Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Az önértékelési zavartól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az önértékelési zavartól alakulhat ki homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha valaki kiskorától lányokba volt szerelmes, érzelmileg hozzájuk vonzódott, annál később az önértékelés hiányától alakulhat ki az hogy a saját neméhez is vonzódik szexuálisan? Nálam ez van, de nem tudom hova tenni.

2023. márc. 2. 19:59
1 2 3
 11/22 Jani Belucci ***** válasza:
100%

Nem lehet gyógyítani a biszexualitást. És nincs veled semmi baj. Van aki csak jóval később fedezi fel a bi hajlamait.

Nekem oviban három csajom volt egyszerre, mégis full b*zi lettem. Nem jelent semmit mit csináltál oviban.

Az önértékelésnek semmi köze nincs a szexuális orientációdhoz. (Ha tudnád mennyi öntelt meleg van, és mennyi önbizalom hiányos hetero...) Maximum annyi történhetett hogy az alacsony önértékelés miatt sokkal inkább figyelsz magadra kritikusan és folyamatosan elemzed magad. Nem csoda ha felfedeztél magadról valami újat.

Igen, elég para mikor rájössz hogy vonzódsz a saját nemedhez. Szerintem átestünk ezen a fázison sokan, hogy nem fogadtuk el, és ki akartunk gyógyulni belőle. De túl fogsz ezen lépni. Nincs mit gyógyítani ezen, mert ez az emberi szexualitásnak egy természetes változata.

2023. márc. 3. 07:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, a homoszexualitás nem betegség, hanem állapot. Ennélfogva a te szavaiddal élve, nem is gyógyítható. Ezért nem találsz erre nézve irományokat. Évtizedekkel ezelőtt voltak ilyen irányú kísérletek. Mind kudarcba fulladt. Csak megnyomorították vele azokat akiket szexuálisan át akartak nevelni. A szexuális beállítódás nem változtatható meg és egy életre szól. A "gyógyulás" keresése helyett inkább el kéne fogadnod saját magad, hisz a vágyaidon változtatni úgysem tudsz. Persze dönthetsz úgy is hogy elnyomod magadban. Ez is egy választás. És dönthetsz úgy is, hogy kipróbálsz kisebb dolgokat más férfival - aztán majd meglátod, hogy tetszett, akarsz-e folytatást.
2023. márc. 3. 08:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az önértékelési problémából, zavarból igen, de a bi/homoszexualitásból NINCS "gyógyulás". A mélyen kondicionálódott szexuális preferenciák NEM változtathatóak meg (ezer óra hipnoterápiával sem).

Ha szakemberhez akarsz fordulni azt azért tedd hogy a szorongásaidat segítsen oldani, megszüntetni.

2023. márc. 3. 12:21
 14/22 A kérdező kommentje:

Szeretem hogy mindig ezeket a közhelyeket mondjátok mint nem gyógyítható, fogadd el, nincs köze az önértékeléshez, nem betegség. Miért kell mindig jobban tudni attól, mint aki benne van a dologban. Mindenki egy speciális eset, ti is, én is, nincs két egyforma diagnózis.

Lehet hogy ti nem akartátok igazán, vagy nem volt jó a módszer, megközelítés. Hogyha nyomásra, mások miatt akartok megváltozni akkor biztos hogy kudarc a vége, efelől semmi kétségem. Ezt mindenkinek magában kell lejátszania, nem pedig a társadalom nyomására, vagy anyu-apu miatt.

Nagyon sok videót láttam akik vallomást tettek hogy igenis megtudnak gyógyulni. Van aki egyszerűen pszichológus segítségével tette (még mikor nem tiltották be az erre irányuló segítségnyújtást) van aki vallásos meggyőződésből.

Igen, hit által. Ez sokaknál kiveri a biztosítékot és elkönyveli mint valláskárosult, aki csak elnyomja magában de ott marad az érzés és előbb utóbb a felszínre tör. Lehet hogy pár ilyen eset megtörtént, de aki tényleg teljes szívből megtesz mindent azzal ilyen nem fog előfordulni.

Nem is ez volt a kérdés hogy megváltoztatható-e a ferde hajlam, de biztos voltam benne hogy páran nem bírják ki és leírják.

