Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért nehezebb boldogulni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nehezebb boldogulni a melegként a párommal a párkapcsolatban? Vagy csak én vagyok így?

Figyelt kérdés

Jelenleg már a második párkapcsolatom van, az első exem... Ő egy iszonyat uralkodó típus volt, olyan volt mint egy rossz nő, rendes női felfogással és viselkedéssel, úgyhogy minél hamarabb elhagytam. Oké, hogy aktív vagyok, de tökre nem erre vágytam. Mindig is a férfit kerestem a másikban, a férfias felfogást, ilyesmi... most 3 hónapja vagyok együtt a jelenlegi párommal. Viszont ő is egy iszonyat nehéz eset. Neten ismerkedtünk meg, annyira örültem, úgy gondoltam hogy végre megtaláltam azt, akit én keresek. Én mindig is komoly kapcsolatra vágytam, sosem kerestem alkalmit. Viszont kiderült, hogy nagyon nehéz természet, de kezdetben nem volt vele probléma, hisz haláli türelmes vagyok mindig mindenkivel. De felleltem benne hogy iszonyat depressziós, nem egy jókedvű ember, eléggé önmagába forduló, nagyon durván szeretethiányos, és azt is látom, hogy a régi sérelmek úgymond még mindig nagyon nagy sebbel rendelkeznek benne. Én mindig is egy boldog, jókedvű, jószívű, olyan ember voltam aki ha szeret valakit akkor a másik fél a mindene, de egyszerűen mindig mindenkiben felfedezek valami ilyen defektet, és annyira nehéz... :( a jelenlegi páromat nagyon szeretem, mondhatni ő a mindenem, de annyira lehoz az életről néha ez az állandó rosszkedv, ez a nagyon durván párfüggés, ha nem fejezem ki a szeretetem egyből azt hiszi nem szeretem, stb. Távkapcsolatban vagyunk, ráadásul most nehéz is picit mert a karantén elválaszt minket, de állandóan beszélünk, telefonálunk, mindig "együtt vagyunk"

Csak a melegek ilyenek, vagy ez "szexuális orientáció" független?

2020. máj. 24. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

9-es a szívemből szóltál! Egyetértek!

10-esnek pedig: nem párhuzamba állította őket, hanem azt mondta, hogy feltételez korrelációt, azaz együttjárást a kettő között, ami akár lehet egy létező dolog. A konstruktumokat szerintem is kicsit pongyolán fogalmazta meg.

Sajnos, most nem tudok kutatásokra hivatkozni ezzel kapcsolatban, de én is lehetségesnek tartom, hogy van valamilyen érdekes összefüggés a szexuális orientáció és mentális zavarok, konkrétan depresszió kialakulása között. De ez simán lehet illuzórikus korreláció is, mert míg a melegség, ahogy mondtam orientáció addig a mentális zavar egy mindennapi életet akadályozó állapot, tehát nem feltétlenül a melegség lehet az oka annak, hogy kialakul depresszió, hanem mondjuk a melegség elfogadásának nehézségei miatt megromlott kapcsolatok, vagy az önmaga elfogadásával kapcsolatos belső vívódások, stb.

A mentális torzulással kapcsolatban pedig: a pszichológia, mint tudomány, nem tartja negatív jelzőkkel illethető fogalomnak a homoszexualitást. :D Azaz, nem mentális torzulás! :)

2020. máj. 24. 17:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok. Nos nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a szakszavakkal, amiket használtok. Én csak következtettem, hogy ez azt jelenti, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, tehát a mentális defekteknek, depressziónak és a homoszexualitásnak.

Az azért nem mindegy, hogy a homoszexualitás az oka vagy pedig az, hogy nem fogadja el önmagát emiatt az illető. Ez esetben nem a homoszexualitás a lehetséges ok, mert számtalan ok lehet, amiért valaki nem tudja magát elfogadni. Azzal, ha valaki ezt a két dolgot hozza össze, kvázi azoknak ad igazat, akik szerint a homoszexualitás egy mentális defekt.

2020. máj. 24. 18:41
 13/16 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat! Jól esett ezeket hallani. Szívesen várom még a kommenteket, tapasztalatokat esetleg, kíváncsi vagyok ki mit gondol.
2020. máj. 24. 19:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Félek attól hogy egyedül maradok, és félek a magánytól ami akár életem végéig is tarthat."

Az ilyet nevezik kapcsolatfüggőknek, akik bármilyen kapcsolatba belemennek, csak ne legyenek egyedül.

Valamilyen szinten megértelek, mert én is komoly kapcsolatra vágyom, de azért nem mindenáron.

Valaki írta már előttem, hogy senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, ezen javíthattok, csak a lényeg (hetero ismerőseimnek is ezt szoktam mondani, akik párkapcsolati problémákkal küzedenek), hogy ne legyél "kuka".

Egy Párkapcsolat két emberről szól, ha bárkinek valami problémája van, azt meg kell osztani a másikkal, mert csak közös erővel lehet rajta változtatni.

Szerintem ne dobd el, de ha tudtok személyesen találkozni, beszéld meg vele ezt a dolgot. És javasold neki, hogy kérjen segítséget, te pedig támogatni fogod. De a legjobb az lenne, ha kibeszélné magából, hogy mi a valódi probléma és ezt megbeszélnétek.

2020. máj. 24. 19:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)

Az a helyzet egyébként, hogy a sok sérelem, a sok gondolkodás, a sok fejtegetés és a sok fárasztó idiótaság miatt való veszekedés kicsit azt eredményezte bennem hogy nem biztos, hogy már annyira szeretem őt, mint az elején. A napokban találkozunk, majd kiderül.

2020. máj. 24. 19:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom detto... és visszagondolva az összes exem sérült volt. Mindig ott voltam - vagyok mellette, de ne felejtsd el, hogy nem te fogod megoldani a problémáit, azt neki kell, te csak támogatni tudod. Nem könnyű. :/
2020. máj. 29. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!