Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Lehetek egyszerre meleg és...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetek egyszerre meleg és homofób?

Figyelt kérdés
A pasik jönnek be és volt nem is kevés szexkapcsolatom férfiakkal, de ha szerelmes meleg párokra gondolok, vagy hogy én éljek romantikus kapcsolatban egy férfival, akkor undor fog el. A Pride és politikában a meleg jogok téma is annyira irritál, hogy próbálom minél inkább kivonni magam az ilyenekből. Ha filmekben látok meleg párt, akkor is kiráz a hideg és inkább átpörgetem a jelenetet. Szerintetek ez a homofóbia jele lehet?

2024. máj. 10. 12:27
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Lehet rosszul gondolom, de szerintem téged leginkább a sztereotípia zavar, vagy ahogyan megjelenítik ezt. A politikát pedig szerintem hagyd. Ami nálunk van az minden téren kritikán aluli és ha sokat foglalkozol vele csak rombolod a saját lelki világod.

Engem heteroszexuálisként egyáltalán nem zavar egy random meleg pár, egy feltűnési viszketegségben szenvedő meleg párt látva, viszont már inkább odébb állok.

A legtöbb esetben egy ember jellemét teljesen el lehet vonatkoztatni a szexualitásától és nem ez fogja őt meghatározni. A legtöbb esetet manapság már fontosnak tartom kiemelni, mert teljesen mindegy, hogy valaki meleg, biszex, leszbikus vagy aszexuális vagy épp heteroszexuális vagy bárminek is hívja magát ami ilyen hangzatos 2020 után megjelent szó attól még nem lesz rosszabb ember a másiktól. Azokat az eseteket pedig nem szeretném firtatni ahol teljes joggal ítél el a társdalom valakit a szexualitása miatt. (Gondolok itt az erőszaktevőkre, fajtalankodókra, pedofilokra stb)

2024. máj. 10. 12:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

erdemes lenne szakemberhez fordulni.

Az nem normalis, hogy egy romantikus kapcsolat latvanyatol "undor fog el"

Az, hogy valaki meleg es nem szereti az aktivizmust, abban semmi meglepo nincs, nagyon sok meleg van ezzel igy - a gender temanak edig semmi koze nincs a melegseghez. Szoval azzal a resszel nincs baj, de az nem nirmalis, hogy mar meleg parok latvanyatol is kiraz a hideg.

2024. máj. 10. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem homofóbia, az sokkal egyszerűbb ennél. Azok alapján amiket leírtál, ez sokkal inkább disszociatív személyiségzavar, mintsem szimpla homofóbia. 🧍‍♂️
2024. máj. 10. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a szexuális orientációd valamely aspektusával kibékíthetetlen ellentéted van, azt ego-disztóniás szexuális orientációnak hívják. Nincs ezzel semmi baj, pár ülés a pszichológusnál, és megbékélsz. :)

Ezzel nem az a gond, hogy másoktól undor fog el, mert őszintén, én nyugodtan fogom álomra hajtani a fejem párkapcsolatban élő aktivistaként is attól még, hogy akár undorodsz is tőlem. Itt a gond az, hogy magadat emészted fel, ezért érdemes elmenni pszichológushoz. Nem kell romantikus alkatnak lenned, nem kell az aktivizmussal egyetértened sem, csak érdemes az ellenérzéseket olyan mederbe terelni, amit kezelni is tudsz. :)

2024. máj. 10. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen,menj orvoshoz és beszélj vele erről a dologról.

Ellentétekben nem jó élni.

2024. máj. 11. 21:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Jujj de jó ez a 4-es válasz! Ma is tanultam valami hasznosat. (Nem irónia, komolyan.) Köszi! Szuper! :)

Rákerestem, még BNO-kódja is van. (F6610)

A második bekezdésben meg hajszálpontosan benne van a lényeg. Tömören, röviden, velősen. Ez egy nagyon szuper válasz volt. Örülök, amikor ilyen okosakat olvasok itt. :)

2024. máj. 13. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!