Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt roma származású lmbtq+ tagok? Ha igen, milyen nehéz volt felismernetek az szexuálitásotokat?
Nemrég láttam itt egy roma, meleg kérdést és teljesen ledöbbentem, hogy erre még nem is gondoltam. Rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mennyire volt nehéz nektek rájönni erre, felvállalni, "kitörni", stb. Hiszen ők amúgy is hátrányos helyzetben vannak ebben a "fantasztikus" társadalomban, így pedig még duplán...
Ha vagytok itt a kérdéseim ezek lennének: Családotoknak elmondtátok? Ha igen, hogy reagáltak rá? Sikerült "kitörni"? Felvállaltátok (barátok, közelebbi ismerősök előtt), vagy "bújkáltok"? Milyen az életetek?
"Hiszen ők amúgy is hátrányos helyzetben vannak ebben a "fantasztikus" társadalomban, így pedig még duplán..."
Az éremnek két oldala van. Igenis tehetnek róla, hogy ilyen a sorsuk, olyan osztályban nőttem fel, ahol a gyerekek 2/3-a cigány származású volt, nem kívánom senkinek, nagyon gonoszak tudnak lenni és megalázóak a nem cigány társaikkal, azonban osztom az előző véleményét, egymással szemben összetartóak és toleránsak. Több cigányt is ismerek aki nyíltan felvállalja, ezzel szemben egyetlen egy magyart sem. Sokszor olvasni, hogy az ők társadalmuk még jobban kirekesztő a melegekkel szemben, de ez nem igaz.
Meleg vagyok és cigány.
Valamint nem, nem egyszerű dolog. Persze nem lehet általánosítani. Engem speciel kitagadott a családom.
A mi közegünk zártabb, összetartó, de zárt. Sokan még mindig a régi rendet tartják szem előtt, hogy a nő a konyhába, a férfi keresi a pénzt, a meleg pedig számukra nem férfi. Az én családom a régi értékeket képviseli, így én nem igazán fértem bele. Eljöttem Pestre új életet kezdeni. Ennek már 8 éve, azóta kicsit enyhült a helyzet, leginkább anyám részéről, de apámmal és a nagyszülőkkel még mindig rossz a viszonyom.
Ugyan akkor ismerek olyan embert is akiknek nagyon jól fogadták a másságát és minden rendben van. Bár az ő családja a cigányok azon rétege akik rendkívül tanultak mind és maga a család prioritást élvez abszolút. Az én esetemben már inkább a család neve és megitélése számított jobban a többi cigány szemében.
Mint ahogy az előttem lévő, minden éremnek két oldala van.
Engem nem tagadott ki a család, de annyi volt a veszekedés, hogy inkább leléptem. Egyedül a bátyámmal tartom a kapcsolatot, ő elfogadja. (Mondjuk ő is lelépett hamar otthonról, más okok miatt.)
Párt nagyon nehezen találok, három fajta ember van:
1. Aki kapásból elutasít, nem ad esélyt sem. (Persze sokan nem mondják ezt így ki, de érzi az ember.) De volt olyan is, aki megmondta, hogy helyes srác vagyok, tetszek neki, de nem tudna bízni egy cigány fiúban. Ezzel nem tudok mit kezdeni.
2. Akinek ez a fétise, hogy ő cigány sráccal akar együtt lenni, és olyanokat akar, hogy én torkoztassam meg hugyozzam le meg egyéb beteg dolgok. Ezekkel nem akarok mit kezdeni.
3. Meg vannak az öregek, akik fizetnének, hogy megrakjam őket. Erre meg nincs szükségem.
Szóval nem egyszerű...
Ezeket annyira rossz hallani. Valahogy éreztem, hogy a párkeresés nem lehet felhőtlen... Annak örülök, hogy vannak olyan családok, akik még talán jobban elfogadják, de főként azért merült fel bennem is a kérdés, mivel Magyarországon alapvetően is nagyon nagyon sok ember a régi rendhez ragaszkodnak, mint ezt innen is visszahallom, és a kormány is csak vissza felé húzza ennek a változtatását, és kíváncsivá tett, hogy nálatok rosszabb, vagy esetleg jobb a helyzet.
