Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Igaza volt annak a lelkésznek,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaza volt annak a lelkésznek, aki ezt parancsolta nekem?

Figyelt kérdés
Meleg keresztény férfi vagyok. Ne sápítozzon egyetlen homofób, begyepesedett gondolkodású sem, amikor ezt a két jelzőt együtt olvassa. Egy meleg ember nem szeretheti a Teremtőjét? És mielőtt a botránkozók elkezdenének bibliai helyekkel jönni, hogy utálatos és fertelmes az Úr szemében, ha férfi férfival hál, elmondanám és akár egymás után ötvenszer is leírom, hogy a gyenge felfogásúak is megértsék: soha nem voltam másik férfival úgy együtt, tehát nincs miért ajvékolni és levegő után kapkodni. Akkor honnan tudom magamról, hogy meleg vagyok? Hát onnan, hogy tudom, kikbe tudnék szerelmes lenni, kik tudják rabul ejteni a szívemet. Nem vagyok ábrándos lelkű tinédzser, aki majd kinövi eme rendetlen hajlamait. Már a negyedik X-nél tartok. De most lenne valaki az életemben, egy férfi, aki szintén hívő, mint én. Testies dolgokba ő sem akar belemenni, csak gyöngéd, baráti ölelésig akar elmenni. De lenne végre valaki, akihez tartoznék, akivel beszélgethetnék, akivel megoszthatnám a bánataimat és az örömeimet. Aki mellé leülhetnék és együtt nézhetnék vele filmet. Akinek a vállára hajthatnám a fejemet, amikor szomorú vagyok. Tanácsot kértem egy lelkésztől, mit tegyek. Ő kategorikusan azt válaszolta: Neked nincs jogod az ilyen jellegű boldogsághoz. Még akkor sem, ha a közösülésről lemondasz. Még a lájtos szerelmet is kerülnöd kell. Te élj egyedül és elmélkedve. Vezekléssel töltsd a napjaidat. Vezekelned kell a hajlamokért, amelyek benned vannak, még akkor is, ha soha nem élted ki őket. De ott vannak benned. - Ezt parancsolta nekem a lelkész barátom. Ezért felhívtam azt a fiút, aki életem hátralévő részét szebbé tehette volna, és azt mondtam neki, ne találkozzunk többé. Jól tettem vajon, amit tettem? Jól tettem, hogy hallgattam a lelkészre? Megmentettem ezzel a lelkemet? Valóban önkéntes örökös büntetésben kell élnem amiatt, mert ilyen hajlamok vannak bennem?

2020. ápr. 12. 21:30
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
90%

Most.tényleg, normális, segítőkész válaszokat kaptál, ennyi az össz kommented, hogy észrevettél egy helyesírási hibát? (Valsz. véletlen elütés).

Szerintem is hiba volt a lelkészre haLLgatnod, egy boldog kapcsolatban csak jobb ember lehetsz. Hívd vissza a barátodat.

2020. ápr. 13. 00:10
 12/40 A kérdező kommentje:
Megszületnem volt hiba, nem a lelkészre haLLgatni.
2020. ápr. 13. 00:12
 13/40 anonim ***** válasza:
91%
ezt a kérdést bszogatásból írtad ki? Miért vársz segítőkész válaszokat a problémádra, ha ilyenekkel jössz, hogy két l-el írjuk azt a szavat?
2020. ápr. 13. 01:13
 14/40 A kérdező kommentje:
Nem "szavat", hanem "szót". Tanulj meg magyarul, barátom.
2020. ápr. 13. 01:20
 15/40 anonim ***** válasza:
72%

Akár troll ez a kérdés, akár nem,de egy ilyen emberi, és szép emberi érzéseket tartalmazó kapcsolatot nem lett volna szabad abbahagyni.

Én sem vagyok fiatal,késő negyvenes vagyok,de biztosan nagyon örömmel venném, ha egy ilyen érző,gyengéd, igazi barátom lenne. Volt már ilyenben részem és ha a hűség,mint olyan, létezne még,akkor még most is lenne. A mai világban óriási az igény az emberi értékekre, arra,hogy bizalommal legyen valaki,akivel jó beszélgetni,aki odabújik, meghallgat,vigasztal ha kell, vagy örömmel van, ha jó napunk van...

Akit visszautasítottál,az biztosan lelki fájdalomként élhette ezt meg, ezt is tudom magamról.

