Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Csak engem irritál a homofób...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak engem irritál a homofób kifejezés használata?

Figyelt kérdés

A fófia irreális félelem valamitől.

Ennek nincs köze a melegelleneséghez.

Ezt a kifejezést arra hozták létre, hogy úgy tegyenek, mintha a meleg ellenesség pszichés probléma lenne, csakhogy ezzel a fóbiásokat járatják le.

Mi van ha valaki valóban homofób?

Mi van, ha egy trauma, pl egy szexuális bántalmazás, miatt valóban retteg a meleg emberektől?

Ezzel a felelőtlen hozzáállásal nempont egy valóban sérült ember csoportal cseszünk ki?

2020. aug. 21. 17:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
97%

"ezért mondtam, hogy amíg nem sérti mások nyugodt élethez való jogát.

Az útálat, és bizonyos embercsoportok kerülése még nem ez a kategória."

Mit jelent az, hogy "amíg nem sérti mások nyugodt élethez való jogát"?

Ha a Kövér László azt mondja a parlamentben, hogy a homoszexuálisok érezzék magukat MÁSODRANGÚ állampolgárnak és örüljenek, hogy nem vegzálják őket amíg ku ssolnak, akkor ezek a kijelentések sértik a melegek nyugodt élethez való jogát vagy nem???

Ha az ide kommentelők egy része nyíltan bu zi zik, az sérti a nyugodt élethez való jogomat vagy nem? Szerintem igen. Nem csak az sérti a jogaimat, ha megagyalnak az utcán, hanem ha idejönnek (és a legtöbb meleg kérdésnél igenis idejönnek) olyan homofóbok, akik akkor érzik tökösnek magukat, ha arc nélkül, név nélkül ideböföghetik, hogy ők mennyire utálják a b zikat, persze ez szerintük nem homofóbia, csak szabad véleménynyilvánítás. Márpedig az ilyen homofób kommentek igenis sértik a melegek "nyugodt élethez való jogát". Nem csak tettekkel lehet bántani, lealázni másokat.

Ha valakinek ellenérzése van a melegekkel szemben, akkor addig és csakis addig nem sért vele másokat, amíg magában tartja. Vagy legfeljebb hetero haverok között megbeszélik a dolgokat egymás közt. De ha azt gondolja, hogy igenis a melegek szemébe kell mondanom, hogy mennyire irritál a jelenség, vagy mennyire (le)sajnálom őket, az már nem a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába tartozik.

"Az útálat, és bizonyos embercsoportok kerülése még nem ez a kategória."

Az önmagunkban, csendben utálkozás még nem ez a kategória. Az senkit sem érdekel, senki sem foglalkozik vele. De ha odakommentelünk mások orra alá, hogy én mennyire utállak téged, mert te beteg vagy, vagy természetellenes vagy, vagy undorító vagy, na az már nem csak véleménynyilvánítás. Az homofóbia.

2020. aug. 22. 01:08
 22/31 A kérdező kommentje:

Az hogy buzziznak még nem, a nyugott élethez való jogot, a szándékos verbális bántalmazást, agressziót jelenti.

Az hogy egyes emberek túlérzékenyek, még nem igazolja azt hogy sértették ezt a jogukat.

Felőlem az buzziz aki akar, csak utólagosan lett pejoratív kifejezés, és amúgyis iszonyatosan szájraáll és jó kimondani.

Ha valaki mocskos buzzizik az már nem csak hogy pejoratív kifejezést használ, hanem egy sértést.

Szerintem van egy jól érezhető határvonal, ha nem is minden helyzetben egyértelmű.

2020. aug. 22. 20:46
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy buzziznak még nem, a nyugott élethez való jogot, a szándékos verbális bántalmazást, agressziót jelenti."

Szóval, ha te az utcán mész a pároddal, és odaböfögik nektek, hogy b uzik, az még nem sérti a nyugodt élethez való jogotokat?

"Ha valaki mocskos buzzizik az már nem csak hogy pejoratív kifejezést használ, hanem egy sértést."

Szóval akkor van különbség a k urva és a büdös k urva közt is.

AZ előbbi még nem rágazmazás vagy sértés, az utóbbi már igen?

2020. aug. 23. 08:19
 24/31 A kérdező kommentje:

Ha az illető éppenséggel valóban prostituált, a kurvázás nem rágalmazés, a mocskos kurvázás már igen.

Ugyanígy ha engem buzziznak le nem rágalmazés, a mocskosbuzzizás már az.

2020. aug. 23. 11:33
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
#23-as, totál erre gondoltam én is, majdnem szó szerint, csak nekem már nem volt türelmem válaszolni, inkább elengedtem a kérdezőt. Valahogy mindig tökre lehangol, ha biszexek vagy melegek így gondolkodnak, mint ő. Fogalma sincs arról, mit jelent a homofóbia vagy a verbális bántalmazás, meg a bu zizás.
2020. aug. 23. 15:56
 26/31 A kérdező kommentje:

XD 25-ös milyen szerencse, hogy túlérzékeny vagy helyettem is, és helyettem is jobban tudod. :D

Viszont amit te csinálsz most, az a valódi képmutatás. És az jobban bánt, még a leköpésnél is.

