Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Igaza volt annak a lelkésznek,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaza volt annak a lelkésznek, aki ezt parancsolta nekem?

Figyelt kérdés
Meleg keresztény férfi vagyok. Ne sápítozzon egyetlen homofób, begyepesedett gondolkodású sem, amikor ezt a két jelzőt együtt olvassa. Egy meleg ember nem szeretheti a Teremtőjét? És mielőtt a botránkozók elkezdenének bibliai helyekkel jönni, hogy utálatos és fertelmes az Úr szemében, ha férfi férfival hál, elmondanám és akár egymás után ötvenszer is leírom, hogy a gyenge felfogásúak is megértsék: soha nem voltam másik férfival úgy együtt, tehát nincs miért ajvékolni és levegő után kapkodni. Akkor honnan tudom magamról, hogy meleg vagyok? Hát onnan, hogy tudom, kikbe tudnék szerelmes lenni, kik tudják rabul ejteni a szívemet. Nem vagyok ábrándos lelkű tinédzser, aki majd kinövi eme rendetlen hajlamait. Már a negyedik X-nél tartok. De most lenne valaki az életemben, egy férfi, aki szintén hívő, mint én. Testies dolgokba ő sem akar belemenni, csak gyöngéd, baráti ölelésig akar elmenni. De lenne végre valaki, akihez tartoznék, akivel beszélgethetnék, akivel megoszthatnám a bánataimat és az örömeimet. Aki mellé leülhetnék és együtt nézhetnék vele filmet. Akinek a vállára hajthatnám a fejemet, amikor szomorú vagyok. Tanácsot kértem egy lelkésztől, mit tegyek. Ő kategorikusan azt válaszolta: Neked nincs jogod az ilyen jellegű boldogsághoz. Még akkor sem, ha a közösülésről lemondasz. Még a lájtos szerelmet is kerülnöd kell. Te élj egyedül és elmélkedve. Vezekléssel töltsd a napjaidat. Vezekelned kell a hajlamokért, amelyek benned vannak, még akkor is, ha soha nem élted ki őket. De ott vannak benned. - Ezt parancsolta nekem a lelkész barátom. Ezért felhívtam azt a fiút, aki életem hátralévő részét szebbé tehette volna, és azt mondtam neki, ne találkozzunk többé. Jól tettem vajon, amit tettem? Jól tettem, hogy hallgattam a lelkészre? Megmentettem ezzel a lelkemet? Valóban önkéntes örökös büntetésben kell élnem amiatt, mert ilyen hajlamok vannak bennem?

2020. ápr. 12. 21:30
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
84%

Oké, én is tudom, hogy ez kamu kérdés, de akkor is.

Nem értem hogy a vallásosságnak miért kell kizárnia a melegséget.

Alapvetően a bibliaban nincs sehol leírva, hogy a homoszexualitás bűn, illetve a tórában igen.

Kiemelném, hogy a tóra ezen része tartalmazza azt is, hogy hogy ha adósságod van, akkor eladhatod a lányod valtsagkent. Meg hogy ha le vagod a pajeszod, kövezzenek meg. Ilyenek

Én magam nem vagyok vallásos, viszont gyanítom, hogy többet tudok a hittudományrol mit sokan mások, 12 éven keresztül jártam kötelező hittanra.

A fő parancsolat a szeretet parancsolata. Ha egy vallás állítja, hogy a szeretet a végcél, a megoldás az életünkben, de közben különbséget tesz szeretet és szeretet között, akkor lehet hogy nem a megfelelő vallást követed.

Egyébként lehet úgy is hívőnek lenni, hogy nem követsz vakon és fanatikusan egy olyan egyházat, ami az évszázadok alatt többször bizonyította az alkalmatlanságát...

2020. ápr. 13. 13:23
 22/40 anonim ***** válasza:
17%

Jómagam Jézusnak a Mt 19:4-6-ban elhangzó szavaira végső tekintélyként tekintek, ahol azt mondja akkor, amikor a farizeusok a válásról kérdezik:

„Ő pedig így válaszolt: Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket? (1Móz 1,27) 5 És ezt mondta Isten: „Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.” (1Móz 2,24) 6 Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember el ne válassza!”

Mind ismerjük ezeket az Igéket. Azonban Jézus ezen szavaiban Önmaga adja meg a teremtettség narratíváját, értelmezését: Isten eredeti teremtettségi célját adja elénk. Kezdettől fogva férfivá és nővé teremtett bennünket Isten. A családot úgy definiálja, mint atya és anya kapcsolata, és ennek az egységnek az eredménye a gyermek. A felnövekvő fiúgyermek elhagyja apját és anyját, ragaszkodik a feleségéhez és ketten lesznek egy testté. Ez az intim egység mindig férfi és nő között van említve, sosem férfi-férfi vagy nő-nő között. Férfi férfival nem lehet egy test, mindig két külön személy maradnak. És ugyanez igaz a nő-nő kapcsolatra.

