Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza lehet állitani a vallási agymosás előtti személyiséget?
#2 +1
Én is közelről tapasztaltam ennek a "felekezetnek" a hatásait egy emberen, hidd el, idővel csak rosszabb lesz.
Amíg ő maga nem látja át a vallása/egyháza/helyi felekezete/értelmezése visszásságait, és ő maga nem csalódik az egyházában (stb.) elég nagyot, addig aligha fog változni valami. Részleteiben nem ismerem a tanításokat, -- van ott HIVATALOSAN, konkrét és kimondott hivatkozás arra, hogy a szexualitás melyik formái, milyen szexuális szokások számítanak bűnnek egy hűséges és szerető pár között?? Látatlanban is gyanítom, hogy nem, vagy esetleg az csak a prűd helyi írásmagyarázójuk saját értelmezése.
Vagy ha neki konkrét személyes(!!!) okai vannak, amit el tud magyarázni, saját szavaival(!!!), hogy mitől bűn az egyik póz, miközben a másik nem, (amit kétlek, de mondjuk, ha!,) akkor lehet hogy el kellene gondolkoznod az igazán, és neked is csatlakozni az egyházhoz, meghallgatni a hivatalos tanításokat, különös tekintettel a szexualitással kapcsolatos álláspontjukra.
Ha a barátnőd meggyőzhető, hogy ez csak belemagyarázás, esetleg a saját félelmeit próbálja racionalizálni, és ebben (helytelenül) csak megerősítik abban a felekezetben, de ugyanakkor azért Isten fontos neki, akkor talán megoldás, ha kerestek együtt egy másik imacsoportot, és/vagy egy teljesen más egyházat.
Velem pár éve azért nem jött össze egy csaj, mert ő és családja Jehova tanuja, és ezzel szégyent hozna a családjára a gyülekezetben... Először azt hittem ez valami ügyes lekoptató szöveg, ezért megkérdeztem egy nem annyira begyepesedett jehova ismerősöm (szülei miatt kellett felvennie ezt a "vallást") és azt mondta, ez tényleg ilyen, a nagyon dogmatikus jehováknál
Szóval szerintem nyugodtan készülj fel hasonló lépésekre is.
Csak ha ki tudod rángatni ebből a rettenetből. Különben még ennél is rosszabb lesz.
Hisz te nem vagy szektatárs, így hosszú távra nem is tervezhetsz vele.
Gondolom előtte is csak egy ostoba csaj volt aki ilyenbe beugrik de legalább jó szex volt.
De ennek vége, keress másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!