Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért nehezebb boldogulni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nehezebb boldogulni a melegként a párommal a párkapcsolatban? Vagy csak én vagyok így?

Figyelt kérdés

Jelenleg már a második párkapcsolatom van, az első exem... Ő egy iszonyat uralkodó típus volt, olyan volt mint egy rossz nő, rendes női felfogással és viselkedéssel, úgyhogy minél hamarabb elhagytam. Oké, hogy aktív vagyok, de tökre nem erre vágytam. Mindig is a férfit kerestem a másikban, a férfias felfogást, ilyesmi... most 3 hónapja vagyok együtt a jelenlegi párommal. Viszont ő is egy iszonyat nehéz eset. Neten ismerkedtünk meg, annyira örültem, úgy gondoltam hogy végre megtaláltam azt, akit én keresek. Én mindig is komoly kapcsolatra vágytam, sosem kerestem alkalmit. Viszont kiderült, hogy nagyon nehéz természet, de kezdetben nem volt vele probléma, hisz haláli türelmes vagyok mindig mindenkivel. De felleltem benne hogy iszonyat depressziós, nem egy jókedvű ember, eléggé önmagába forduló, nagyon durván szeretethiányos, és azt is látom, hogy a régi sérelmek úgymond még mindig nagyon nagy sebbel rendelkeznek benne. Én mindig is egy boldog, jókedvű, jószívű, olyan ember voltam aki ha szeret valakit akkor a másik fél a mindene, de egyszerűen mindig mindenkiben felfedezek valami ilyen defektet, és annyira nehéz... :( a jelenlegi páromat nagyon szeretem, mondhatni ő a mindenem, de annyira lehoz az életről néha ez az állandó rosszkedv, ez a nagyon durván párfüggés, ha nem fejezem ki a szeretetem egyből azt hiszi nem szeretem, stb. Távkapcsolatban vagyunk, ráadásul most nehéz is picit mert a karantén elválaszt minket, de állandóan beszélünk, telefonálunk, mindig "együtt vagyunk"

Csak a melegek ilyenek, vagy ez "szexuális orientáció" független?

2020. máj. 24. 15:07
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A koromat kifelejtettem, 19 éves vagyok
2020. máj. 24. 15:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem mindkettőtöknek jobb lenne egy nem-távkapcsolat. Ő ilyen érzésekkel állandóan bemagyarázza majd magának, hogy nem törődsz vele, később előjön majd, hogy biztos van valaki más neked, és ez téged is ki fog akasztani. Szerintem nagyon önbizalom- és szeretethiányos egyrészt. Másrészt ez eldurvulhat addig, mint az első, az uralkodásig, legalábbis, hogy telefonon meg más platformon állandóan vele kell foglalkoznod, iskola vagy munka közben is. Ez egy idő után nagyon fárasztó és lehangoló. Ha pedig nem érzed jól magad a kapcsolatban, vagy beszéljétek meg, hogy vegyen ebből vissza, és álljon másképp a dolgokhoz, vagy folytassátok külön utakon. Fiatal vagy még, találhatsz olyan srácot, aki tényleg az igazi lehet.
2020. máj. 24. 15:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Négy párkapcsolattal a hátam mögött, amiben sajnos ugyanezek a problémák előfordultak, azt kell mondjam, ez nem párkapcsolat.

Ez egy egyoldalú,valamiért rajongó kapcsolat, a Részedről.

De sem a távkapcsolat, sem az érzelmi kiszolgáltatottság nem jó ómen, és ilyen fiatalon még előtted az élet,és hidd el, jön olyan,aki a tenyerén hordoz.

Szeretethiány, önbizalomhiány nem okozhat ilyen viselkedést,főleg, ha látja, érzi, mennyire szereted. Ha kattog mindenen,belemagyaráz,ott már nem sok jót várhatsz.

2020. máj. 24. 16:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Valamelyik nap azzal a kijelentéssel találkoztam felőle hogy utálja magát, stb. Nagyon lehangoló ezeket hallani, hisz mindig azt szajkózom hogy mennyire értékes ember, próbálom növelni az önbizalmát, de hiába.. Csak fáj, hogy mindig mindenkiről kiderül valami ilyesmi, ami akár ilyen mentális betegség jele is lehet. Félek attól hogy egyedül maradok, és félek a magánytól ami akár életem végéig is tarthat. Én az életemet párkapcsolatban képzelem el leélni, és tudom, hogy mennyire nehéz egy normális személyt találni melegként... mindig a problémamegoldás híve voltam, a másik elfogadásának híve, csak nem tudom... nehéz, az biztos. :(
2020. máj. 24. 16:08
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok. Ha tényleg mentális problémája van, márpedig ezek annak a jelei, akkor hiába mondasz neki bármit, mert ahhoz szakember kell. Persze majd talán nem fogadja el, de így semmi nem fog javulni.

19 évesen ne gondolkodj még olyasmin, hogy egyedül maradsz életed végéig. Annyi minden vár még rád! Szerintem nem érdemes egy ilyen "kapcsolatra" pazarolni az idődet. Kötődsz hozzá, persze, de ez téged is csak rombol.

2020. máj. 24. 16:14
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
szexuális orientáció független, nem a melegek ilyenek.
2020. máj. 24. 16:14
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha 19 évesen attól rettegsz, hogy egyedül maradsz életed végéig, akkor nálad is van defekt. Meg önbizalomhiány is, szépen megtaláltátok egymást.
2020. máj. 24. 16:20
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem magam miatt van ettől a magánytól való félés, inkább attól, mert rengeteg időt töltöttem társkeresőkön, és sajnos láttam, hogy mi a felhozatal. Nagyon kevesen keresnek komoly kapcsolatot. Nekem van önbizalmam, úgyhogy emiatt egyáltaáln nem félek.
2020. máj. 24. 16:44
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem van korreláció a meleg és a mentális problémák között, viszont szerintem ez inkább amiatt van ahogy a társadalom kezeli a más embereket. amúgy ha hasonló korú mint te akkor ahogy idősödik szerintem javulhat. mármint 19 évesen én is egy óriási káosz voltam, most 21 évesen már szerintem sokkal jobb a helyzet. ugyanakkor szerintem ha szereted, akkor szépen is meg lehet mondani hogy lehet hogy szakemberre lenne szüksége. csak mondjuk ezt inkább úgy mond, hogy vannak dolgok amiben szerinted inkább egy pszichológus tudna segíteni, mert úgy érzed hogy kevés vagy egyedül. amúgy ha egyébként jól működik meg szereted, akkor én nem dobnám csak úgy el mert kiderült hogy nem tökéletes. senki se tökéletes, neked is biztos vannak idegesítő dolgaid. ha valakit szeretünk akkor annak része az is, hogy megpróbálod ezeket a dolgokat is elfogadni. az a határ, hogy mi oké neked és mi nem azt viszont te tudod, nyilván a saját érdeked is szem előtt kell tartanod, viszont a másikra is tekintettel kell lenned
2020. máj. 24. 17:14
 10/16 anonim ***** válasza:
23%
9-es érdekes, hogy a mentális problémát hozod párhuzamba a homoszexualitással, mert sokak szerint ez mentális torzulás mármint maga a homoszexualitás. Te meleg vagy vagy nem?
2020. máj. 24. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!