Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ma magyarországon hogyan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma magyarországon hogyan vállalhat gyereket egy egyedülálló homoszexuális férfi?

Figyelt kérdés
31F

2022. márc. 17. 16:24
1 2 3
 21/27 steven95 ***** válasza:
100%

18:03

Értelek, de a gyerekek más miatt is bántják egymást, emiatt ne szüljenek heterók sem? Vagy csak a többlet bántást ússza meg azzal, hogy ne legyen homokos apja? Gondolom így érted.

Én úgy érzem, hogy nem önzőbb egy homoszexuálisnak egy gyerekre való vágya mint egy heteroszexuálisé. Pont annyira önző.

Vigyük el a durván racionálisba:

Szegényebb vagyok, a gyerekem szegénységbe szülném. Önzőség. Ne szülj gyereket míg nincs hozzá pénzed. Ezzel így egyetértek, de olyan gondolkodás kell hozzá, kényszeríteni nem lehetne szerintem.

Ne szüljek évtizedek óta háború sújtotta övezetbe mert csak katonának fogják elvinni meghali. Önzőség. Hát..???

A Föld már így is túl van népesedve, ne szüljek. Miért ne? Bár önző vagy. Mert komoly felelősség gyereket nevelni, ebbe a körbe így sosem fogsz beletartozni, megérteni a gyereket nevelők nehézségeit, ők többet tesznek le az asztalra mint te a promiszkuitív szingli karrierista életeddel, semmi felelősséget nem vállalva! Vagy nem így van???

2022. márc. 17. 18:20
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én vagyok kicsit lemaradni az infóval, de én úgy emlékszem, a homofób törvénynek az lett a végkifejlet, hogy bár fogadhat örökbe egyedülálló is itthon gyereket, viszont lényegesen előtérbe kerülnek a párok, akik örökbefogadnának (ellenkező nemű párok). Ezzel ellehetetlenítve a kiskapút a melegeknek, illetve megnehezítve az ugyan úgy egyedülálló, de heteró személyektől is a lehetőséget. Magyaránt csak olyan gyereket fogadhatsz örökbe, aki úgymond "megmaradt", nem kell a heteró pároknak. Gondolok itt mentálisan, illetve fizikailag fogyatékos, roma gyermekekre, stb.

Ezzel remélem nem informáltalak félre, javítsatok ki, ha nem így van.

Viszont szerintem Magyarország ez erre nem egy jó hely. Tekintve, hogy mennyire beszűkültek, buták az emberek nagy része. Amit hall a szülőktől a gyerek, azt is adja tovább. És mint mások is említették, a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni.

Eléggé megnehezítené a gyerek és a te életedet.

Illetve ki tudja, hogy milyen újítások következnek még az idő során, főleg hogy most Novák Katalin magasabb pozícióba lépett. Szerintem sok jóra nem számíthatunk.

Én a helyedben külföldre terveznék egy elfogadóbb helyre(persze sehol sincs 100% tolerancia)de ahol legalább törvénybe nem ütközne egyáltalán. Persze ez egy elég nagy kijelentés, hosszú tervezést igényel egy ilyen elhatározás.

Illetve ami még eszembejutott, hogy melegek és leszbikusok szoktak összeállni hogy lehessen gyermekük. Csak hogy tudd, hogy szóba jöhet akár ilyen opció is.

Minden esetre sok sikert kívánok neked, remélem hogy segítettem! :)

2022. márc. 17. 18:27
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

18:27 vagyok

Illetve annyit hozzáteszek még az előző válaszokhoz, hogy egyes emberektől az bullshit hogy nem lenne teljes élete a gyereknek. Szerető családban ugyan úgy szép élete lehet a gyereknek, ha csak apuka/apukák, vagy ha csak anyuka/anyukák vannak. Lehet hogy kellemetlen lenne az anyák napja a gyereknek, viszont szerintem az sokkal rosszabb, ha a gyerek egy nevelőintézethen nő fel bármilyen szülő, támogatás nélkül. Nagyon ritka, hogy onnan a gyermek el tud helyezkedni azután, hogy kikerült arról a helyről. Nem is beszélve, hogy ott milyen körülmények között nőnek fel, és mit kapnak a többi gyerektől. Nekem is van egypár ismerősöm, aki árvaházban nőtt fel, és bár nem kérdeztem meg, de a hallottak alapján biztos vagyok benne, hogy inkább nőttek volna fel 2 azonos nemű szülő között.

Az egyik ilyen ismerősöm még évekkel ezelött szökött meg az árvaházból, azóta is eltünt személyként van fent a rendőrség oldalán.

Ne mondjátok már, hogy mekkora kín lenne a gyerek élete. Azért nem árt viszonyítani, hogy mihez képest.

2022. márc. 17. 18:37
 24/27 anonim ***** válasza:
87%

20#

Valószínű tanulatlan környezetben nőttél fel.

Budai iskolában ma ilyenér nem csúfolnak, ki is dobják az ilyen gyereket.

2022. márc. 17. 18:44
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Erről a "hogy fogják csúfolni/kinézni azt a gyereket" dologról eszembe jut a vicc:

- Dehát szegény gyereknek két apja van! Hogy fogják csúfolni!

- Ki fogja csúfolni?

- Hát majd mi!

2022. márc. 18. 08:25
 26/27 A kérdező kommentje:
#25 Ott a pont!
2022. márc. 18. 16:04
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy :-(
2022. ápr. 3. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!