Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A legjobb barátom homofób,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legjobb barátom homofób, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Amúgy jól elvagyunk, van közös érdeklődésünk, sokat beszélgetünk, csak néha lenyom egy ilyent, hogy mennyire gyűlöli a "b-zikat", és ez nagyon zavar. Mindig mondom neki, hogy viselkedjen, ne beszéljen így, de nem használ, újra előhozza.

Ami érdekes, hogy én sosem, valamiért nála sokszor előjön a téma, akár kedvenc sorozatai kapcsán (már nem tud megnézni valamit, hogy "b-zik" ne legyenek benne), akár ha hallott valamit stb., és mindig arra hegyezi ki, mennyire utálja őket (minket).

Ez nagyon bánt, de nem akarnám kidobni, mert amúgy segítőkész és jól elvagyunk. Rólam nem tudja, hogy meleg vagyok, de ezek után nem is mondanám el neki...

szept. 9. 09:12
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
12%

Tehát már ki van mondva az ítélet, hogy "utálatos alak", miközben az illetőről SEMMIT nem tudunk, egyetlen tulajdonságát kivéve. Lehet hogy rendszeresen adakozik, segít másokon. Lehet hogy szabadidejében önkéntes tűzoltó. Lehet hogy egy hűséges barát, akire lehet számítani.

De ez itt nem számít senkinek. Homofób, jajjj! Egyébként az sincs kifejtve, mit jelent, hogy homofób. Tökéletesen el tudom képzelni, hogy mindössze annyit mond, hogy már mocskosul elege van abból, hogy minden egyes (!) filmet eláraszt a homopropaganda (tény!), minden egyes sorozatot eláraszt a homopropaganda (tény!), könyvekbe, gyerekmese könyvekbe betüremkedik a homopropaganda (tény!), az iskolákba, gyerekek közé, akiknél sokszor még maga a szexualitást sem tudják még hiva rakni, ott is helyet követel magának a homopropaganda (tény!), napestig lehetne sorolni. De hát már ennyiért, a tényekért is egy mocskos állat valaki, ugye... Ja és utána ugyanezek féltéglával verik magukat, hogy így a tolerancia, úgy az elfogadás, amúgy a szólásszabadság.

Ja és hát természetesen mi lenne más, mint látens homo. Mindig ez az ultimate érv. Utálom a spenótot, tehát titokban szeretem a spenótot. Logikus.

Szórakoztató nézni, amikor így kibújik a szög a zsákból.

szept. 11. 08:09
 22/37 A kérdező kommentje:

Igen, ezért sem akarom nyíltan lecseszni, mert amúgy jó ember, sokat segít, nem nagyon vannak rossz dolgai, ezt az egyet leszámítva.

21: Az sem zavar, ha heteró, csak ne gyűlölködjön.

szept. 11. 08:58
 23/37 anonim ***** válasza:
0%
Na tessék. És most olvassuk el fentebb, hogy minden toleráns szerint mekkora égetnivaló állat ez.
szept. 11. 09:17
 24/37 anonim ***** válasza:

21-es!

Te meleg vagy? Mert nehezen akarom elhinni, hogy az lennél. Én egyébként az vagyok és egy kicsit se sajnálom azt a homofób illetőt. Az önbecsülésem nem engedi, hogy elkezdjek könyörögni egy ilyen alattomos alaknak.

"Tehát már ki van mondva az ítélet, hogy "utálatos alak", miközben az illetőről SEMMIT nem tudunk, egyetlen tulajdonságát kivéve."

Nem vicces az, hogy míg ő az összes meleget gyűlöli akikről semmit se tud csak azt, hogy melegek addig mi nem tehetjük meg ugyanezt ővele akiről tudjuk, hogy mindannyiunkat gyűlöl függetlenül attól, hogy mennyire különbözőek vagyunk és csak az a közös bennünk, hogy csak a saját nemünkhöz vonzódunk? Ha az elfogadható, hogy ő rajtunk gyűlölködjön, akkor az, hogy mi ezért megutáljuk és elkerüljük őt az miért nem elfogadható? Én azután mondok ítéletet egy emberről _miután_ megtudtam, hogy gyűlölködni szeret. Ő pedig úgy gyűlöli az összes meleget, hogy csak annyit tud rólunk, hogy melegek vagyunk. Mi ez a kettős mérce? Olyan furcsa, hogy egyből a homofób "barátot" kezded védeni. Talán magadra ismertél?

