Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem irritál a homofób kifejezés használata?
A fófia irreális félelem valamitől.
Ennek nincs köze a melegelleneséghez.
Ezt a kifejezést arra hozták létre, hogy úgy tegyenek, mintha a meleg ellenesség pszichés probléma lenne, csakhogy ezzel a fóbiásokat járatják le.
Mi van ha valaki valóban homofób?
Mi van, ha egy trauma, pl egy szexuális bántalmazás, miatt valóban retteg a meleg emberektől?
Ezzel a felelőtlen hozzáállásal nempont egy valóban sérült ember csoportal cseszünk ki?
#1 amúgy biszex vagyok, szóval az is szócska helytelen, de persze, ha unszimpatikus tulajdonság a bu-ziság, akkor a te dolgod hogy kerülöd e vagy sem.
Addig nem gáz amíg nem szólogatsz be.
#2 a tiédet is, nem azt hirdeti a liberalizmus, hogy mindenki véleménye és beállítottsága egyaránt fontos? elvileg mindenki egyenlő, és megvan mindenki saját szabadsága ahhoz, hogy mi a véleménye, mit szeret, mit nem. ha én a bu z ikat nem szeretem, akkor mi van? lőjem le magam? miért nem a leszbikusok lövik le magukat, mert ellenzik, hogy én nem fogadom el őket?
és igen, hibás fogalom a homofóbia.
Szegény 4-est nem kell lepontozni, igaza van.
Addig amíg valaki mások nyugodt élethez való jogát nem zavarja, olyan unszimpatikusak lehetnek neki a melegek, ahogy akarja.
Mondhatni a személyes ízlésének a része, amibe nincs senkinek beleszólása.
"Fóbia (főnév)
1. Beteges félelem vagy ELLENÉRZÉS egy helyzetben egy adott dologgal, jelenséggel, hatással szemben."
Tehát a fóbia NEM CSAK irreális félelmet jelet, hanem ELLENÉRZÉST is. Akit pedig taszít a homoszexualitásnak még a gondolata is, az igenis homofób.
Nem, egy ellenérzés még nem tesz fóbiássá, én útálom a májat, rosszul vagyok a szagától.
Máj fóbiás vagyok?
Nem.
Ne infláljuk el a homofóbia kifejezést pár apróságra.
iszony (főnév)
Undorral vegyes borzadály, amely félelemmel terhes, irtózó, elutasító kellemetlen érzés.
A horrorfilm láttán iszony fut végig a nézőkön. A borzalmas csata képe iszonyt vált ki az emberből.
Az unszimpátia még mindig nem egyenlő ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!