Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kettős érzés. Valaki érti, miért?
Bizonyára furcsának tűnik majd a kérdésem, de ítélkezés helyett szeretném, ha majd a kérdésre válaszolnátok. Köszönöm előre is! :-)
Szóval az a helyzet, hogy levelezgetek két férfival. Az egyiket személyesen is ismerem, bár csak távoli ismerősök vagyunk, nem szoktunk találkozni, évek óta nem is láttam. A másikat a netről, de rengeteget beszélgettem már vele, mindenféléről, neten is, telefonon is. Fotón, videón is láttam, persze ez nem helyettesíti az élő találkozást, de azt gondolom, valamennyire őt is ismerem.
Mindkét férfi házas, nem akarok tőlük semmit, ők sem tőlem. Ez leginkább ártalmatlan levelezgetés, beszélgetés férfi-nő közt, egyiket se akarom elcsábítani, és ők sem próbálkoznak nálam. Persze szoktunk szexről s beszélgetni, de csak olyan szinten, ahogy egy ember a barátjával beszélget ilyesmiről (ki mit szeret, miket próbált már).
Ők nem tudnak egymásról, de ennek nincs is jelentősége, mert egyikkel se alakul semmi, egyik is csak egy beszélgetőtárs, a másik is.
No és az a furcsaság alakult ki bennem, hogy van a két pasi.... akit a netről ismerek, helyesebb, férfiasabb, izgalmasabb, lehengerlőbb, jobb beszélgetőpartner, mint az, amelyiket élőben is ismerek. Mindig keres, mindig hiányol, érdeklődik, érzem, hogy fontos vagyok neki (nem tesz ajánlatokat, nem akar élőben találkozni, csak a virtuális énem hiányolja).
A másik, akit élőben is ismerek, szintén kedves, aranyos, ő is rendszeresen ír, akkor is, ha én 1-2 napig nem írok neki.... de ő csak tőmondatokban kommunikál, zárkózottabb, talán kicsit gátlásosabb is, nehezebben nyílik meg a beszélgetések során (bár ha olyan hangulatban van, akkor meg meglepően nyílt is tud lenni).
Mégis azt veszem észre magamon, hogy neki jobban vágyom a (virtuális) társaságára, jobban érdekel. A másik sráccal sokszor napokig nem beszélek, mert nincs időm bemenni a levelesládába, de ez utóbbinál meg óránként megnézem, írt-e már. Jobban várom az üzeneteit, pedig csak pár szavasak.
És érdekes módon a neten megismert pasinál semmiféle rossz érzés nincs bennem, mikor arról beszél, hogy mit szeret a feleségével az ágyban, miket szoktak csinálni, miket próbáltak már ki.... teljesen természetesnek veszem, meghallgatom, tanácsot vagy sőt ötleteket adok.....
Amikor viszont a személyesen is ismert pasi utal rá, hogy miket szeret, vagy miket csinál, rossz érzés fog el, nem akarok belegondolni, hogy mindezt a feleségével teszi az ágyban. Nevezhetjük féltékenységnek is, amit érzek.
Holott egyik pasitól sem akarok semmit, és mindegyikkel a neten kommunikálok csak, annak ellenére, hogy az egyikőjüket régről élőben is ismerem.
Mindkét barátság kb. ugyanakkor indult be a neten, olyan másfél, 2 éve.... tehát még csak ebben sincs különbség.
Miért van mégis ez a kettősség?! Miért az a pasi érdekel és hiányzik jobban, aki külsőre, férfias kisugárzásban is a másik mögött áll, kommunikációban és lazaságban is alulmarad.... Miért rossz érzés mégis, amikor az otthoni szexről beszél, míg a másiknál abszolút semmilyen rossz érzés nincs bennem, amikor ugyanez a téma?!
Valaki járt már hasonló cipőben?!
A másik sem fut utánam, kb. egyforma intenzitással érdeklődnek, csak a netes srácnál nem érzek késztetést minden nap (vagy óránként) megnézni, írt-e már, míg a másiknál igen, így a netes srácnál a több napos kihagyásnál felgyűlnek az üzenetek :-)
Nem értem, mi tetszhet jobban az élőben ismert srácon, mikor amúgy minden tekintetben a másik a jobb. Ha felteszem magamnak a kérdést, külsőre melyik tetszik jobban, melyikkel tartalmasabbak a beszélgetések, melyikkel könnyebb kommunikálni, akkor mindenben a netes srác a nyerő. Mégis az "fáj", hogy a másik miket csinál a feleségével.... :-)
Akit élőben is ismersz, nehezebben nyílik meg, azt mondod... de amikor megteszi, akkor az jóval különlegesebb élmény, mint amikor a netessel ugyanolyan dolgokról beszélsz, hisz utóbbi mindennapinak számít.
Azért vigyázz, hogy a zárkózottabbhoz ne kezdj el netán túlságosan vonzódni. Most azt mondod, nem akarsz tőle semmit, de aztán nehogy hirtelen ráébredj, hogy mégiscsak.
Épp ebben a pillanatban regisztráltam és ez a kérdés került elém először.
Hogy miért éppen az a férfi felé húzol jobban, aki a társadalmi mércék tekintetében alacsonyabb helyet foglal el, nagyon egyszerű. A két férfivel való beszélgetéseid során egyértelművé vált számodra, hogy ő az elérhetetlenebb. Úgy érzed (az én véleményem szerint), hogy őt nem kaphatnád meg. És ez frusztrál.
Viszont a magam elgondolása alapján a kérdés sokkal összetettebb. Lehet, hogy tévedek, de véleményem szerint Te egyedülálló vagy. Két férfi van az életedben aki „foglalkozik” veled. Beszélgettek és természetesen neked az kell, akit nehezebb megkapni. Ez egy teljesen normális folyamat. Véleményem szerint te nagyon szívesen összejönnél azzal az illetővel, akinek az irányában a „féltékenység” szót használtad.
Viszont, ha erre a kérdésre valóban igaz a válasz, akkor néhány tényezőn el kellene gondolkozni. Alapvető problémákon.
Egy nős ember ne kommunikáljon más hölgyekkel az interneten. Ne kerüljön más hölgyekkel szoros kapcsolatba semmilyen formán. Amint azt leírtad, senki nem akar semmit, csak barátok és beszélgető társak vagyunk. Ez nem igaz. Ez mögé lehet bújni, de nem tükrözi a valóságot. Ugyanis …
Aki boldog kapcsolatban él (vagy házasságban), az nem keres magának internetes beszélgető partnert, pláne nem az ellenkező nemből.
Azt tudom tanácsolni neked, hogy hagyd mind a kettőt végleg békén és keres magadnak egy párt aki a fizikai valóban is tetszik és törődik Veled. Ugyanis (mint elmondtad) mind a két ember nős és a feleségük háta mögött társalognak veled, tehát gerinctelen embernek is lehetnek titulálni őket.
Ez az őszinte véleményem. Segíteni nem hiszem, hogy segítettem, de egy új utat remélem nyitottam a gondolkozásodban …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!