Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mit gondoltok az LMBTQ-ról...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az LMBTQ-ról melegként?

Figyelt kérdés

Ti mennyire érzékeliek, hogy védene titeket?

A társadalom szerintetek toleránsabb lett a mekegekkel szemben?

Mik az ami számotokra az LMBTQ-ban pozitiv, és mi az, ami negativ?

2023. márc. 18. 19:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Most már sajna az sem egyértelmű, hogy pl. te mit értesz lmbtq alatt?

Hála a fidesznek, teljesen szét lett trollkodva ez a betűszó...

2023. márc. 18. 19:57
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom, ugyan úgy élek mint egy hetero azzal a különbséggel hogy engem otthon egy pasi vár
2023. márc. 18. 20:22
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem függetlenül attól, hogy 13 éve Fidesz van kormányon, a társadalom maga elfogadóbb lett a melegekkel szemben, mint pl. 15 éve.
2023. márc. 18. 20:23
 4/13 Jani Belucci ***** válasza:
94%

Az LMBTQ egy fogalom, egy gyűjtőszó. Most a kérdés az magáról az LMBTQ fogalomról szól? Vagy LMBTQ aktivizmusról, aktivistákról, civil szervezetkról? Esetleg konktrétan az LMBTQ emberekről?

Tudom, a kormánymédiában szeretnek úgy beszélni az LMBTQ-ról mintha az egy konkrét valami, egy titkos társaság, háttérhatalmi ág, vagy terrorista szövetkezet lenne, mert így arctalan ellenséggé tudják tenni.

Ma Magyarországon van egykét LMBTQ jogokkal foglalkozó civilszervezet, akikre szerintem lehet számítani ha baj van. Például Háttér Társaság. Tudom, hogy ha engem sérelem ér amiatt, hogy meleg vagyok, akkor ha hozzájuk fordulok, mindent meg fognak tenni az ügy érdekében. Szóval ilyen szempontból azt érzem, hogy az "LMBTQ" véd.

Maga az LMBTQ fogalomhoz viszont ambivalensen állok. Szerintem baromság, hogy egy ilyen véget nem érő betűszó lett belőle. Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, ha azt mondanánk, hogy "szexuális és nemi kisebbségek", vagy ennek valamilyen változata rövidítve. Vagy pedig nevezzük meg külön-külön a csoportokat. Legalább a szivárványos zászló mint szimbólum működött sokáig, és tényleg mindenkit reprezentált. Aztán újabban elkezdték kitalálni, hogy tegyünk már bele plusz sávokat, mintha a szivárvány, mint spektrum nem fedne le minden színt. Nettó baromság, teljesen tönkre teszi a szivárvány egyszerű, egyértelmű jelentését, helyette káoszt kapunk.

Szerintem nem tett jót a melegek, leszbikusok, biszexuálisok megítélésének, hogy az LMBTQ fogalommal összekovácsoltuk a sorsunkat a transzneműekével. Ugyanakkor a melegjogi mozgalmak lehetőséget adtak a transzneműeknek is az érvényesülésre. És szerintem ez egy jó dolog. Viszont az a baj, hogy elkezdtek egészen szélsőséges és vad, absztrakt dolgok is felmászni az LMBTQ hajóra, és szerintem ennyit már nem bír el ez a mozgalom. Szerintem bőven van már akkora, hogy ha széttörik a hajó kisebb tutajokra, akkor sem marad senki sem a vízben.

Szolidaritásból álljunk ki egymásért, de nem tartozom az LMBTQ többi betűjéhez.

2023. márc. 18. 20:25
 5/13 anonim ***** válasza:
34%

Létezett valaha ezen a világon olyan (jog)védő szervezet, ami tényleg használt azoknak, akikért létrejött? Költői kérdés volt.

Ezek az LMBTQ aktivisták is csak önmegvalósító, hiperaktív fanatikusok, nem sok közük van egy átlagmeleghez. Ráadásul amit csinálnak sokszor kontraproduktív.

Egyébként számomra az csak LMB, én melegként nem akarok olyanokkal egy közösséghez tartozni, akik férfiként nőnek képzelik magukat és fordítva. Ez a transz dolog nálam a gumiszoba-kategória, semmi közöm hozzájuk.

A Q-ról azt sem tudtam mi a tököm, kár volt utánanézni. Queer, inter-, pán-, omniszexuális... LGBTTTIQQA, meg a lónak a f@sza.

Egyszerű, hétköznapi meleg fickó vagyok, minden más meg a beteg elme szüleménye.

2023. márc. 18. 20:29
 6/13 anonim ***** válasza:
13%
Úgy vagy te meleg, ahogy én az angol király...
2023. márc. 18. 20:46
 7/13 anonim ***** válasza:
18%

Ha ezt nekem címezte felséged, akkor nagyot téved. Melegnek lenni nem egyenlő azzal, hogy minden ránk erőltetett szarral azonosulni kell és még tapsolni is hozzá.

