Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan reagáltak a szüleitek, barátaitok stb., amikor coming outoltatok?
Tudtam. - Mondta anyám.
Apám nézte tovább a tévét.
Család: nem én coming outoltam, kiderült. Semmi nem változott, az első 1-2 napban származott abból egy kis feszültség, hogy nem mertek tőlem kérdezni, de aztán szépen leültettem mindenkit külön-külön, és megkértem őket, hogy kérdezzenek tabuk nélkül, bármiről. Ez nagyon gyors javulást hozott. A szüleimet teljesen hidegen hagyta, a nagyszülőket egyedül abból a szempontból nem, hogy aggódtak a biztonságom miatt.
Barátok: náluk tudatos coming out volt. Összesen 1 kifejezetten negatív reakciót kaptam, annyira negatívat, hogy el is engedtük ezt a barátság-témát. Ami meglepő volt, hogy a fiúbarátaimtól soha, egyetlen egyszer sem kaptam negatív visszajelzést emiatt, pedig 1 kivételével mindegyik teljesen hetero volt. Aztán egyetemen végülis nyíltan meleg lettem, gyakorlatilag a kezdetektől, és életem legjobb döntése volt, hogy nem kellett hazudoznom össze-vissza.
22/p
Először nem igazán akarták elhinni, úgy voltak vele, hogy biztosan majd kinövöm - talán egy kicsit korai volt még akkor elmondani, de már addigra is sokszor felmerült bennem, hogy megemlítem, mert rosszul estek egyes megjegyzések a családtól, akik nem tudtak a dologról. Amikor lett barátnőm, először arra gondoltam, hogy inkább higgyék azt, hogy csak barátok vagyunk, de ő eléggé leszbikusnak néz ki ha szabad így fogalmazni és jobbnak tartottuk, ha az igazat mondjuk
A barátaim már jóval előtte tudták rólam, sokakkal ez hozott közelebb de a hetero baratnőim is jól fogadták általában, kérdezgettek néha.
Talán csak a konzervatívabb/vallásos ismerősöknek nem nagyon sikerült ezt megemészteni, szóval az benne van a pakliban mindig, hogy néhány embert elvesztése/ eltávolodsz tőle emiatt, de a legtöbb jó barát ki fog tartani melletted ilyen helyzetben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!