Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az önértékelési zavartól alakulhat ki homoszexualitás?
Tudomásom szerint találtak egy gént (a nevét ne kérdezd, mert alfanumerikus a kódja) ami minden homoszexuális emberben megvan. Kivétel nélkül. A dolog szépséghibája, hogy számos heteroszexuálisban is fellelhető, de bennük nem túl gyakori. Ezt a gént teszik felelőssé a hajlamért, de a megléte még nem jelent feltétlen érdeklődést a saját nem iránt. Kell valami külső hatás is hozzá, ami (gyakran még az anyaméhben) bekapcsolja ezt a gént. Tehát nem elég a genetika önmagában és nem elég a külső hatás, szintén önmagában. A kettőnek találkoznia kell.
A dolog természetéből adódóan ez nehezen bizonyítható, de előbb-utóbb meglesz az is. Jelenlegi állapotában ez még csak elmélet, de elég erős elmélet. Nem mellesleg nagyon életszerű és hihető is. Valószínűleg nem is egy génes lesz a történet, hanem több génes. De egy 1 db már megvan.
Ráadásul ez az elmélet tökéletesen magyarázza azt a meglepő tényt, hogy a homoszexualitás miért nem szelektálódott ki a generációk sokasága alatt. Hiszen elméletileg ezeknek a géneknek ki kellene halniuk, mert a melegek nem örökítik tovább, hisz ritkán születik gyermekük. Ezzel szemben a melegek aránya a mindenkori társadalomban közel állandó érték amióta írásos emlékeink vannak. A géneket nyilván azok örökítik tovább, akikben a hajlam megvan, de nem találkozik külső hatással, ami bekapcsolná azt. Illetve akik "csak" biszexuálisok lesznek, nem pedig tisztán melegek. Elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a homo- és biszexualitás egy tőről fakad, csak a végeredményben van némi különbség.
NEM ettől alakul ki! A személyiség és szexuális fejlődés ennél sokkal összetettebb pszichés folyamat.
Akit börtönben abúzús ér az traumaként éli meg, nem lesz ettől sem meleg.
#7 ama említett gén csak hajlamosító tényező, de nem kizárólagos ok! Egypetéjű ikreknél is megfigyelték (pedig nekik teljesen azonos a génszerkezetük) hogy az egyik meleg/bi a másik teljesen hetero.
Ha rejtett volt, akkor miért csak azután jött elő, miután az önértékelési gondjaim is? Sokan azt mondják hogy ők már óvodában tudták meg ilyenek. Én azt tudtam óvodában hogy fülig szerelmes voltam a szomszéd kislányba, és szerettem ha a közelemben van.
Persze hogy zavar, a napnál is világosabb számomra hogy nem normális ez az állapot nálam, valami valahol félrement és jóvolna kideríteni micsoda. Csak sajnos ebben a fene nagy elfogadásban amit manapság hangoztatnak pont hogy kirekesztik és elnyomják azokat akik másfelől közelítik meg a dolgot mint a XXI. századi fősodrat. Nagyon nehezen találok a gyógyulás lehetőségéről anyagot magyarul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!