6-os voltam.

2023. márc. 18. 20:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"6-os voltam."

Egy választ töröltek, szóval az 5-ös voltam.

2023. márc. 18. 21:30
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

20:25-ös

'Aztán újabban elkezdték kitalálni, hogy tegyünk már bele plusz sávokat, mintha a szivárvány, mint spektrum nem fedne le minden színt. Nettó baromság, teljesen tönkre teszi a szivárvány egyszerű, egyértelmű jelentését, helyette káoszt kapunk.'

Néha feljön zászlós Redditen ez a téma, és valami olyasmi a hozzáállás, hogy Amerikában zömmel a fehér, melegek (értve itt első sorban a férfiakat) állnak a mozgalom élén; ők már elérték a saját céljaikat, lehetsz nyíltan melegként akár nagyon befolyásos ember is. Ezzel szemben helyezkedik el egy olyan réteg, akik szerint kiüresedett az eredeti szimbólum, mert sokaknak már egyáltalán nincs közös nevezője a mai emberjogi mozgalmakkal, vagy esetleg már korábban se a megfelelő hozzáállást képviselte.

Ez egy specifikusan amerikai dolog. Lehet akár baromság, akár valós problémára reflektáló dolog, de nem a mi dolgunk ezt megítélni. Az amerikai sem jön ide, hogy'56-ról pofázzon a magyaroknak, mert olvasott róla egy főcímet A Guardianban.

2023. márc. 18. 22:06
 10/13 steven95 ***** válasza:
100%

Ha az LMBTQ védelmi szerepére gondolok, akkor az emberekre gondolok, akik sorsuknál fogva közösséget alkotnak. Lehet kritikával illetni ezen közösség fölé szerveződő struktúrákat, de alapvetően kicsit elrugaszkodottan egy tükörként értelmezhető, amely megmutat minket egymásnak, nem hagyja elhatalmasodni az egyedüliség érzetét, nem enged elveszni a némaságban és félhomályban.

Van aki toleránsabb, van aki intoleránsabb, van aki érdektelenül félrenéz. Szerintem naiv dolog azt hinni hogy az első kettő kioltja egymást - csak a szakadék növekedett -, ill. utóbbi kivonja magát a felelősség alól. Aki eddig úgy érezte nem állt ki eléggé, a történtek erősebb kiállásra sarkall(hat)ták - olyan környezetben egyébként ahol az is buz* lesz aki ki mer állni mellettünk. A többieknek meg politikailag felbátorított véleménye szerint pedofilok, a férfi-nő reprodukciót veszélyeztető aberráltak vagyunk.

Leszámítva az elsősorban PAPÍRON létező diszkrimináció elleni törvényt, egy törvényi pozitívum van/volt az elmúlt 20 évben - a bejegyzett élettársi kapcsolat. DE! Ez nem lépcső , hanem a plafon ÉS mellékpálya mint utólag kiderült. Most az anya=nő, az apa=férfi akik! gyerekkel alkothatnak családot - jogilag. Teljesen le vagyunk választva a gyerekkel alkotott család fogalmáról, annak ellenére, hogy ennek ellentéte nem azt jelenti, hogy "jár" a gyerek.

Van egy olyan megközelítésem, hogy nincs értelme pozitív és a negatív dolgok latolgatásának, mert az nem közvetlen az LMBTQ-ról szól -ami egy csoport -, hanem az emberek bizonyos dolgokhoz köthető szubjektív véleményéről és azon bizonyos dolgok LMBTQ-hoz való tartozásának eldöntéséről. Tehát legalább érdemes lenne a kérdéseket eszerint ketté választani.

A kollektív józan észben hiszek. Nem kell kényszeresen mindenki után loholva kiabálni, hogy megmondd mit csinál szerinted rosszul és minden rossznak a forrásával azonosítsd - amely ki is meríti sokak érvelését. Elég csak gondolnod, hogy az szerinted miért nem jó és a Te magad által tartott jó fele fordulsz. És ezt mind, LMBTQ személyként LMBTQ vonatkozásban is meg lehet s kell tenni.

Az LMBTQ miatti kényszerű PC és véleményterror? Ennek semmi köze az LMBTQ-hoz. Túl korai és explicit felvilágosítás? Emberi hülyeség. Ha hozzá veszem hogy nem hiszem hogy az LMBTQ személyek emberi méltósága és egyenlősége biztosításának próbálkozásai az emberiség hanyatlását okozzák, akkor nem igen tudom körbehatárolni mi a negatívum számomra.

2023. márc. 18. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!