te kihasználtál egy félreérthető fogalmazást, hogy érvelni tudj."

Azért ne tegyünk úgy mintha az az életminőség nem függne valamennyire a környezettől. A melegeknek akkor lehet rosszabb az életminőségük ha olyan helyen laknak ahol őket megvetik. Tehát ez nem a melegségtől van. Ahol ez nincs, ott nem rossz az életminőségük.

Ami pedig az egyed genetikájának továbbadását illeti, nos nem mindenki akar szaporodni. Ilyenek a heterók között is vannak. Őket betegnek nyílvánítanád?

nov. 8. 13:20
 36/61 anonim ***** válasza:
9%

#34 A meddőségnek és a búziságnak egyaránt az a következménye, hogy az embernek nem lehet saját gyereke. Egyiknek testi, másiknak mentális zavar az oka. Ennyi a különbség, de attól még mindkettő betegség, mert a fajfenntartási ösztönnek ellentmond. Ha még mindig nem érted, mondok egy párhuzamot: szívritmuszavar és depresszió. Mindkettő ellentmond az önfenntartási ösztönnek, de az egyiknek testi, a másiknak mentális oka van. Érdekes módon mindkettőt betegségnek tartja mindenki. Mondjuk a depressziónak nincs olyan erős lobbija és propagandája, mint a homoszexualitásnak.

#35 Lásd ugyanennél a kérdésnél, nov. 5. 08:57.

nov. 8. 13:34
 37/61 anonim ***** válasza:
77%

Ha azt szeretnéd, hogy ne higyjem rólad azt, hogy egy rosszindulatú melegutáló vagy akkor ne nevezd a homoszexualitást "búziságnak". Mi sem hívjuk a heteroszexualitást "heziségnek".

"Egyiknek testi, másiknak mentális zavar az oka. Ennyi a különbség, de attól még mindkettő betegség, mert a fajfenntartási ösztönnek ellentmond."

Nem tudom komolyan venni ezt, meg is mondom, hogy miért. Attól, hogy egyesek nem képesek teherbe esni vagy teherbe ejteni mást, attól még érezhetnek ösztönösen vágyat arra, hogy szaporodjonak. És mivel nem képes a testük rá ezért elkeseredetten próbálkoznak azzal, hogy mégis sikerüljön mert működik ösztönük. Tehát nekik megvan a "fajfenntartási ösztönük". Ha nem lenne meg akkor nem érdekelné őket az, hogy meddőek, sőt talán még örülhetnek is mert nem kell aggódniuk attól, hogy véletlenül teherbe esnek. Az ösztön egy belső késztetés, nem tudatos megérzés. Nem pedig képesség.

A heterók között vannak olyanok is akik nem akarnak gyereket csinálni, ugyanakkor nem meddőek, a testük alkalmas arra, hogy szaporodjanak. Na ők azok akiknek nincs meg a fajfenntartási ösztönük. Az, hogy valaki akar-e gyereket vagy sem meg az, hogy meddő-e vagy sem az két egymástól független dolog. Ezeknek négy kombinációja van:

1. gyereket akar és nem meddő

2. gyereket akar és meddő

3. gyereket nem akar és nem meddő

4. gyereket nem akar és meddő

Az első kettő esetben van fajfenntartási ösztön, az utolsó kettőnél pedig nincs.

A melegek között szintén vannak olyanok, akik akarnak gyereket, meg olyanok is akik nem akarnak. Az ő esetükben is érvényes pont az négy sor amit leírtam. Csak itt még azt kéne hozzátenni, hogy ha a melegek nem is meddőek, ettől még saját párjuktól nem lehet gyerekük. De ettől függetlenül érezhet vágyat arra, hogy gyereket csináljon, tehát van fajfenntartási ösztönük.

A fajfenntartási ösztönnek nincs köze ahhoz, hogy kihez vonzódik valaki meg hogy meddő-e. Ezt kéne felfognod. Alábbiakat pedig jegyezd meg:

1. fajfenntartási ösztön =/= heteroszexuális vonzalom

Mert attól, hogy valaki hetero még nem biztos, hogy akar gyereket.

2. meddőség =/= fajfenntartási ösztön hiánya

Mert attól, hogy valaki meddő még akarhat gyereket. Aki pedig akar és meddő annak megvan a fajfenntartási ösztöne.

