Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Homofóbabb lett a magyar...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Homofóbabb lett a magyar társadalom az elmúlt 4-5 évben?

Figyelt kérdés

#homofóbia #gyûlöletbeszéd
2021. febr. 6. 18:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%

A magyar társadalom homofób, ez kétségtelen. Ezt természetesen statisztikai alapon mondom, egyénre nem lehet lebontani. A magyar társadalom idegenellenes, és mindent ellenez, ami egy kicsit is deviáns, azonkívül irígyek is vagyunk, állandóan azt nézzük, a másiknak mije van, hogyan él.

Ezek a dolgok nem javultak mostanában, de a politika rájátszik a többség zsigeri érzelmeire, és gerjeszti a fóbiát. Érthető, szavazatok kellenek! Néha hatalmas bakot lőnek ezzel, de még egy-egy nagyon fontos politikus sem számít, ha százezer szavazót lehet megfogni, vagy megtartani.

Azonban fogynak az alacsony szellemi színvonalú választók, egyre több ember viszolyog a primitív kijelentésektől (a jó magyar fehér, keresztény és heteró).

2021. febr. 7. 08:24
 12/32 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem meg az egész szexualitás témát hanyagolni kellene a közéletben. Tapasztalatok alapján felesleges. Sportban is minek kell reklámozni? Senkit nem érdekel ott hogy valaki homoszexuális lehet a csapatban, a sportért vannak ott az emberek. A sok mutogatáss már átlépték a figyelemfelhívás küszöbét és egy erőszakos TVs reklámmal vetélkednek. Az őket ért atrocitások ugyanolyan atrocitások mint amiket mindenki elszenvedhet. Megvernek valakit mert meleg, mást meg pénzért, vagy csak sima vita miatt. Semmivel nincs több vagy kevesebb a bántalmazottak között, mégis egyesek külön bánásmódot akarnak ami nagyon nem az egyenlőségről szól. Ja igen, szexuálisom: senkirenemtartozik
2021. febr. 7. 10:32
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
#13, az alkoholról mindenki tudja, hogy függőséget okoz, és hogy évente legalább harmincezer magyar hal meg a következményei miatt idő előtt. A homoszexualitás nem okoz függőséget (tehát aki kipróbálja, az nem lesz homoszexuális), és nincs ismert betegítő hatása.
2021. febr. 7. 13:05
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

#14, részben egyetértek, de abban nincs igazad, hogy egyenlőségjelet lehet és kellene teni a vita miatti verekedés, vagy rablás, és egy homofóbiás indíttatású bántalmazás közé.

Biztos vagyok benne, hogy megértenéd a különbséget, ha egy idegen országban kéne dolgoznod egy pár évig, és ott valamiért utálnák a magyarokat, és ha kiderülne rólad az utcán, hogy magyar vagy, akkor megvernének.

A jog is különbséget tesz, erre az esetre vonatkozik az "aljas indok" minősítés. Az elkövető súlyosabb büntetést kap, mint egy ugyanolyan megverésért, amihez mondjuk anyagi természetű vita elfajulása vezetett.

2021. febr. 7. 13:16
 15/32 anonim ***** válasza:
84%

"Sportban is minek kell reklámozni?"

Nem teljesen értem, hogy ezt miért ide írod és miért nem a sportklubnak vagy akik kitalálták? Én pl. egyáltalán nem nézek focit, erről is csak azért hallottam, mert valaki már legalább fél éve itt sír, hogy kiraktak egy szivárványos zászlót. Nem a melegek döntik el, hogy egy multi vagy klub vagy akármi mivel fogja reklámozni magát. Hogyan lehet ezt rákenni a melegekre? Ha valami japánokkal reklámoznak, akkor utálni fogtok minden japánt? Komolyan nem értem ezt a logikát.

Ez ugyanolyan, mint a könyvdarálós eset. A sírók miatt lett népszerű és nyilván a klub is tudja, hogy a sírásukkal reklámot csinálnak nekik.

