Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegként mit gondoltok az aszex pride-ról?
Én meleg vagyok, és jelenleg nagyban nyomom ezt a politikai korrektséget.
Azonban eléggé meglepett, hogy az idáig egységes pride-tól most külön vették az aszex csoportot. (Ami amúgy nem is pontos név lett, mert az aromantikusok is beleszámítottak).
Továbbá, a heteróknak továbbra sincs felvonulások. Pedig ezután már ténylegesen érvelhetnének mellette. És kicsit félek, hogy az aszex felvonulás egyeseket arra fog felindítani, hogy a többi lmbt csoportnak is külön-külön eseményeket rendezzenek.
Bocs, hogy válaszolok…
Én aszexuális vagyok, de sosem érlelődött még bennem a gondolat, hogy kimenjek az utcára és felvonuljak. Az, hogy az emberek nem tájékozódnak rendesen különféle dolgokról, az nem fog megoldódni, ha színes zászlóval sétálgatok az Andrássy úton.
A másik ember kirekesztése, bántása, az alapvető ostobaság sem fog eltűnni a fejekből. Aki van annyira intelligens, hogy elfogadja a másik embert, teljesen mindegy milyen a színe, a nemi hovatartozása, a vallása, vagy hogy melyik csapatnak szurkol, azok számára lényegtelen, hogy hányan mennek prájdra, az ő véleményük nem fog változni.
Aki meg annyira ostoba és korlátolt, hogy bánt másokat az előbb felsorolt okokból, holott az ő életére, sőt a gyerekei fejlődésére sincsen hatással egy idegen magánélete, annak meg pláne felesleges az egész. Sőt, az ilyet csak dühíti a felvonulás.
A gyerekeket kellene arra tanítani, hogy elfogadóbbak legyenek, segítsék egymást, mert egységben az erő. De sajnos már a 6-8 évesek is olyan gyűlölettel beszélnek egymással, hogy felfordul tőle a gyomrom
Mindenki azt csinál amit akar. Szerintem is jobb egyebként egy esemény mert annak van nyomatékosító ereje. Illetve ellehet filozofálni hogy hogy mehetne át ez "bohózatba". Egy van,akár aszex vagy, aromantikus, transz, bi, ... b.zi vagy, és elsősorban ezért utálnak, másodsorban kitalálnak valamit hogy mi másért utálkoznak "igazából".
A Pridera én 3-adszor fogok kimenni.
#1 a pride nem fog gyülölködőkből elfogadót faragni, nem is ezért megyek ki. Önmagamért. A pride elsősorban egy okozat, tehát a körülmények vesznek rá embereket, hogy egy napon megjelenjenek egy olyan eseményen melyre eljutni, megjelenni sok kockázat, konfliktusvállalás - ami mutatja jelentőségét.
Miert megyek ki? A legjobb válaszom,hogy ha elképzelem, mi lenne ha ez nem lenne, ha nem látnék, hallanék arról hogy társadalmi feszültségek miatt a közösségből/közösséget támogatók közül senki sem merne kiállni, akkor ami maradna az most még a borzalom.
A lényge tehát nem "a zaszló lengetés", hanem hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL.
Pride azért van hogy az öngyikosságot visszaszorítsa.
Most a homofóbok is öngyilkosok lesznek, mert nem tudják elviselni magukat?
A "többi lmtq csoport"
Te nagy tévedésben vagy, az aszex nem tartozik sz lmbtq-ba. L-leszbikus, M-Meleg,B-biszex, hol látsz te a-betűt?
Az aszexek általában heterók.
A heteróknak meg nem kell felvonulni, ahogy az értelmes lmbtq embereket is hidegen hagyja a felvonulás.
Ebből is látszik, hogy az lenne a legjobb ha mindenki nyitottabb lenne és elfogadná a másikat úgy ahogy van és toleránsabbak is lennénk egymás iránt.
Pridra azért van szükség mert a kormány diszkriminál és nem biztosít egyenlő jogokat. Egy heretót semmilyen hátrány vagy megkülönböztetés nem ér a szexuális irányultsága miatt. Ha a kormány szerint magán ügy hogy ki minek valja magát akkor ne is ez alapján diszkrimináljon. Ezért nem értek egyet ezekkel a címkékkel mert ez nem vezet sehova szerintem mindenki ember lényegében.
Leszarom, ahogy a Pride-ot is.
De legközelebb, mikor f@sz lesz a számban, majd rátok gondolok. Béke!
1.Hogy diszkriminál a kormány szexuális irányultság alapján? (Konkrét példákat kérek)
2.Hogyan segít ezen gyakorlatban a pride? (Szintén konkrétumokat kérek).
Köszönöm a válaszokat és szavazatokat!
Azt megértettem, hogy a Pride hasznos amiatt, hogy az egyes beletartozók lássák, nincsenek egyedül a világban. Nemrég nekem is emiatt volt fontos. És bár egyen sem voltam, most és tinikoromban egyaránt sokat jelentett, hogy megtudhattam, létezik olyan közeg, amibe beletartozhatom.
Arról viszont továbbra sem lettem meggyőzve, hogy ilyen és ilyen csoportoknak külön-külön kéne felvonulni, ahelyett, hogy csatlakoznának a sima Pride-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!