Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Igaza volt annak a lelkésznek,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaza volt annak a lelkésznek, aki ezt parancsolta nekem?

Figyelt kérdés
Meleg keresztény férfi vagyok. Ne sápítozzon egyetlen homofób, begyepesedett gondolkodású sem, amikor ezt a két jelzőt együtt olvassa. Egy meleg ember nem szeretheti a Teremtőjét? És mielőtt a botránkozók elkezdenének bibliai helyekkel jönni, hogy utálatos és fertelmes az Úr szemében, ha férfi férfival hál, elmondanám és akár egymás után ötvenszer is leírom, hogy a gyenge felfogásúak is megértsék: soha nem voltam másik férfival úgy együtt, tehát nincs miért ajvékolni és levegő után kapkodni. Akkor honnan tudom magamról, hogy meleg vagyok? Hát onnan, hogy tudom, kikbe tudnék szerelmes lenni, kik tudják rabul ejteni a szívemet. Nem vagyok ábrándos lelkű tinédzser, aki majd kinövi eme rendetlen hajlamait. Már a negyedik X-nél tartok. De most lenne valaki az életemben, egy férfi, aki szintén hívő, mint én. Testies dolgokba ő sem akar belemenni, csak gyöngéd, baráti ölelésig akar elmenni. De lenne végre valaki, akihez tartoznék, akivel beszélgethetnék, akivel megoszthatnám a bánataimat és az örömeimet. Aki mellé leülhetnék és együtt nézhetnék vele filmet. Akinek a vállára hajthatnám a fejemet, amikor szomorú vagyok. Tanácsot kértem egy lelkésztől, mit tegyek. Ő kategorikusan azt válaszolta: Neked nincs jogod az ilyen jellegű boldogsághoz. Még akkor sem, ha a közösülésről lemondasz. Még a lájtos szerelmet is kerülnöd kell. Te élj egyedül és elmélkedve. Vezekléssel töltsd a napjaidat. Vezekelned kell a hajlamokért, amelyek benned vannak, még akkor is, ha soha nem élted ki őket. De ott vannak benned. - Ezt parancsolta nekem a lelkész barátom. Ezért felhívtam azt a fiút, aki életem hátralévő részét szebbé tehette volna, és azt mondtam neki, ne találkozzunk többé. Jól tettem vajon, amit tettem? Jól tettem, hogy hallgattam a lelkészre? Megmentettem ezzel a lelkemet? Valóban önkéntes örökös büntetésben kell élnem amiatt, mert ilyen hajlamok vannak bennem?

2020. ápr. 12. 21:30
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
59%

Ermmmm

Az egyetlen hely Bibliában, ahol bármit mondanak a homoszexualitás ellen az a tóra.

Az a könyvgyűjtemény, aminek törvényeit önkényesen konkrétan egy keresztény se tartja meg, kivéve ezt az egyet, hogy a homoszexualitás bűn. 🤔

Nem tudom ki írta, hogy jezus is ezt mondta. Őszintén, annál nagyobb belemagyarázás meg életemben nem hallottam.

Arról nem is beszélve, hogy maga a homoszexualitás egy tökéletesen természetes dolog, az állatvilágban ugyanúgy előfordul.

A legújabb kutatások szerint egy hormont kodolo génszakaszbol származik többnyire, a szocializáció mellett, tehát több okból ered. Ez a hormon egyébként növeli a női nemi vágyat, ezzel elősegítve a szaporodását, vagyis ez meg csak nem is “zsákutca az evolúcióban”, csak mellékhatás

2020. ápr. 17. 12:12
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam, senki nem írta, hogy Jézus is ezt mondta volna. Ellenben nem csak az Ószövetség tiltja a homoszexuális gyakorlatot, de Pál is elítéli valamelyik levelében.
2020. ápr. 17. 12:49
 33/40 anonim ***** válasza:
88%

Pál levele komoly hitviták alapja ebből a szempontból, bár többnyire csak azok körében, akik nem tudnak eredeti nyelven olvasni.

A fordítások után lett az eredeti szóból homoszexuális, alapból bűnös házasságot jelentett.

Tehát nem, nem igaz, hogy az Újszövetségben szó lenne erről, a rossz forditásról, na arról lehetne szo

2020. ápr. 17. 15:14
 34/40 anonim ***** válasza:
88%
A vezekléses részével nem értek egyet. Helyette egy másik megoldást kellett volna mondania. Egy olyan megoldást, amitől kereszténység a kereszténység. Ő nem keresztény, hanem katolikus. A kereszténységben csodák vannak, a katolikusoknál csak vezeklés.
2020. máj. 1. 20:43
 35/40 anonim ***** válasza:
78%
Tudom nem mostani kérdés, a válaszokat nem olvastam el. Nos ebbe a kategóriába szerintem sejthetted, hogy milyen válaszokat fogsz kapni. Leginkább azt, hogy éld meg a szerelmedet és én is csak ezt tudom tanácsolni. Átlagos meleg embereket kérdeztél, nyilván, ha vallás témakörbe tetted volna és azoknak az embereknek a válasza érdekelne, akkor nem ide írtál volna, ott biztosan más válaszokat kaptál volna. Én nem vagyok vallásos, de úgy ahogy hiszek Istenben. És hiszek abban, hogy ő jó és semmi nem utálatos a szemében, még a rossz emberek sem, nemhogy az olyan, aki senkinek nem árt az égvilágon, csupán a saját neméhez vonzódik.
2020. máj. 1. 23:29
 36/40 anonim ***** válasza:
75%
Örülj neki, hogy megtaláltad az igazit ! Templomba és gyónni pedíg nem kötelezö járni, az csak külsöség. Otthon is imádkozhatsz, hallgathatsz misét, és elmélkedhetsz. Remélhetöleg a pároddal együtt. :-)
2020. máj. 2. 00:44
 37/40 anonim ***** válasza:
72%
Na ebből a kérdésből is látszik, hogy mennyire káros a vallás...
2020. máj. 2. 06:53
 38/40 -remete- ***** válasza:
100%
A kapcsolatod akkor bukik ha hagyjátok.
2020. máj. 2. 10:24
 39/40 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a XXI. században el kéne már felejteni ezt a vallás nevű népbutító maszlagot.
2020. szept. 10. 12:57
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

A melgséggel nincs problémám, ez a szentfazekoskodás viszont nagyon gáz szerintem. Sőt még azzal sincsen bajom ha valaki hisz valamiben, mindenkinek megvan a maga hite a világ rendjéről, de ez az intézményesített agymosás, hogy egy ingyenélő kitartott pap mondja meg, hogy hogy élj, ez a modern társadalom EGYIK rákos daganata.

Ne hagyd, hogy egy pedofil propagandista agymosása miatt egy olyan sivár és szar életet élj ami nem tetszik és hiányzik belőle a boldogság.

A halálos ágyadon megbánnád, hogy valaki olyan valaki miatt nem élted boldogan úgy az élwted ahogy akartad, aki ministránsfiúkba élvez szabadidejében.

Mit érnél vele ha hallgatnál rá? Úgy akarsz meghalni, hogy életed fölöeges és boldogtalan volt, de legalább szereztél egy jópontot valakinél aki egy isten nevében (akivel sosem találkoztál) megmondja másoknak mit szabad neked és mit nem, hogy élhetsz és hogy nem?

2020. szept. 10. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!