Nem tudom, hogy a fejetekben mi van: összeül valami meleg tanács valahol és kiadja az utasításait a nagy cégeknek vagy mi a tököm?

2021. febr. 7. 14:42
 16/32 anonim ***** válasza:
89%
17# gondolatát én annyival egészíteném ki, hogy zászló,szimbólum kiheleyezése az adott személy, csoport, közösség, cég elfogadását jelzi nyíltan, nem reklámozas. Ami meg jól mutatja a homofóbiát s társait,ha ighazán nem lenne bajod veje, hideneg hagyna a zászló.
2021. febr. 7. 15:42
 17/32 anonim ***** válasza:
70%

17-18. Le leszek pontozva, de nem értek egyet. Lehet nekem "problmám" a melegekkel. Vagyis nem a melegekkel, hanem magával ezzel a jelenséggel, amit homoszexualitásnak neveznek. Ettől még magát az egyént, az embert, akár homoszexuális, akár nem, megpróbálom megérteni, elfogadni, segíteni, amiben lehet, mert ember. Nem tehet róla valószínűleg, hogy kialakult nála egy olyan dolog, amit én egyébként nem tudok természetes dolognak elfogadni. Szóval nekem ne rakjanak ki zászlókat. Mert ha valamit erőltetnek, azt nem szeretem. Főleg, ha már amúgy is megvan róla a véleményem, és az embereket megértem, elfogadom, együtt érzek, hogy nekik nehéz, ne tolják a képembe ezt és ne kényszerítsenek!

Lehetne skizofrén zászlókat vagy autista zászlókat vagy mittudomén milyen zászlókat is kitenni. Minek? Nem attól fogjuk őket elfogadni. Az elfogadást, empátiát, másik helyébe képzelem magam dolgot lehetne nevezni az emberbe, de erőszakkal nyomatni semmi értelme. Ezt kellene végre egyszer felfognia ennek a sok buta cégvezetőnek és mindenkinek, aki zászlókat rak ki és erőltet.

A homoszexualitás továbbra is magánügy, ahogy a nemzetiség is. Jön egy külföldi, elbeszélgetek vele mondjuk angolul, és vagy elmondja, milyen országból jött, vagy nem, nem lényeges.

Nekem alapvetően fontos, hogy az embereket származásuktól, bőrszínüktől, nézeteiktől, szexuális beállítódásuktól függetlenül próbáljam alapjaiban megérteni. Mindenkinek alapvető kéne, hogy legyen ez. Ettől még lehet véleményem, hogy mi betegség és mi nem, de ebben hadd ne akarjak változni, ha ezt a nézetemet nem erőltetem másokra, mások se erőltessék az ő nézetüket rám.

2021. febr. 7. 16:48
 18/32 anonim ***** válasza:
84%
19 csak félig van igazad. Mindenki ott veszi fel a szemellenzőt, amikor azt mondja: OK, de csinálja a 4 fal között. A többség sem csak a 4 fal között heteroszexuális, hanem végig mehet az utcán, kézen fogva a barátjával- barátnőjével, megölelheti, megcsókolhatja, urambocsá' csókolózhatnak is. De amíg, vannak, akiknek ezért verés jár, addig ne beszéljünk már erőszakos nyomatásról!
2021. febr. 7. 17:37
 19/32 anonim ***** válasza:
80%
19# Én nem pontozlak le, de nem értek egyet. Ha nem lenne problémád a dologgal akkor ép ésszel belátnad, nincs olyan hogy "homoszexuális jelenség", ezt magadnak kreáltad, hogy legyen valamire fognod hogy nem az emberrel van bajod. Igazából a zászló, s a szivárványos szimbólum erre is alkalmas. Helyettesíti a szexuális kisebbségbe tartozó egyént, s a legkonzervatívabb is van annyira "liberális" hogy cinkesnek tartva a nyílt buz.zást, ott van neki helyette a személytelen zászló, hogy "elégesse". Ha nem zavarna valóban a dolog akkor egy szivárványos zászló hatása pont ugyanakkora kellene legyen rád nézve mint, egy "Egyél hódot, védd a fákat" kitűző ami a viselőjét a természetvédelem elkötelezettjeként mutat be. A zászló nem az elfogadásra buzdít, hanem a jelzése, hogy itt/ők már elfogadták, s merik ezt nyiltan vállalni is, mert már nem csak a melegeknek nehéz nyiltan vállalni, annak is aki támogatja... Ez egyfajta szolidáris kiállás is amelyben heteróként megtapasztalják milyen az ha ezért támadnak téged s mégjobban megértik a dolgot. Én így gondolom.
2021. febr. 7. 17:45
 20/32 anonim ***** válasza:
19%

