Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek után is engedjem neki, hogy nálunk aludjon?
Sziasztok, először is én egy anya vagyok. Van egy 21 és 18 éves lányom és egy 17 éves fiam. A családunkban mindig is az volt a szabály, hogy 18 éves korukig ne szexeljenek a partnereikkel nálunk sem és sehol sem, hogy ne legyen semmilyen véletlen terhesség. Ez csak a háttér, a lényeg most jön.
A fiam pár napja elmondta, hogy meleg és a barátjával már fél éve együtt vannak. Látszott rajta, hogy elég nehéz volt ezt elmondania és kicsit félt is, de biztosítottam róla, hogy ugyanúgy szeretem, mint eddig és a barátját is várom egy vacsorára.
Csakhogy ezután jött a kellemetlenebb dolog. Elmondta, hogy a pasiját már ismerem, az egyik gyerekkori barátja az. Na hát ők nagyon sokat lógtak együtt mindig is egy kis faházban az udvarunkon ahol van tv meg egy Playstation is, illetve egy kihúzhatós kanapé és egy kis ágy. Akkor még semmi olyat nem gondoltam, mert nem sejtettem róluk, hogy melegek. De ezalatt a fél év alatt is számtalanszor volt ilyen együtt lógás és alvás, így most jövök rá, hogy valószínűleg nem külön ágyban aludtak, hanem együtt, így valószínűleg szex is volt.
Szerintetek mit tegyek? Tiltsam meg nekik is, hogy együtt aludjanak, vagy engedjem, mert ha belegondolok lehet, hogy nem szexelnek még, de ha igen is, akkor ugye semmi terhesség nem lehet 2 fiú kapcsolatából. De viszont ettől betegségeket még kaphatnak el és nem is lenne fair a testvéreivel, ha vele kivételeznék.
Szerintetek mi lenne a jó döntés?
Tervezek a fiammal is beszélni erről, de nem akarom túlterhelni. Láttam rajta, hogy nehezen nyílt meg és nem is akarom ezzel sokkolni. Szerencsére a barátjával sem terveznek találkozni a közeljövőben, így van egy kis időm ezt kidolgozni.

Szerintem meg neked nincs gyereked és jobb, ha nem is lesz.

Azt írtad ,hogy 21 és 18 évesek a lányok. Akkor azok szexelhetnek szerinted is ! A fiad meg nem tudják felcsinálni ! Akkor mi a gond ??
Nekem két lányom van, már 30 évesek, férjnél vannak.
De mikor 16 lettek, az anyjukkal elmentek a nőgyógyászhoz, vizsgálat és felírták a fogamzásgátló tablettát. Amit az orvos javasolt. !
Ugyanis tudtuk azt, hogy mennek a discóba, lesz, ill. lett fiú !
Akár mennyire tiltom, akkor is fognak szexelni !
És így mindig haza jöhettek a szobájukba, nem a Wc-ben, meg a ligetben intézték gyorsan, felelőtlenül.
No meg nem mellesleg mi is találkoztunk a sráccal.
Amelyik csak 1 kalandot akart, az nem jött el hozzánk. (nem mert bejönni)
Ezt belátták a lányok is, azzal nem is lett semmi, dobták.!
Mi így csináltuk, és őszinték voltak velünk, akkor is mikor jó volt a kapcsolat. meg akkor is mikor szakítás-Sírás lett. Akkor vígasztaltuk !