3. meddőség =/= nem heteroszexuális vonzalom

Mert attól, hogy valaki meddő még lehet heteroszexuális. Vannak olyan meddőek is akik nem heteroszexuálisak.

4. homoszexuális vonzalom =/= meddőség

Mert attól, hogy valaki homoszexuális még nem lesz biztosan impotens. Legtöbb melegnek működőképes spermájuk van.

5. homoszexuális vonzalom =/= fajfenntartási ösztön hiánya

Mert attól, hogy valaki homoszexuális még akarhat gyereket, és akik akarnak azoknak pont, hogy megvan a fajfenntartási ösztönük.

nov. 8. 14:16
 38/61 anonim ***** válasza:
10%
#37 Valószínűleg hiányoztál biológiaórán, ezért mondanék neked egy újdonságot: két azonos nemű élőlénynek nem lehet közös utódjuk. Ezt a mocskos homofób természet alakította így. Ezért az, hogy valaki a vele azonos neműekhez vonzódik, nem szolgálja a fajfenntartást, tehát ez nem fajfenntartási ösztön. Ettől persze lehet akarni vagy nem akarni gyereket, de az már nem ösztön.
nov. 8. 14:21
 39/61 anonim ***** válasza:
77%

"#35 Lásd ugyanennél a kérdésnél, nov. 5. 08:57."

Megnéztem azt a kommentet. Ki is másolom egy idézetbe, hogy ne kelljen lapozni:

"#17 Ezek szerint nem érted, mi az az ösztön. Az, hogy vonzódunk - jó esetben - egyes ellenkező nemű embertársainkhoz, a fajfenntartási ösztönnek köszönhető. Akkor is, ha nem akarunk tőlük gyereket, és védekezünk. Utóbbi már tudatos döntés, ahogy a mesterséges megtermékenyítés vagy az örökbefogadás is."

Nos, nem értek egyet ezzel. Az, hogy fajfenntartási ösztön és az, hogy melyik nemhez vonzódunk az két teljesen független dolog ahogy ez már a 37-es kommentben részletezve lett. Az ösztön egy nem tudatos belső késztetés, megérzés. Akik akarnak gyereket azok függetlenül attól, hogy kihez vonzódnak, szeretnének gyereket. Nem azért vonzódnak a heterók a másik nemhez mert fenn akarják tartani magukat. Mert ahogy már meg is említve, vannak köztük olyanok akik hiába heterók, nem akarnak gyereket. Ők nem azért heterók mert van fajfenntartási ösztönük, hiszen nincs is nekik. És mivel nincs ezért nem akarnak gyereket. A fajfenntartási ösztönnek nem következménye a heteróság, és a heteróságnak sem a fajfenntartási ösztön. A melegek között is vannak olyanok akik akarnak gyereket meg olyanok is akik meg nem. És azok a melegek akik márpedig akarnak gyereket, azok nem azért vonzódnak a saját nemükhöz mert azt remélik (akár ösztönösen akár nem), hogy lehet tőlük gyerekük.

nov. 8. 14:31
 40/61 anonim ***** válasza:
61%

Köszönöm, hogy értem aggódsz, de pont, hogy nem hiányoztam biológia órákon. Sőt pont, hogy szerettem is azokat. Alaposan átgondoltam a mondanivalómat és nem találtam benne hibát. Inkább úgy tűnik, hogy neked vannak gondjaid a szövegértéssel mert világosan leírtam mindent. Egyszer sem vitattam azt, hogy két azonos nemű ember nem képes egymással szaporodni. Nem tudom honnan vetted azt, hogy én azt gondolom, hogy mégis. Bemásolom a lényeges részeket a 37-es hozzászólásomból, hogy meglásd mikre kellett volna figyelned:

"Csak itt még azt kéne hozzátenni, hogy ha a melegek nem is meddőek, ettől még saját párjuktól nem lehet gyerekük. De ettől függetlenül érezhet vágyat arra, hogy gyereket csináljon, tehát van fajfenntartási ösztönük."

"Az ösztön egy belső késztetés, nem tudatos megérzés. Nem pedig képesség."

"5. homoszexuális vonzalom =/= fajfenntartási ösztön hiánya

Mert attól, hogy valaki homoszexuális még akarhat gyereket, és akik akarnak azoknak pont, hogy megvan a fajfenntartási ösztönük."

nov. 8. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!