2023. márc. 3. 18:52
 15/22 Jani Belucci ***** válasza:
100%

"Miért kell mindig jobban tudni attól, mint aki benne van a dologban."

Te kérdeztél minket, hahó. Minek teszel fel egy kérdést, ha csak egyféle választ vagy hajlandó elfogadni, a sajátodat.

2023. márc. 3. 21:33
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egyik, amit a #15-ös is ír...

A másik. Miért gondolod, hogy egyedül csak te vagy itt érintett??

Szerinted a homoszexuális kategóriának többségében milyen irányultságú emberek lehetnek az olvasói/válaszadói?

2023. márc. 3. 22:03
 17/22 A kérdező kommentje:

15: én azt kérdeztem hogy alakulhat-e ki az önértékelési zavartól ferde hajlam, nem azt hogy megváltoztatható-e a melegség/biszexualitás. Ti pedig ezt erőltetitek.

16: nem gondolom hogy én vagyok érintett egyedül, tisztában vagyok melyik kategóriába tettek fel a kérdést, de leírom amit érzek mert fiatalabb, jobban befolyásolható olvasóknak tudniuk kell hogy igenis lehet ezen változtatni. Ezt nem is kérdeztem, nem is vitatkozom erről mert ez tény. Az érdekelt hogy a meglévő bajom miatt alakult-e ki a saját nemhez (szexuális) vonzódás?

2023. márc. 3. 23:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
#17 kaptál rá választ NEM ettől alakult ki. Azért kérdezed mert azt gondolod, hogy ha az önértékelési problémáidon (amik a mai napig kísértenek) átlendülsz akkor majd a szexuális preferenciáid is megváltoznak. Nem fognak, de ettől még a szorongásaid enyhítésére nyugodtan keress fel egy szakembert.
2023. márc. 3. 23:39
 19/22 A kérdező kommentje:
18: nem így van, mert érzem hogy van változás a dologban, sokkal nyitottabban tudok beszélgetni lányokkal, nem gondolok egyből arra hogy jaj mit gondolhat a külsőmről. Elfogadom magam úgy ahogy vagyok, tudom hogy nem vagyok olyan csunya kinézetű mint aminek előtte gondoltam magam. De ezért egy két dolgon változtatnom kellett, pl. leadnom egy 20 kilót, pattanásokat eltüntetnem az arcomról. Mostmár csak egy lányt kell találnom aki tetszik külsőleg, meg az értékrendünk is egyezzen és garantálom hogy nemfog előjönni a ferde hajlam.
2023. márc. 4. 00:22
 20/22 anonim ***** válasza:
87%

Ember, mi köze van egymáshoz annak, hogy milyen lényekbe vagy szerelmes, ahhoz, hogy milyen alakzatú test látványától izgulsz fel? Vannak bőven homoszexuálisok, akik közben nőkbe vagy max nagyon lányos srácokba szerelmesek plátóilag... 8 meg 88 évesen is. Csak nem hozza őket őrületbe a női testforma.

Aki ennyire nem érti a kettő között a különbséget, azt aszexuálisnak hívják. Vagy agyilag nő.

Még egyszer mondom, semmi nem változik. A plátói vonzalom egy dolog, a testi meg egy másik, ami jó tíz évvel később jelenik meg. Semmiféle személyiségi dolgokhoz nincs köze. Az egyik pali a sovány nőkre izgul, a másik meg a kövér nőkre piros csizmában. És meg ne próbáld levezetni, hogy mert hányszor verte el az apja ötéves korában. Ugyanolyan arányban előjön ez bármilyen múltú embernél. Hogy plátóilag kikhez vonzódik az ember, na annak van köze a saját személyiségéhez és életútjához.

Óvodás korában nem tudhatja senki a szexuális vágyát, mert még nincs neki olyanja. (Sokaknak később se lesz, csak az érzelmeiket hiszik szexuális vágynak.) Aki óvodás korában érzi a másságát, annak nem szexuális, hanem gender-mássága van, és legfeljebb érzelmi alapon vonzódik a férfi-lény elvont fogalmához. És nem mondjuk a fenékformájához.

Te is, azt se tudod, mid fáj. Lábad fáj, azt a kezedet fogod kezelni?

2023. márc. 4. 00:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!