És nem, nem vagyok én ilyen, meg olyan pártoló, tisztában vagyok azzal, hogy az éremnek két oldala van. Egyszerűen csak azt támogatom, hogy empátiával és a tisztelettel kellene bánunk minden emberrel, mert hogy is várhatnánk el másképp, hogy felénk is így forduljanak.
Óvatosan, de tisztelettel. Minden ember csoportban vannak normálisak és veszélyesek is, mindegyikben, nem ettől függ ki milyen.
"Óvatosan, de tisztelettel. Minden ember csoportban vannak normálisak és veszélyesek is, mindegyikben, nem ettől függ ki milyen."
Ez így van. Te cigány vagy vagy nem cigány? Mert nekem kicsit elfogultnak tűnsz. Nyilván nem lehet általánosítani, de mi van ha náluk tízszer olyan nagy az aránya a problémás embereknek? Már pedig így van. Úgy mondod, mintha ugyanolyan arányba fordulna elő romák és nem romák között olyan dolgok, amiket most nem fogok részletezni, tudja mindenki mikre gondolok, de nem akarok ilyen irányba elmenni, nehogy rasszizmussal legyek meggyanúsítva.. Ez az eredménye, hogy sajnos az lmbtq tagok is kirekesztőek velük szemben a rossz tapasztalatok miatt, több melegtől hallottam dolgokat, elég elolvasni pár kérdést és választ.
Nem vagyok cigány. És bevallom, én is sokkal óvatosabban, félve sétálok el vagy viselkedek a közelükben, mert nem vagyok hülye. Szabolcsban élek, ahol a legtöbben vannak országos szinten, sőt itt vannak a "leglezűlöttebbek".
Az elfogultságomat maximum az adja, hogy minden fajta diszkriminációt helytelennek vélek. Tudom, hogy a cigányság nagy része nem is akar változtatni az életvitelén és ez elszomorít. Így csak évről évre nő a konfliktus köztünk...
De igazságtalannak érzem a mai társadalom megítélését azokkal szemben, akiknek sikerült kitörniük ezekből a közegekből. És a gyerekekkel, akiket a családi közeg tesz olyanná, amilyenné, és a rengeteg árvaházban maradt roma gyereket senki se hozza ki az előítéletek miatt.
Őszintén, nekem sincs semmi ötletem arra, hogy hogyan lehetne ezt a növekedő konfliktust elsimítani, de szerintem a romák is képesek lennének (hisz egyes tagjaik már megmutatták, hogy igen is képesek) a társadalom ugyan olyan tagjává válni, mint a nem romák. Mindkét népcsoport nézeteinek változnia kellene...
"De igazságtalannak érzem a mai társadalom megítélését azokkal szemben, akiknek sikerült kitörniük ezekből a közegekből. És a gyerekekkel, akiket a családi közeg tesz olyanná, amilyenné, és a rengeteg árvaházban maradt roma gyereket senki se hozza ki az előítéletek miatt."
Nagyon sokan vannak, akik szándékosan roma gyerekeket hoznak ki nevelőintézetből. Itt is két oldala van az éremnek. Vannak roma örökbefogadó szülők is és ők legtöbb esetben nem roma gyereket fogadnak örökbe.
Ez meg, hogy megítéli őket a társadalom.. Te még nem hallottál cigányt cigányozni. Akik kitörtek, azok sokan lenézik azokat a cigányokat, akik segélyből élnek, cigányoznak, direkt hangoztatják, hogy különbek, vagy egyenesen letagadják a származásukat, ahelyett, hogy segítenének a többségnek, lenézik őket. Szóval nem csak a nem cigányok ítélik el őket, jogos egyébként ez a viselkedés a "normálisaktól", hiszen ők vannak kisebbségben és a többség miatt nézik le őket is. Csak hát a cigányság nagy része kire nézzen fel, ha ők is kirekesztik őket?
6-os! Nem cigányként sem egyszerű az ismerkedés.. felsoroltál 3 opciót, de ettől sokkal nagyobb a "választék". Ott vannak pl a szintén romák, velük miért nem ismerkedsz? Legalább is társkeresőn anno volt sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!