Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Csak engem irritál a homofób...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak engem irritál a homofób kifejezés használata?

Figyelt kérdés

A fófia irreális félelem valamitől.

Ennek nincs köze a melegelleneséghez.

Ezt a kifejezést arra hozták létre, hogy úgy tegyenek, mintha a meleg ellenesség pszichés probléma lenne, csakhogy ezzel a fóbiásokat járatják le.

Mi van ha valaki valóban homofób?

Mi van, ha egy trauma, pl egy szexuális bántalmazás, miatt valóban retteg a meleg emberektől?

Ezzel a felelőtlen hozzáállásal nempont egy valóban sérült ember csoportal cseszünk ki?

2020. aug. 21. 17:37
A kérdező szavazást indított:
igencsak, téged zavar
nem, engem is zavar
mindenesetre, megfontolandó
50 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
17%
Én is kerülöm a bu z ikat. Attól mèg nincs fóbiàm amit kezeltetni kellene. Szerintem nem normàlis dolog.
2020. aug. 21. 18:53
 2/31 anonim ***** válasza:
71%

Anyád!:)

2020. aug. 21. 19:10
 3/31 A kérdező kommentje:

#1 amúgy biszex vagyok, szóval az is szócska helytelen, de persze, ha unszimpatikus tulajdonság a bu-ziság, akkor a te dolgod hogy kerülöd e vagy sem.

Addig nem gáz amíg nem szólogatsz be.

2020. aug. 21. 19:26
 4/31 anonim ***** válasza:
21%

#2 a tiédet is, nem azt hirdeti a liberalizmus, hogy mindenki véleménye és beállítottsága egyaránt fontos? elvileg mindenki egyenlő, és megvan mindenki saját szabadsága ahhoz, hogy mi a véleménye, mit szeret, mit nem. ha én a bu z ikat nem szeretem, akkor mi van? lőjem le magam? miért nem a leszbikusok lövik le magukat, mert ellenzik, hogy én nem fogadom el őket?

és igen, hibás fogalom a homofóbia.

2020. aug. 21. 19:32
 5/31 A kérdező kommentje:

Szegény 4-est nem kell lepontozni, igaza van.

Addig amíg valaki mások nyugodt élethez való jogát nem zavarja, olyan unszimpatikusak lehetnek neki a melegek, ahogy akarja.

Mondhatni a személyes ízlésének a része, amibe nincs senkinek beleszólása.

2020. aug. 21. 19:51
 6/31 anonim ***** válasza:
84%

"Fóbia (főnév)

1. Beteges félelem vagy ELLENÉRZÉS egy helyzetben egy adott dologgal, jelenséggel, hatással szemben."

[link]

Tehát a fóbia NEM CSAK irreális félelmet jelet, hanem ELLENÉRZÉST is. Akit pedig taszít a homoszexualitásnak még a gondolata is, az igenis homofób.

2020. aug. 21. 20:03
 7/31 A kérdező kommentje:

Nem, egy ellenérzés még nem tesz fóbiássá, én útálom a májat, rosszul vagyok a szagától.

Máj fóbiás vagyok?

Nem.

Ne infláljuk el a homofóbia kifejezést pár apróságra.

2020. aug. 21. 20:08
 8/31 anonim ***** válasza:
82%
Fóbia: beteges félelem, vagy iszony, irtózás. (Idegen szavak szótára)
2020. aug. 21. 20:09
 9/31 A kérdező kommentje:

iszony (főnév)

Undorral vegyes borzadály, amely félelemmel terhes, irtózó, elutasító kellemetlen érzés.

A horrorfilm láttán iszony fut végig a nézőkön. A borzalmas csata képe iszonyt vált ki az emberből.

Az unszimpátia még mindig nem egyenlő ezzel.

2020. aug. 21. 20:15
 10/31 anonim ***** válasza:
98%
#7, pont ez az, amit nem lehet pontosan mérni. Az ellenérzésnek több fokozata van az egészen enyhétől (pl. nem kedvelem a piros színt) a közepes ellenérzésen át egészen a szélsőségesen negatív érzésekig (pl. gyűlölet, utálat, heves ellenérzése, iszony, irtózás stb.). Mivel érzelmeket nehéz (ha nem lehetetlen) mérni, nehezen meghatározható az is, hogy mi nevezhető fóbiának. De azért a májat nem hasonlítanám egy komplett embercsoport utálatához. Másrészt, ha valaki a májat utálja, azt nem alázza le, nem köpködi, nem veri meg, nem degradálja le, nem szól be neki (a májnak), egyszerűen csak nem eszi meg. Akik a melegeket utálják, sokszor hangosan szóvá is teszik. Na pl. ez is egy különbség.
2020. aug. 21. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!