"De ez itt nem számít senkinek. Homofób, jajjj!"

Hasonlót tudok írni neked is. Tessék: De az nem számít, hogy mi melegek mennyire különbözőek vagyunk. Mindegyik egy mocskos b_zi, jajjj!

"Egyébként az sincs kifejtve, mit jelent, hogy homofób."

Szerintem ennél a kérdésnél nem is kell, hogy ki legyen fejtve. A kontexus alapján meg lehet érteni, hogy mit jelenthet, hogy milyen értelemben akarja használni a kérdező. Itt azt jelenti, hogy nagyon gyűlöl minden meleget és elválaszthatatlan része a létének, hogy ezt egyértelműen hangoztassa is.

"Tökéletesen el tudom képzelni, hogy mindössze annyit mond, hogy már mocskosul elege van abból, hogy minden egyes (!) filmet eláraszt a homopropaganda (tény!), minden egyes sorozatot eláraszt a homopropaganda (tény!), könyvekbe, gyerekmese könyvekbe betüremkedik a homopropaganda (tény!), az iskolákba, gyerekek közé, akiknél sokszor még maga a szexualitást sem tudják még hiva rakni, ott is helyet követel magának a homopropaganda (tény!), napestig lehetne sorolni."

Propaganda! propaganda! propaganda! Jajjj! Minden, ami csak megemlíti/megjeleníti azt, hogy vannak a heteroszexuálisokon kívül mások is az bizony csakis propaganda lehet! Nagyon szánalmas vagy! Te komolyan azt gondolod, hogy a szexuális vonzalmat azt lehet propagálni? Tehát azt gondolod, hogy ha elég sok ilyet lát egy gyerek akkor homoszexuális lesz belőle? Mert ez bizony nem így működik! Én például nem szeretem a mákot. Ezután fogyaszthatják az emberek bátran mindenhol, mert én akkor sem fogom tudni megszeretni. És nem azért nem tudom megszeretni, mert nem szeretnék olyanná válni mint a többi ember, hanem egyszerűen _képtelen_ vagyok rá. Nem tudom hogy kell azt szeretni mert nincs meg a képességem rá. Érted most már? Felfogtad? Egész életemben csak heteroszexuálisokat láttam. A gyerekmeséktől kezdve a filmeken át minden róluk szól, mégse lettem hetero. A melegeket a múltban sokféleképpen próbálták "kigyógyítani". Átnevelő táborok is voltak amik közül egy sem volt sikeres. Nagyon durva módszereket is bevettek mint például az elektromos árammal való sokkolás és mégsem jártak sikerrel. Na majd pont ezek után a heterok változnának meleggé csupán attól, hogy látnak melegeket! Röhejes vagy!

"...minden egyes (!) filmet eláraszt a homopropaganda (tény!), minden egyes sorozatot eláraszt a homopropaganda (tény!)..."

Mondd kérlek, tényleg __M I N D E N__ filmet és sorozatot "eláraszt" a "homopropaganda"? Az a szó, hogy "minden" az azt jelenti, hogy "az összes", másképp megfogalmazva "nincsen kivétel". Ha van 50 film vagy sorozat akkor mindaz 50-re, ha van 5000 film vagy sorozat, akkor mind az 5000-re érvényes. Kétlem, hogy igaz lenne az állításod. Ha be akarod bizonyítani a "tényeidet", akkor statisztikai adatokkal támaszd alá! Ha ezt nem teszed meg akkor az azt jelenti, hogy hazudtál! És mi az, hogy propaganda? Az a mondanivalójuk, hogy ne legyél többé hetero és változz meleggé? Mert ha csak az van, hogy szerepel egy-két ember akinek mellékes tulajdonsága az, hogy nem a másik nemhez vonzódik hanem a sajátjához, az nem propaganda! Ahogyan az sem lenne propaganda, ha kiderülne a szereplőről, hogy a pisztáciás fagylaltot szereti és nem a csokisat. Ha neked az propaganda akkor ennyi erővel bármi lehet az amire csak rámondjuk, hogy propaganda.

"...könyvekbe, gyerekmese könyvekbe betüremkedik a homopropaganda (tény!)"

