Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell elfelejteni valakit akit szeretünk?
Had fejtsem ki hogy, kit és miért akarom elfelejteni.
Végzős gimnazista vagyok és van egy fiú az osztályomban akit nagyon szeretek, szerelmes vagyok belé. Jóban vagyunk, sokat beszélgetünk de az iskolán kívűl nem találkoztunk még soha annak ellenére hogy már harmadik éve beszélgetünk (bár tervében volt csak nem jött össze). Beadandókat/csoport munkát is gyakran csinálunk együtt és még cipőt is nyertem neki egyszer (azt is iskola után közvetlenül).
De akkor rá térek a lényegre. Néha olyan mintha flörtölni próbálna velem amitől általában zavarba jövök és nem tudok rá mit mondani. De újabban nagyon komolyan mondogatja hogy barátnője van, ez nem zárja ki azt hogy biszexuális lehet habár szerintem még csak az sem, egyszerűen viccelt velem (egyébként az iskolában nem tudják hogy meleg vagyok csak az iskola pszichiáter).
Szeretném elfelejteni anélkül hogy összetörne a szívem. De az se baj ha összetörik csak legyek túl rajta mert hosszútávon szerintem jobb lesz így. Megbeszélni nem merem vele mert félek a lebukástól.
Ahhoz szeretnék segítséget kérni hogy ezt valahogy véghezvihessem. Minden választ előre is köszönök!
Szia! Hogyan próbál veled flörtölni? Lehet csak Te látod bele. Segíts kicsit, hogy jól értsük, amit mondasz. Miket szokott csinálni? Túlmegy a barátságon, ahogy feléd fordul?
Amúgy meg sose fogod elfelejteni, hanem az érzéseid fognak megváltozni az irányába idővel. De ahhoz, hogy ezt elérd, sajnos sokat fogsz szenvedni és reménytelenül vágyakozni. Személyes tapasztalat.
Ha megszenvedted a dolgot, akkor később már nem fogsz úgy tűzbe jönni tőle, mint korábban.
De a szenvedést nem lehet megspórolni. Emlékezni is fogsz rá mindig.
És fura, de bármennyire is fájdalmas egy ilyen reménytelen vagy viszonzatlan szerelem, valahogy jó is visszaemlékezni rá. Hogy valaki iránt tudtam így érezni. Nem vált valóra, de maga az érzés csodálatos, még akkor is, ha a másik ebből esetleg semmit nem veszészre és közben szenvedek is.
Nemhiába szól szinte az egész világirodalom, a filmek és a zenék túlnyomó többsége a szerelemről. Kevés ennél gyötrelmesebb és egyszerre nagyszerűbb dolog van a világon. Üdv a klubban ;)
Idő, idő és idő. Mást nem tehetsz, hogy elfelejtsd, csak azt, hogy nem beszélsz vele és tovább lépsz. Végzős vagy, ha nem ugyan oda mentek tovább tanulni, akkor ez magától fog megoldódni, de ha egy helyre mentek, akkor nehéz dolgod lesz.
Ez akkor is egy szakítás, ha nem volt köztetek az ég adta világon semmi. A szakításokon pedig csak az idő tud segíteni.
Talán még az segítene, ha találnál valakit aki viszonozza a dolgot, de az sajnos nehéz. Nehéz ez, de idövel jobb lesz.
3 éve végeztem én is a gimiben és szerintem elmondhatom azt a tényt, hogy a legtöbb meleg srácnak volt hasonló “élménye”, ugyanis akkor kezd kibontakozni bennünk ez az egész, amiről eddig azt se tudtuk, hogy bennünk lakozott. Középsuliban alakulnak ki az első igaznak hitt (tisztelet a kivételnek) barátságok, melyekről azt gondoljuk, hogy egy életen át fognak tartani, ugyanakkor nem feltétlen fog így végződni.
Volt nekem is egy elég közeli barátom, akivel próbáltam mindig minél több időt eltölteni. Elkísértem ahova csak tudtam, segítettem neki amiben csak tudtam és persze rengeteget beszélgettük akkoriban. Nyilván tombolnak az emberben ilyen idősen a hormonok, szóval rengetegszer olyan szituációba találtam magamat, amikor is azt gondoltam, hogy lehet, hogy ő is érez irántam valamit. Minden egyes nap átfutott a fejemben az, hogy mi van ha ez tényleg így van? Mi van, ha ez nem csak egy hamis sugallat?
Tényleg rengeteg időmet felőrölte ez a kérdés, mely szabadon mászkált a gondolataim között és várta, hogy válaszra találjon.
Mikor én is érettségi előtt álltam, akkor jöttem rá arra, hogy homályosan láttam. Sosem volt több közöttünk, csak én mégis odaképzeltem ezt.
Nyilvánvalóan ezt nem kell tényként kezelni… nem lát senki se a te storyd mögé. Véleményem szerint mind átmegyünk valamilyen hasonló szituáción, de ez nem azt jelenti, hogy a tiéd nem lehet más végzetű, viszont a leírtakból úgy tűnik.
Nem akartam lehangoló lenni, csak éreztetni szerettem volna azt, hogy nem vagy ezzel egyedül! Illetve egyetértek az első hozzászólóval, ugyanis bármennyire fájt is az a tény, hogy sosem fogja viszonozni azt, amit én éreztem iránta, akkor is ő volt az első ember, aki ilyen érzéseket váltott ki belőlem.
Remélem tudtam segíteni!
Kitartás és sok sikert a továbbiakban!
Ha ennyire biztos vagy benne, hogy közeledne hozzád, akkor kérdezd meg egy az egyben tőle a dolgot. Mi a legrosszabb ami történhet? Végzősök vagytok, lehet teljesen másfelé sofor majd az élet titeket, szal hacsak nem jöttök össze lehet nem is találkozol többet vele a ballagás és az érettségik után.
Nem meleg és csak beképzelted? Akkor eljátszod hogy csak poénkodtál. Biszex és akar valamit? Lehet lefekszetek aztán dob mert van barátnője. Meleg? Lehet összejöttök.
Ha nem tudod elengedni a dolgot akkor szedd össze magad és kezdeményezz. Máskülönben ebben a limbo állapotban leszel továbra is. Legalábbis addig biztos amig még találkoztok.
De amúgy meg úgy is lesz más a főiskolán, egyetemen. Ne hidd azt hogy ha össze is jöttök akkor rátaláltál az örök szerelemre és majd együtt öregszetek meg.
Szal vagy kezdeményezz vagy lépj tovább. Vagy igazából maradhatsz ebben az állapotban is. A dolog rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!