Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem irritál a homofób kifejezés használata?
A fófia irreális félelem valamitől.
Ennek nincs köze a melegelleneséghez.
Ezt a kifejezést arra hozták létre, hogy úgy tegyenek, mintha a meleg ellenesség pszichés probléma lenne, csakhogy ezzel a fóbiásokat járatják le.
Mi van ha valaki valóban homofób?
Mi van, ha egy trauma, pl egy szexuális bántalmazás, miatt valóban retteg a meleg emberektől?
Ezzel a felelőtlen hozzáállásal nempont egy valóban sérült ember csoportal cseszünk ki?
#7 ezért mondtam, hogy amíg nem sérti mások nyugodt élethez való jogát.
Az útálat, és bizonyos embercsoportok kerülése még nem ez a kategória.
A beszólás, köpködés stb már igen.
Az érzéseinket nem uralhatjuk és nem várhatjuk el másoktól sem hogy változtassanak azokon, viszont a tettek szintjén elvárhatjuk hogy ne érjen minket sérelem, sőtt, a fizikai megnyilvánulásoknál maga a jog várja el, hogy ilyen atrocitás ne következhessen be.
de például különbség van aközött hogy nem rajongok a májért, de megeszem ha benne van valamiben, kiköpöm ha benne van valamiben, vagy ha véletlen ráharapok, vagy egyenesen hányok az ízének gondolatától is.
na pl a melegellenességnek is sok szintje van, amibe sokan nem gondolnak bele, aki nem küzd a melegekért vagy egyáltalán nem foglalkozik velük, az már homofób sokak szerint. kicsit átestünk már a ló túloldalára a nagy szabadságban szerintem
Okéééééééé, de miért sajnálni való a nem heteróság, miközben élvezzük az életet, és a párkapcsolatainkat is?
Értékelem az együtt érzésed, de az az igazság hogy nem értem, hogy miért is sajnálsz minket?
#12 "Az érzéseinket nem uralhatjuk és nem várhatjuk el másoktól sem hogy változtassanak azokon"
Az érzéseink változhatnak, ha sok információt gyűjtünk, meghallgatunk másokat, megértjük egymás problémáit és nyitottabbá válunk egymás irányába.
#15 Mások meg másképp gondolkodnak, mint te. Hallottál már pl. bVziverésről? És heteroverésről? Az egyik dolog létezik, a másik meg nem. Egy "testi vagy szellemi fogyatékost" (SIC!) meg szoktak verni azért mert olyan, amilyen? Nem jellemző. És egy "bu z it"? Vannak olyan emberek, akikben ekkora mértékű utálat és gyűlölet van. Mondhatod te, hogy te nem gyűlölöd a bvzikat, csak sajnálod őket, de vannak akik nem érik be ennyivel. Téged vertek már meg azért mert hetero vagy? Vagy kaptál már emiatt beszólást? Esetleg kötöttek már emiatt beléd?
Ma már mindenkire rámondják, hogy libsi, ha nem ért egyet a nácikkal.
(Szerintem ne menjünk el ebbe az irányba...)
"Az útálat, és bizonyos embercsoportok kerülése még nem ez a kategória."
Ha más szemszögből nézzük, akkor szerintem ez már a rasszizmushoz is elég.
Pláne ha dolgozni mész, a bicajod lerakod a buszmegálló melletti bolt kerékpár tárolójánál, ahol a közelben meglátsz egy nem ma barnult embert és le is zárod a bicajt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!