Még annyit,hogy ugyan nem vagyok nagyon vallásos,de hiszek, a magam módján. És azt vallom,hogy egyáltalán nem kell semmilyen közvetítő ember és Isten között,mert úgyis tud rólunk mindent. Szívben kell Istenhez fordulni,nem közvetítővel,akinek esetleg fogalma sincs a gondunkról.

És még annyit, hogy a papok, lelkészek többsége jól teszi, ha mélyen hallgat és szépen meghúzza magát, ha férfiakkal való kapcsolatról van szó....van egy régi mondás, egy öreg, hívő embertől hallottam :

" Mennél alázatosabb, annál gyalázatosabb..."

Azért ebben van "némi" igazság....

2020. ápr. 13. 07:01
 16/40 anonim ***** válasza:
63%

Szia

Nem tudok helyesen írni

Diszlexiás vagyok

Lényegre térve nem 1 nem 2 katolikus papot dugtam már meg, 41 éves aktív férfi vagyok.

Ők egyébként úgy tekintenek a vallásra mint munkahely, vállalkozás akár mint egy festő, vagy egy eladó, amíg kereslet van a brendre, és ilyen jól élnek belőle nem hagyják abba.

Atz tudom hogy a bibliát időszámításunk után 540körül írták, az eredeti nem kalonizált bibliában a homoszexualitás nem bűn, gnosztikus biblia. Ezekben van Jézus eredeti életútja.

Szerinted Jézus azt szeretné hogy boldogtalan legyél?

Gondolj bele majd egyszer ha nem lenne katolikus egyház a világ társadalmilag, erkölcsileg, technikai fejlődésben hol tartanánk,? 7 éve fogadta el az egyház hogy a föld nem lapos!!!ez nem vicc.

Előző pápánk azért mondott le mert rászált az unió hogy szeretné látni a könyvelést! Ez tény nem kamu.

Szerencsétlen apácákról meg ne is beszéljünk, Jézusnak volt felesége....

Ha érdekel szívesen beszélgetek veled

Te egyéni választásod hogy éled az életed

Sok boldogságot.

2020. ápr. 13. 08:49
 17/40 anonim ***** válasza:
88%

Nem a lelked mentetted meg, hanem eljátszottad az esélyét a boldogságodnak.

Kevés olyan ember van, aki nem vágyik a testi kapcsolatra, ha rátaláltál egy másik ilyen emberre ne engedd el!

2020. ápr. 13. 08:53
 18/40 anonim ***** válasza:
16%

Lényegében jo tanácsot adott neked a lelkész. Viszont azzal hogy vezeklessel, egyedul töltsd egesz eleted, nem értek egyet. En ugy gondolom hogy ebből a helyzetből is van kiút. Számos olyan történetet olvastam, hallottam már - szemelyesen is - amik arról tanúskodnak hogy igenis meg lehet szabadulni a homoszexualitasbol. Isten nem teremtett teged ilyennek. Tény, hogy vannak akik hajlamosabbak ra. Mint ahogy vannak akik hajlamosabbak arra hogy pl lopjanak - mégis jobb ha ezeket a vágyakat megfeszítik es imádkoznak, hogy ezektől a kényszerektől, testi vagyaktol meg tudjanak szabadulni. Hiszen ez lehetséges! Jezus ma is el es ugyanugy tevékenykedik, mint amikor itt jart a földön. O képes arra hogy megszabaditson ebből, es teljes eletet tudj élni.

Javaslom, hogy olvasd a bibliát, elmélkedj azon, imadkozz, epitsd az Istennel valo kapcsolatodat, es keress egy olyan hiteles, az Urral jo kapcsolatot ápoló, tekintéllyel rendelkező pásztort/lelkészt, akivel beszelni tudsz errol es aki imadkozni tud erted.

Kívánom hogy megtalald ebből a kiutat!

2020. ápr. 13. 09:20
 19/40 anonim ***** válasza:
88%
A kilencesnek van igaza, hiába van lepontozva. +1
2020. ápr. 13. 11:28
 20/40 anonim ***** válasza:
7%
Kamu kérdés. Gyurika menjél aludni! Olyan amit ideröfögtél nem létezik. Ugyanis az egyházban nagyon fontos az önmegtartóztatás. Ha ezt nem tudod szigoruan venni, nincs keresnivalód ott.
2020. ápr. 13. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!