Csak mert nem vagyok hiperérzékeny már tudatlan vagyok, és nem értem, hogy a csúnya emberek milyen rosszak is valójában....

A jóindulattal leplezett lenéző magatartásnál nincs rosszabb, mert alattomos, ha valaki csak paraszt az őszíntén az és magát írja le, de az olyanok mint te, másokon mártírkodtok és a mi csoportunk álltal nyaljátok fényesre magatokat, mindtha segítenétek, és rászorulnánk a segítségetekre.

2020. aug. 23. 16:28
 27/31 anonim ***** válasza:
95%

Te bu zizol le másokat, te kur vázol le másokat és még felháborodsz, ha azt mondják rád, hogy homofób vagy. Persze szerinted tök normális a bu zizás. És ha ezt valaki a szemedbe mondja, hogy nem kéne, akkor ki a hibás? Te "neeeeeem", te csak "nem vagy hiperérzékeny" és még a másik ember a rosszindulatú meg az alattomos. :D Önismeret level: 0. Jó reggelt!!! XD

(Kiszálltam a vitából. Ha akarsz, bu zizz le nyugodtan. Hiszen szerinted ez tök rendben van.)

Ahogy írtad is:

"Az hogy buzziznak még nem a nyugott élethez való jogot, a szándékos verbális bántalmazást, agressziót jelenti."

2020. aug. 23. 16:48
 28/31 A kérdező kommentje:

Most te durván kifordítod a szavaimat, egy, engem senki nem homofóbozott le, biszexként volt meleg párral nevetséges is lenne.

Kettő, azzal a feltétellel mondtam, hogy a buzzizás, és a lekurvázás nem kéne hogy sértő legyen, ha az illető tényleg meleg, vagy prosti.

És tényleg nem a verbális agressziót jelenti. ez egy szinonímája a melegnek, és a prostinak.

A mocskos buzzi meg már egy negatív képzetársítás... tényleg nem érted a különnbséget?

2020. aug. 23. 17:19
 29/31 anonim ***** válasza:
96%

Nem bu zizunk le másokat. Pont.

Ha meg igen, akkor nem sértődünk meg azon, ha mások szerint ez homofóbia. Hagy ne a bu zizó fél döntse már el, hogy ez másoknak sértő-e vagy sem. Hagy döntse már el az, akire mondják, hogy szerinte ez csak szinonima-e vagy pedig sérti őt.

Ez olyan, mintha én azt mondanám rád, hogy mekkora egy gyökér vagy (Csak feltételezés! Nem gondolom ezt rólad!), de ne sértődj meg ezen, mert a gyökér csak szinonimája pl. a butuska szónak. Ha azt mondom rád, hogy gyökér vagy, naná, hogy megsértődsz rám és elküldesz az any ám ba, és jogod van eldönteni, hogy a gyökerezés sértő-e a számodra az adott pillanatban, vagy sem. Én nem mondhatom azt neked, hogy le foglak gyökerezni, de ez csak szinonima, neked meg ne essen rosszul.

De tudod mit? Ha senkit sem bu zizol le, akkor senki sem fog homofóbnak nézni (még ha csak szinonimaként is használod a szót) és akkor a probléma megoldva.

Egyébként előfordulhatnak olyan szituációk (pl. baráti társaságban, haverok egymás között), amikor a társaság résztvevőitől és a szitutól függ, hogy a bu zizás sértő-e vagy sem. De a bu zizást nem lehet mindig, minden körülmények között, minden szituációban bárkire használni, akár vad idegenekre is, mert igenis megsérthetünk ezzel másokat. Még akkor is, ha szerinted ez csak egy laza szinonima és nem homofóbia. Ha valakit megsértesz ezzel, naná hogy homofób leszel a szemében. Vagy gyökér. Vagy mindkettő. XD (Utóbbit most nem én mondtam rád, csak feltételes módban beszéltem.)

2020. aug. 23. 19:16
 30/31 A kérdező kommentje:

Az a gond, ha mindenkire ráhadjuk hogy min sértődik meg, hogy nincs a világon amin valaki meg ne sértődne.

A másik probléma, hogy a média állandóan mindenkit érzékenyíteni akar.

Szörnyű, máramár túl sok mindenre kell figyelni, hogy véletlenül se mondjunk valami picit is megosztó, vagy elgondolkodtató dolgot, mert valaki biztos megsértődik.

A könnyed beszélgetések megszűnnek létezni... A média szereplőkön látszik a rettegés ha valaki picit is megosztó témát hoz fel. Az őszinte vélemény nyílvánítás haldoklik.

Elegem van hogy mindenki óvatoskodik a közelemben, nem mernek kérdezni az életvitelemről, mert félnek hogy jajj a kérdés nem lessz polkorrekt.

A parasztok közelében is jobban érzem már magam, mert ők még ha szemétkednek is, de természetesen viselkednek velem.

Sőtt van olyan aki paraszt volt velem mert biszex vagyok, de tök jó haverom lett... mert őszinte és nem kertel.

Egy baráti társaságban alap hogy az emberek húzzák egymást, egy csomóan nem mernek húzni mert nem vagyok heteró, az a haverom meg mindig szívat, és annyival jobban a társaság tagjának érzem magam vele.

2020. aug. 23. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!