A könyvekkel kapcsolatban propagandát eddig végig a politikusok csináltak. Mikor a "meseország mindenkié" című könyvet kiadták, akkor a kiadó arra számított, hogy csak néhány ezer példányt fognak eladni belőle mert szerintük nem is lesz nagy kereslet rá. Erre jött az akkor már mihazánkos Dúró Dóra és látványosan ledarált a kamera előtt egy példányt abból a könyvből. Ezzel híre lett a könyvnek és olyanok is hallottak róla akik addig még a létezéséről sem tudtak. Hirtelen meg is nőtt a kereslet a könyv iránt, olyannyira, hogy az összes kiadott példányt eladták és kellett még készíteni belőle mert sokan megakarták venni. A könyv iránt ezután külföldön is elkezdtek érdeklődni és több nyelvre is lefordították. Elmondhatjuk, hogy a politikának köszönhetően van ekkora figyelem az lmbtq-ra. Ha nem száltak volna rá a politikusok, akkor most alig lenne pár ezer ember aki tudna róla. A faluban lakó Mari néni is csak azért tud az lmbtq-ról mert folyton démonizálják a tv-ben a politikusok, máskülönben azt se tudná mi az. A mesekönyvekért pedig nem a melegeket kéne hibáztatni, mert azokat az emberek önként veszik meg és nem pedig azért mert mi megparancsoljuk nekik, hogy igenis vegyék meg. A fantasy könyvekből sem azért adnak el példányokat mert propagálni akarnának azzal, hanem azért mert vannak emberek akiket érdekelnek azok és szeretnének venni belőlük.

"az iskolákba, gyerekek közé, akiknél sokszor még maga a szexualitást sem tudják még hiva rakni, ott is helyet követel magának a homopropaganda (tény!)"

Ismét csak azt tudom mondani, hogy a nemi orientációt nem lehet propagálni és ez akkor is így van ha a végtelenségig ismételgeted a "homopropaganda" létét. Nem lesz több homoszexuális csupán attól, hogy látnak a gyerekek melegeket. És nem is arra akarják rávenni őket, hogy ne legyenek heteroszexuálisak, hanem arra, hogy aki nem hetero az ne legyen kirekesztve és ne kelljen beleerőltetnie magát abba, hogy heteroként éljen ha már eleve nem az, ne kelljen félnie attól, hogy esetleg megverik, pokollá teszik az életét az iskolatársak. Maximum az történhet meg, hogy a biszexuálisok (akik a társadalom negyedét is képezhetik) nem fogják azt érezni, hogy csakis kizárólag a másik nemmel szabad összejönniük. A heterok _n e m k é p e s e k_ vonzalmat érezni a saját nemük iránt, így azok akkor sem fognak kikezdeni az azonos neműekkel ha látnak melegeket és elfogadják őket. Nem tudom, hogy ebben mi a szörnyű, hogy elfogadóbbá akarják tenni a gyerekeket. Te mit szóltál volna ha titkolnod kellett volna a heteroságodat? Milyennek érezted volna ha végig attól féltél volna nehogy kiderüljön hogy a másik nemhez vonzódsz? Mit éreztél volna ha a szalagavatón nem táncolhattál volna azzal akit szeretsz?

"...napestig lehetne sorolni. De hát már ennyiért, a tényekért is egy mocskos állat valaki, ugye..."

Sorolhatod nekem nyugodtan napestig. Sőt adok neked akár egy hetet is, hogy kitalálj még többet is. Jól lehetne rajtad szórakozni. Azt viszont már most elmondom, hogy abszolút nem vagy komolyanvehető. Meg is mondom, hogy miért.

1. Állandóan homopropagandáról beszéltél. A valóság pedig az, hogy a másságot akarják elfogadottá tenni. A sok másság közül a homoszexualitás csak az egyik. Azon kívűl vannak biszexuálisok, transzneműek, aszexuálisok stb. Lényegében minden olyan ami nem ciszheteró. Te nálad pedig mindegyik simán "homo". Szerinted a biszexuálisok is homoszexuálisok, az aszexuálisok is homoszexuálisok, stb. és te ezt _t é n y k é n t_ állítod be. Ezzel nagyon mellélőttél. Rólad azt lehet hinni, hogy mindenféle szélsőjobboldali tartalmakon keresztül hallasz azokról az állítólagos "tényekről".

