Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen véleménnyel vagytok a Budapest Pride-ról?
Nekem van egy gyanúm, hogy ezek a felvonulások, már amilyen stílusban jellemző volt évekig (mostanság nem tudom, milyen), az LMBTQ kultúra lejáratásáról szól inkább, egyfajta SZTEREOTIPIÁT akarnak tévesen sugározni.
Tudjátok mi jut eszembe? A "meleg diszkó". Könyörgöm... attól még, hogy biszex vagyok, vagy ha meleg volnék, tetszhet nekem akármilyen zene. Ez is. Vagy más. Sőt, utálhatom is a meleg diszkót. De azért kitalálták, hoyy a diszkó zene egyik alstílusa a meleg diszkó. Biztos van ennek a stlíusnak valami története, de akkor is kissé sztereotipiára hajaz az is.
A meleg, bi és hetero emberek is sokfélék. Nem sztereotipek. Egy ilyen felvonuláson meg mintha beszervezett emberek majomkodnának, magamutogatóan. Legalábbis az a néhány feltűnőbb alak.
Láttátok a közvetítések során pár éve azt az affektáló barmot?? "EMMMáh vajjok, EMMMMMáh, mmmmpuhhsssz-hhmmpusssz"... Mindezt k#rvásan, pucsítva, affektálva, rubancosan puszit dobálva a levegőbe...
RETTENETES!
Amíg nem fedeztem fel a biszex énemet, huszonpár évesen, nem tudtam hova tenni. "Ilyenek volnának a melegek? Ez rettenetes lehet..." -gondoltam. Aztán ahogy kezdett benőni a fejem lágya, rájöttem, hogy ez egy KIRAKAT, egy sztereotípia beleégetése az emberekbe, a heterókba:
"hát, heterók, ilyen egy tipikus b#zi! Ilyen kis magamutogató! Affektál és direkt undorítóan rámenős! Na ezért utáljátok meg a b#zikat, ti heterók, jó? Mert ők ilyen alpáriak!"
Valami ilyesmit sugároz a szememben egy tipikus melegfelvonulás. Biszexként kikérem magamnak ezt a stílust egy felvonuláson! Főleg mert mi biszexek és melegek is sokfélék vagyunk! Nem sztereotípek.
El tudom képzelni fordított szituban... Heterofelvonulás, politikailag megszervezve: állig felfegyverkezett keménycsávók, egyik kézzel éljenezve, közben párzó bika jelleggel egy guminőt felett himbálózó alfahímek...
Ez épp oly buta sztereotipia volna.
A Pride pont az ilyen elképesztően provokatív és kirekesztő törvény miatt életképes és szükséges!
Nekem egy elmebeteg műkeresztény törpe ne pofázzon a nemiségembe, és semmilyen formában nem óhajtok az elvárásainak megfelelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!