Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan hoztatok össze közös utazásokat a párotokkal, ha nem ugyanaz az anyagi helyzetetek?
A párom fizetésének nagy részét elviszi az albérlet, marad kb 50-60 ezer forintja minden egyébre. Tervez majd váltani, mert a munka amit csinál nem feltétlen ideális. A másik dolog az, hogy ő eddig is kevesebbt utazott, szülei sem annyira nyitottak egy utazásra. Az én szüleim meg kifejezetten tervezik, hogy menjünk el idén valahova, amúgy is harminc leszek. Nyilván, ebben az esetben a párom nem jön szóba sajnos. Vele is szeretnék menni, meg ha belefér időben meg pénzben, akkor más utakra is. Csak neki nem lesz rá pénze, nekem meg arra nincs pénzem, hogy helyette fizessek mindent.
Akkor inkább ne is utazzak vagy mi legyen?
Nem is kell 1 hétben és külföldön gondolkodni, elég volna valahol Magyarországon. Én szuper 2-3 napos üdülésekre járok belföldön. De ha muszáj megtartani ezt a nyaralást a családdal, akkor fontos volna pluszban vele is tervezni külön.
35/F
Nem tudom, mert sosem éltem meg azt az érzést, ami a Kacsamesék elején volt, hogy Dagobert bácsi fejest ugrik a pénzbe, de talán pont azért, mert az éppen aktuális páromat, még ha nem is volt rá pénze, akár egy mondvacsinált ürüggyel elvittem pár napra.
Ha nekem sem volt rá pénzem, akkor spóroltam, de elvittem mindegyiket végül. (Pl. 2018-ban ez a 65ezres fizetésemből nagyjából a krisztusi kenyérszaporításnak felelt meg, de sikerült.)
Ez lehet akár önző érdekből is, hogy jobban érezzétek egymást, de akár ajándékként is felfogható.
Vettél neki valamit karácsonyra?
Jó, akkor a szülinapjára?
Tudod egyáltalán, mikor van?
Na jó, feltételezzük, hogy Timótnak hívják, akkor a neve napja pont ma van, nosza! ;-)
Ja, máma Rajmund és Zelma napja van, de ez sem ront a helyzeten.
Mondjuk a kategóriát nézve a Zelma névnap az esetedben igencsak kevésbé sanszos. :-D
Lehet még a ház nem lakható, azért fizeti az albérletet :)
Viszont a kérdés számomra felháborító/taszító..nem is tudom?! Mintha a szülőknek való megfelelésről és a pénzről szólna?! Ha valakivel együtt vagyunk, ő a másik felünk, vele tervezzük a közös életünket..senkinek nem könnyű, senkinek nem lesz akadálymentes az élete, mindig "küzdeni" kell valamiért. Nem egyformák az emberek, ugyanúgy az anyagi helyzetük sem. Viszont ha te azt az embert szereted, úgy érzed "örök" társad lesz az életben, ő az akit eddig "kerestèl" , akkor segítsetek egymáson, együtt dolgozzatok, küzdjetek meg az álmaitok megvalósításáèrt. Gondold el, hogy te kijelented,hogy elmész a szüleiddel nyaralni,de ő nem mehet,mert...neki ez hogy fog esni? Fordított helyzetben neked ez a felállás milyen lenne? Próbáljunk már meg egy kicsit a másik helyében/helyzetèben is lenni.
Teljesen egyetértek az utolsóval, szerintem is eléggé bicskanyitogató már a kérdés maga, talán ezért írtam a finomító-magyarázgató válaszomat, a 22-est.
Volt két barátom, akiket nagyon sajnáltam, mert már a velük való megismerkedésünk előtt elfogadtam egy-egy meghívást a nagynénémékhez, s ők (mármint az új pasik, nyilván pár év különbséggel) nem akarták, hogy kiderüljön róluk a dolog, így meg én nem hívhattam volna meg őket a másik kontójára úgy, hogy nem mondhatom meg, hogy párban vagyunk. (Különben ezzel sose volt gond.)
Ami a kérdezőben nem szimpatikus számomra az az, hogy miért nem érteti meg a szüleivel, ha már az ő szülinapi utazásáról van szó, akkor apu-anyu kifizeti nyilván azt a +70%-ot, mert úgyis két szobát kell kivenniük 2 + 1 főre, még ha a kisfiuk egyedül is lesz. (Itt egy plusz ötlet: ha már kiderült mindennek az ára, a fennmaradó 30%-ot le lehet fizetni a szülőknek is. Nyilván még időben, nehogy úsznia kelljen a kedves 4. személynek.)
"Örök társat" még nem találtam szerencsére, mert akkor pont a fent szóló hasonszőrűek feszegetnék a szarkofágomat pl. Egyiptomban, ahol lassan a tevék jobban értenek magyarul, mint arabul vagy franciául...
Egy szó mint száz: ha valóban szeretnék az életem társának hitt személlyel együtt nyaralni vagy üdülni menni, akkor addig verném a s*ggemet a földhöz, amíg nem sikerülne ezt elérni vagy kifizetni.
Ha szereted ezt a valakit, és nem csak egy 'valaki' a számodra, akkor eléred, hogy együtt nyaraljatok!
Ha nem, akkor, HUHH, de milyen lesz a közös életetek???
Ugyanitt utazni szerető srác kerestetik!
Gonosz? Ahelyett hogy vele próbálnàd ezeket a dolgokat megbeszélni itt kérsz segítséget, de nyilván ezek az emberek (köztünk én is) nem ismerjük az egész történetet, életeteket és ha épp próbálunk tanácsot adni, akkor majdnemhogy te vagy megsèrtődve.
De a hozzászólásaidból az jön le,hogy inkább az ellensége vagy a párodnak nem a társa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!