19. voltam.

#20. Én sem értek egyet a heterók nyílt utcai enyelgésével. Ez gyerekes, hogy nyílt utcán nyalják-falják egymást. Éppen nem azt kéne erőltetni, hogy mások is hadd csinálják, hanem a heterókat is kicsit ki kéne oktatni, de ez a kioktatás is annyira lenne hatásos, mint a melegfelvonulások. Senkinek nem fogja senki erőszakkal megváltoztatni a nézeteit. Érvekkel győzködni lehet. Hacsak nem férj feleség, akik eldöntötték, hogy bármi lesz, együtt maradnak, akkor heteróknál is gyerekes fellángolással menőzés, ahogy fogják egymás kezét, olyanok, akik aztán ideírják a hülye kérdéseimet, hogy "terhes lehetek?" "jaj terhes lettem, mit csináljak?" tehát felelősségvállalás nuku, csak élvezetek. És igen, azt hiszem az "élvezetek" kifejezés az, amit erőltetni akarnak az emberek, mert mindenki azt hiszi, ez jár neki. Oké, de nem az utcán. Az utca nem az élvezkedés helye. De erről a heterókat ugyanúgy nem fogod tudni meggyőzni, mint amiről most beszélünk.

21. Szeretném én magam eldönteni, kivel vagy mivel van bajom. Nekem nem az emberrel van a bajom. Van egy "átok", vagy nevezzük aminek akarjuk, ami betalál bizonyos embereket. Nekem ezzel az "átokkal" van bajom. Megint más dolog, hogy akit elér ez az "átok", az mit kezd vele. Mert én úgy gondolom, bárki tud úgy teljes életet élni, hogy közösségben nem úgy mutatkozik a párjával, hogy látsszon rajta, hogy ők párok - sem heterók, sem homók. Ennél ezerszer nagyobb problémáik vannak az embereknek, és a legkevesebb lenne, hogy az utcán fogom-e a párom kezét vagy nem. Ha abban a kultúrában nőttünk volna fel, hogy mások előtt nem viselkedünk úgy a párunkkal, hogy látsszon, hogy ők a párunk, ez lenne a természetes, és semmivel nem lenne rosszabb az élet. Ettől még tudhatjuk, hogy oké, XY-nak van egy párja, de nem látom vele úgy együtt. Ezen most biztos lesz nagy felháborodás és lepontozás. Gondolj bele, sok embernek egyáltalán nincs párja, heterónak, homónak, és szenvednek, és nem halnak bele. Eleve jobb helyzetben vannak azok, akiknek van párjuk, akár ölelgethetik az utcán, akár nem. Tényleg nem értem, mit akarnak ennyire ragaszkodni ahhoz ennyire az emberek, hogy az utcán kézfogás, csók legyen. Amúgy is undorító, amikor egy heteró pár ott nyalja falja egymást, egyszerűen primitív és bunkó viselkedés.

Szóval méág mindig nem értem, minek az a zászló ezzel az "élvezkedjünk az utcán" üzenettel.

2021. febr. 7. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!