Szia!
Végigolvastam az üzeneteket és látom, már sikerült megoldást találni. Éppen ezért én nem is írok tanácsot, hiszen már felesleges lenne. (Na meg nem tudom átérezni, hogy milyen szülőnek lenni - hiszen még csak 20 éves vagyok -, így nem is teszek úgy, mintha tudnám.)
Csak azt szerettem volna elmondani, hogy tényleg, igazán jó anyának és szülőnek tartalak téged ezek alapján amiket itt olvastam!
És ezt úgy mondom, hogy az én édesanyám is szuper szülő, tehát nem áhítozom máséról, de valóban szerencsés az, akinek az anyukája lehetsz:)
Remélem ezt ők is érzik.
Az pedig, hogy ennyit gondolkozol és töröd a fejedet ilyesmiken, és hogy néha megfordul a fejedben, hogy rossz szülő vagy, egyre inkább az ellenkezőjét igazolja. Csak az képes ennyit mérlegelni, aki valóban jó döntést szeretne hozni és valóban fontos neki az adott személy.
Nálunk ez a szex téma eléggé tabu volt mindig is, de ettől függetlenül én tájékozódtam magamtól és nem csináltam semmit felelőtlenül.
Talán ez az egyetlen dolog, amit másképp kellett volna a szüleimnek csinálni, és aktívabban résztvenni az efféle felvilágosításokban.
Na de egy szónak is száz a vége...
Tedd, amit tenned kell. Ha bocsánatot kell kérni, akkor tedd azt.
Tudom, hogy nem könnyű, főleg akkor, amikor te vagy az idősebb, a szülő, a felelősségteljes és te vagy az, aki sosem hibázhat. De már ahogy olvastam, mindegyik gyereked a fejedre kezd nőni és meghozzák a saját döntéseiket.
Bízz abban, hogy amit átadtál nekik és ahogyan felnevelted őket, az tökéletesen elég ahhoz, hogy ők maguktól éretten gondolkozhassanak és tovább fejlődhessenek!
Különösen nehéz a meleg téma Magyarországon, de én hiszek benne, hogy ha egyre több gyerek nő fel olyan szerető anya mellett, mint te is vagy (vagy az enyém), akkor idővel nem az utálaté lesz a főszerep.
Biztos vagyok benne, hogy megtanítottad a fiadnak, hogyan legyen kedves és tisztelettudó másokkal, hogy hogyan legyen elővigyázatos, megfontolt és körültekintő. Tehát jó ember.
És csak ez számít.
Most már bízz az eddigi "munkádban" és csak szeresd ugynúgy tovább őket és legyél ott támasznak!
És ha adhatok egy tanácsot, ami tudom, hogy az én esetemben is jó lenne az anyumnál:
Ne félj kérdezni.
Legyél érdeklődő és ne félj néhe viccelődni.
Ne nyaggasd, de látszon rajtad, hogy kíváncsi vagy hogyan érzi magát ebben a kapcsolatban és hogy mit gondol a továbbiakról.
Ha úgy látod és jó a kapcsolatotok, esetleg nézhettek kettesben valamilyen ezzel a témával foglalkozó filmet/sorozatot.
Beszélgessetek róla.
Még ha az elején nehéz is, egy idő után ki fog bontakozni és magától is el fog mondani mindent, ami vele történik. Az a fontos, hogy éreztesd vele, hogy megbízhat benned, veled bármikor beszélhet bármiről, és te mindig érdeklődve és lelkesen hallgatod meg.
Mégegyszer köszönöm mások nevében is, hogy ilyen szeretetben neveler a gyerekeidet és biztos vagyok benne, hogy ők is így tesznek majd az unokáiddal!
Ha esetleg van valamilyen fejlemény, remélem valahogy majd megírod, mert én nagyon kíváncsi vagyok és nagyon remélem, hogy jóp alakul minden!
A legjobbakat!<3

Végigolvastam! Gratulálok!
Filmvászonra illő, tanulságos tőrténet...

Igazán megható story!
Sok-sok boldogságot az egész családnak! Megérdemlitek!
Azt nem írtad, milyen segítséget kaptál a férjedtől... Remélem, az a része is kifogástalan!!!

Fhú... ilyenkor örülök, hogy nekem normális anyám van. Meg merem kockáztatni, hogy a fiad 17 évesen érettebb, mint te vagy.
Egyrészt: ez a fene nagy kultusz a 18 éves életkor körül egyszerűen gáz. Mi a különbség egy 17 éves, és 360 napos, meg egy 18 éves, és 5 napos egyén között? Elárulom: semmi. Annyi, hogy jogilag utóbbi már legálisan vehet cigit, meg piát, és van szavazati joga. De egyébként abszolúte semmi. Csak a jog ilyen, meg kellett húzni egy egzakt határt.
Másrészt: ugye te sem gondolod komolyan, hogy majd a 18. életévüket betöltve mindenki reflexből húzza fel a gumit akkor is, ha azelőtt nem tette? Elárulom: ez nincs így. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy egy harmincas valószínűbb, hogy nem húz gumit, mint egy tini.
Harmadrészt: az ugye megvan, hogy ők egymástól nem lehetnek terhesek?
Negyedrészt: az eszetlen tiltogatással két dolgoz érhetsz el. Vagy azt, hogy megtanulnak kicselezni, és a béka popója alatt lesz a bizalom. Vagy azt, hogy kis nyámnyila gyámoltalan gyermekeid lesznek. Mindkettőre láttam már példát. Olyanra is, akin már a fél város átment, de anyuka szentül hitte, hogy még szűz. De ez kinek jó? A lassan már felnőtt korú gyereknek, aki pont azzal nem lehet őszinte és bizalmas viszonyban, aki a legfőbb támasza kéne, hogy legyen? A szülőnek, aki elérte, hogy ez a helyzet kialakuljon? Egyáltlán: miért jó az a szülőnek, ha erővel tiltja attól, ami egyébként kellemes, és egészséges? Lehet, hogy ez téged meglep, de teljesen normális, hogy fiatalkorban az emberek már árdeklődnek a szexualitás iránt, vagy netán szexelnek is. Persze, láttam arra is példát, sajnos a tágabb rokonságban is, amikor valakit hozzád hasonlóan, elvből tiltottak a szextől. "Majd ha felnőtt leszel." "Majd ha elvégezted az egyetemet." Aztán az eredmény az lett, hogy 25 évesen annyi volt a tapasztalata és rálátása, mint egy 12 évesnek. Az ő köreikben valami különös okból kifolyólag gyakoribb a nem kívánt terhesség.
Egyébként sem vezet sehová ez az eszement tiltogatás. Téged tényleg az tesz boldoggá, ha a gyermekeid kimaradnak az egyik legcsodálatosabb érzésből? Mert ha igen, akkor pocsék anya vagy.
Meg szeretnéd őket védeni? Mitől? A boldogságtól? Az ép értékrend, és a párkapcsolati kultúra kialakulását soha nem a tiltások érik el, hanem a felvilágosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!