Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a homoszexualitás genetikailag meghatározott, akkor az ókori kultúrákban miért volt annyira elterjedt és elfogadott a görög és római társadalomban?
Kedves kérdező!
Nincsenek szövegértési gondjaim.
Még mindig nem kaptam semmilyen linket tőled, amivel (amikkel) egyáltalán alá tudnád támasztani, hogy az alapkérdésedben szereplő "definíciók" honnan származnak, honnan vetted azokat.
Ha még a saját kérdésfeltevésedben szereplő "állításokat" sem vagy képes megvédeni, és/vagy alátámasztani hiteles forrásokkal és adatokkal, akkor viszont már a feltett kérdésed is alapvetően hibásnak tekintendő.
Ha nagyon érdekelnek a kérdésedben szereplő témák (amelyek egyébként a tudóstársadalmat is megosztják), akkor elég ha csak elindulsz a Wikipédia megfelelő szócikkeiből, és az ott szereplő milliónyi forrást mind elolvasod.
Sok sikert és kitartást kívánok hozzá! 💪😎
Sírva nevetek ezeken az illib vak világlátásokon. Ahogy belemagyarázzák hogy a liberálisok love is love meg ilyeneket állítanak több ezer év szexuális kultúrája kapcsán...
Olyan mély kavarodottság van a fejükben, nem is nagyon lehet mit kezdeni akiket már ennyire beszippantott az ördögi eszme illiberális sötétje.
- egyrészt a liberálisok nem ezt állítják hogy love is love. Az embernek van saját joga és meg is kell neki adni hogy a szerelmet szexet úgy csinálja ahogy neki megfelelő kivéve hogy ezzel a másiknak többieknek nem árt, vagy kárt nem okoz. Ez legfeljebb valami múlt századi hippie eszme vagy LMBTQ szélresiklás, de nem a liberalizmus.
Aztán hogy szub-dom viszony volt -e a homoszexualitás az ókorban, vagy mellérendelt? Simán el tudom képzelni hogy mindkettőből volt jó pár, ahogy heteroszexualitásból is és ráadásul akár koronként is változhatott és népcsoportonként, nem csak en bloc a görögöket és a rómaiakat vegyük.
Ezután pedig még azon is el lehet filózni, hogy valaki a szub-dom viszonyt szereti.
Én nem írtam hogy mennyire volt elterjedt vagy elfogadott a homo viszony ógörögéknél és rómaiaknál, de annyi tény, hogy utólag elterjedt róluk, hogy jobban elterjedt volt. Ennek az okai viszont érdekelnek hogy miért, ha csak kamu lenne ez a vélekedés. Ha így van akkor keresztény fricskára gyanakszom a 'barbár' ókori civilizációkkal szemben.
Szerintem ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor ne hagyatkozz a tudományok eddigi eredményeivel és/vagy eredménytelenségeivel, hanem találd fel az időutazást, és hozd el magadnak (és persze nekünk is) a tényszerű válaszokat sokezer éves távlatokból...😉
Vagy vidd el a kérdéseidet egy keresztény topicba...😁
Kedves kérdező,mint írtam történész vagyok phd-s végzettséggek,az ókortudományok professzora..Az egész adott kort teljeskörűen ismerem,tanítottam is..De nem muszály elfogadnod a véleményem,sőt homofóbnak is nevezhetsz,ami egyébként vicces,mivel tényt írtam le..Megkérdezhetem hogy a te szakmai tudásod milyen tudományos folyóiratban fejtetted már ki?Milyen releváns diplomával rendelkezel?
Mert a legegyszerűbb érettségivel a mások munkáját szapulni..
Azért a PhD. mellé nem ártott volna megtanulni a magyar nyelv helyesírási szabályait sem.
Persze nem "muszály", de kivétel nélkül minden prof.-om alapvetően kiváló helyesírással rendelkezett.
Biztosan azért, mert nem akarták, hogy a hallgatók röhögjenek rajtuk, hogy még az általános iskolai anyagot sem voltak képesek elsajátítani minimum 8+4+5+X év alatt, de mindennek ellenére profként akarnak tanítani...😁
Hülyeségeket írsz.
"Whether he is gay, straight or bisexual, a boy’s sexual orientation is neither the cause or the result of sexual abuse.
By focusing on the abusive nature of sexual abuse rather than the sexual aspects of the interaction, it becomes easier to understand that sexual abuse has nothing to do with a boy’s sexual orientation.
There are different theories about how sexual orientation develops, but experts in human sexuality do not believe that sexual abuse or premature sexual experiences play a significant role. There is no good evidence that someone can ‘make’ another person be homosexual or heterosexual. Sexual orientation is a complex issue and there is no single answer or theory that explains why someone identifies himself as homosexual, heterosexual or bi-sexual."
Forrás: [link]
Egy phd-val rendlkező Hardvardon végzett pszichológus talán jobban ért a dolgokhoz mint te. :)
Rengeteg tévhit, és nagyon sok tudós által felállított -de nem bizonyított- teória létezik a szexuális irányultság kialakulására, és annak változásaira.
A legtöbb ilyen kérdéskörben inkább csak valószínűsíthető folyamatokról beszélhetünk, mintsem tényekről.
Arra sincs semmilyen konkrét bizonyíték, hogy a szexuális abúzus nem befolyásolhat szexuális orientációt, mint ahogy az ellenkezőjére sincs.
Kinsey az, aki eddig a legelfogadhatóbb elméletet állította fel erről, de ez sincs kellőképpen alátámasztva.
Ezzel csak azt akarom illusztrálni, hogy még az "alapokkal" sem tud szolgálni a tudomány, miközben már egyes tudósok egy "alap nélküli házra" akarnak kőfalakat húzni, míg mások még tetőt is akarnak tenni rá...😁
35. Egy biztos 36-nak ciki de igaza van :D
Aztán már az is gyanús ha valaki a forrásai helyett a tudományos tekintélyelvűségével igyekszik igazat nyerni. Ez lehet valamilyen megkövült hierarchiában érv, de a legtöbb tudományos igazság a régi megkövült tanokkal szemben jött létre úgy hogy a prof. dr. emer. adj. PhD. doc.-ok körömszakadtáig védték nézeteiket. Korábban már válaszoltam egyébként a többi kérdésedre nem szájbarágósan de utalásokkal. És utána még azt is leírtam hogy már válaszoltam egy részére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!