Aki a szentírás szavait semmibe veszi, lehet-e keresztény?

Nem a szeretet/ nem szeretet a kérdés, hanem hogy a homoszexualitasból, megpróbál kitörni vagy sem!

A keresztény ember türelmet tanúsít, de nem elfogadást olyan ellen ami nem fér meg vele. Tehát változtatni azt neki kell, vágyait keresztjét mindenkinek magának kell cipelnie.

2020. ápr. 13. 15:22
 23/40 anonim ***** válasza:
84%

Egy kommentemet már törölték, bizonyára a kérdésfeltevő inspirálására... Nem tetszett neki a válaszom, úgy látszik: Mégegyszer! Az első két megnyilatkozása alapján nem érdemel választ!

Újra lehet jelenteni!

2020. ápr. 13. 15:34
 24/40 anonim ***** válasza:
82%

Nos ez egy nehéz helyzet a részedről kedves kérdező. Ha kerek perec megmondanám hogy én mit gondolok erről az egészről az az, hogy hagyd a fenébe az egyházat, mert hazugságokra épül(nem a keresztény hitre gondolok, az egyházra!), arról nem is beszélve, hogy több ezer éves ideológiáit tartja még mindig szem előtt..sokkal inkább magaddal, és a jelenlegi életeddel kellene törődnöd, hogy boldog életed legyen.

Ha a te szemszögedből nézem, akkor ahogy korábban már írták, el kell döntened, hogy melyiket választod: a hited, ami nem engedi hogy boldog életet élj, vagy a saját életed, ahogy boldog és teljes életet tudnál élni anélkül( még hívőként is), hogy bármit meg kellene vonnod magadtól azért, mert olyan emberek akik ezt egyszer régen leírták, úgy gondolták ez nem egy járható út. Gondolom nem mondok újat azzal, hogy a Bibliát emberek írták.

Ajánlanám figyelmedbe az Imák Bobbyért című filmet, ami talán sokkal szemléletesebben vázolná fel a helyzetedet. Nem pont olyan mint a tiéd, de hasonlít abban, hogy nálad is és a filmben is a hit és a melegség ütközéséről van szó. Mindenképpen érdemes lenne megnézned, igaz történet alapján készült.

Végső soron persze neked kell eldöntened, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel..szerintem jobb lenne, ha élnél..

itt a link a filmhez: [link]

előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=bH0jJKl-QbM

2020. ápr. 13. 16:07
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
ja, a kérdésedre válaszolva, szerintem nem volt igaza..
2020. ápr. 13. 16:12
 26/40 anonim ***** válasza:
12%

Élj egy film szerint, ne úgy mint egy több ezer éves normaitíva diktálja....

nem semmi tanacs.

2020. ápr. 13. 17:12
 27/40 anonim ***** válasza:
92%
Nem azt mondtam hogy a film szerint éljen. De mivel igaz történet alapján van megcsinálva, és ráadásul normálisan, úgy gondolom segíthet döntést hozni..az hogy te nem így gondolod, az engem nem érdekel. A véleményemet is leírtam külön a dologról.
2020. ápr. 13. 18:24
 28/40 anonim ***** válasza:
87%

"Élj egy film szerint, ne úgy mint egy több ezer éves normaitíva diktálja...."

Egyébként meg pont ezt mondtam, ez a baj. Azóta több ezer év eltelt, és van aki képes egy több ezer éves könyvre hagyatkozni a mai világban..és a hangsúly leginkább azon van, hogy több ezer éves..mikor volt az már? Arról nem is beszélve, hogy az akkori emberek tudása a mai viszonyokhoz képest kb 0. Na és van aki ennek él..nem mondom hogy ne éljen, mindenkinek a saját dolga..nem is szeretnék ebben vitát nyitni, mert a kérdés nem erre vonatkozott. Arra hogy a parancs helyes volt e a pap szájából. Eleve az hogy parancsol, nem helyes. Mi alapján parancsolgat másoknak? Azért mert pap? Nem hinném hogy ez feljogosíthat bárkit arra, hogy megmondja a másiknak, hogy az ő nézeteinek megfelelően kell élnie..ennyi

2020. ápr. 13. 18:33
 29/40 anonim ***** válasza:
13%
Hány filmet is propagálnak úgy hogy igaz történet alapján?.....
2020. ápr. 13. 19:20
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
..akkor tekints el mellőle..még ha nem is lenne igaz, akkor is bármikor megtörténhetne..de nem ez a fontos, hanem a tartalma.
2020. ápr. 13. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!