2. Úgy kezelsz mintha mindannyian hibásak lennénk mindazért amiért gyűlöltök minket (és ezt persze úgy teszed, hogy a homoszexuálisokra kensz mindent ami nem is kizárólag róluk szól (biszex, transz, aszex...stb)). Nekünk, magyarországi homoszexuális férfiaknak nincs befolyásunk abban, hogy globálisan mi zajlik az lmbtq témával kapcsolatban. Nem mi kérjük meg a hollywood-i filmrendezőket, forgatókönyvírókat, hogy tegyenek meleg karaktereket a filmekbe, sorozatokba. Nem mi intéztük el, hogy a nyugati országokban elfogadásra törekedjenek. Ennek ellenére persze te szerinted, meg a kérdésben leírt homofób "barátnak" lehet minket szapulni mindezekért. Úgy bántok velünk mintha minden egyes meleg férfi egy globális lmbtq szervezet tagja/ügynöke lenne és befolyást gyakorolunk a médiára, politikára, mindenre. Ez nincs így! Nincs ilyen hatalmunk, nem is tudom milyen világban élsz te. Gyanítom, hogy valami alternatív, konteós szélsőjobboldali tévképzetekkel teliben mert épp elméjű ember nem gondolkodik így. Az egész homopropagandás humbugodból az jön le, hogy üldözési mániád van. Az ilyenek szoktak olyan hülyeségeket beképzelni, hogy ciki heterónak lenni, meg hogy heterofóbia van.

"Ja és hát természetesen mi lenne más, mint látens homo. Mindig ez az ultimate érv. Utálom a spenótot, tehát titokban szeretem a spenótot. Logikus."

Természetesen hiba lenne azt állítani, hogy az összes homofóbnak vannak hajlamai a saját neme iránt. Én is hülyeségnek tartom ezt. Ugyanakkor ha azt látom valakiről, hogy állandóan a melegutálatát hangsúlyozza még akkor is amikor nem erről beszélgetnénk akkor ott valami bizonyításkényszerre kezdek gyanakodni. Vannak olyan emberek akik abban a hitben élnek, hogy másnak lenni alsóbbrendű/férfiatlan dolog és ezért mindent megtesz azért, hogy róla mindenki megtudja hogy mekkora egy b_zigyűlölő és tisztességes kőheteró. A kérdésben leírt "barát" pedig pont ezt csinálja. Ezért tűnik nekem és még másnak is gyanúsnak.

"Szórakoztató nézni, amikor így kibújik a szög a zsákból."

Szórakoztató nézni, amikor megpróbálsz bűntudatot kelteni bennünk és nem sikerül. Azt hitted, hogy majd megfogod tudni magyarázni azt, hogy bizony mi vagyunk a hibásak mindenért és tűrjük el azt, hogy ő kollektíven gyűlöljön minket de mi ne merjük őt elítélni és kérjünk bocsánatot tőle.

szept. 11. 17:22
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok egy érzékeny típus erre sem, de visszataszító ez a fajta b**izás. És igen, ahogy már írták, ezek egy része adott esetben és a megfelelő azonos nemű személlyel csak nyögnek a kéjtől...Hiteles megnyilatkozás akkor. Ja nem is...:D
szept. 14. 20:02
 26/37 anonim ***** válasza:
Valószínű ő maga is érintett a témában, ezért b.uzizik folyton, hogy legjobb védekezés a támadás címszó alatt elterelje a figyelmét magáról. Mivel már mondtad neki hogy ne hozza fel a b.zuziást és ne beszéljen így mert zavar téged, ő meg csak azért is felhozza és b.uzizik, szerintem hanyagolni kéne a vele való barátságot. Nem tiszteli azt amit kérsz, egy barátnak pedig ezt meg kéne tennie.
szept. 16. 11:23
 27/37 anonim ***** válasza:
El kell mondanod neki hogy meleg vagy, még akkor is ha látensként ilyen undorító megjegyzéseket mond. Ezerszer jobb az őszinteség, mint az hogy nem lehetsz önmagad. Ha meg nem fogad el, akkor nem is volt soha a barátod, csak te hitted azt. Boldogabb leszel nélküle az "amúgy segítőkész és jól elvagyunk" meg nagyon kevés érv azzal szemben, hogy b.uzizik folyton.
szept. 16. 11:25
 28/37 anonim ***** válasza:
61%
Én nagyon leitattam majd leszopattam s megdugtam..Azóta csendben van.
szept. 16. 11:26
 29/37 A kérdező kommentje:
27: Nem mondhatnám, hogy bővelkedek barátokban, hogy csak úgy kidobjak egy amúgy rendes férfit. A coming out nem érné meg szerintem, a barátsága többet ér. Amúgy más sem tudja, majd pont neki mondanám el? :D
szept. 16. 11:51
 30/37 anonim ***** válasza:
45%
Haverod beállhat Szajer meg Bese mellé a sorba
szept. 16. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!