Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Lányok és nők, voltatok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tejesbaba kérdése:

Lányok és nők, voltatok valaha olyan helyzetben, amikor egy fiúnak/férfinek hiába mondtál nemet a szexre, de ő erőszakoskodott, hogy szexelni akar veletek? Illetve volt ilyen a környezetetekben, amiről hallottatok és tudomást szereztetek?

Figyelt kérdés

Szívesen várok rövidebb válaszokat is, bár jobban szeretnék kimerítőbb válaszokat olvasni. Én biztos elfogom olvasni!

Mostani lányok/nők, és idősebb hölgyek válasza is érdekel. Itt most nem feltétlenül családon belüli erőszakra gondolok, meg nem is feltétlen verésre. (bár mindent szívesen fogadok) Hanem "csak" amikor egy fiú/férfi odament hozzátok, és te nemet mondtál neki, de ő erősködött?

Lehet szó egy szórakozóhelyről/házibuliról, egy ismeretlen fiúról/férfiről, lehet szó akár egy osztálytársról/osztálytársakról akiket már évek óta ismertél akár. Ki az aki beadta a derekát, ki az aki nem? Ha igen, megbántad? Ha nem ismerted, kb hány éves lehetett, és te hány éves voltál akkor? A fiú/férfi milyen volt, csak gyorsan beléd élvezett? (én azt feltételezném hogy túlnyomó részben igen, aki nem érti meg, hogy a nem, az nem, az 99%-ban nem az előjátékra fog hajtani valószínűleg, vagy hogy a nőnek minél jobb legyen) Természetesen fiúk és férfiak is írhatnak, ha hallottak ilyen történetről a környezetükben, vagy akár ők követtek el hasonlót, de később akár mégis összejöttek, vagy éppen nem, mennyire vágtátok el magatok a lánynál, akár bele ment, akár nem, Minden érdekel!

Elsősorban olyan esetekre gondolok, amikor úgy "finoman" erőszakoskodott a férfi/fiú, pl. na,na, légyszi-légyszi, de érdekel olyan is, amikor a fiú, esetleg még agresszívebbé vált, és akár meg is ütötte a lányt.

febr. 6. 11:51
1 2 3 4 5
 41/41 A kérdező kommentje:

Sokkal másabb irányba megyek inkább! Most úgy érzem magam, mintha teknősként kéne versenyeznem futásban, egy nyúl ellen, aki még teniszezni is megáll a lányokkal.

Hibákat mindenki követ el, akár a magánéletben, akár a munkahelyén. Ezek a dolgok legtöbbször nem szándékosak, sőt! Senki sem ír listát arról, na holnap ezeket a hibákat akarom elkövetni, holnap után amazokat. A cél ezeknek a csökkentése lenne, minél több embernek és minél többször mondanak el valamit, annál jobban oda fognak figyelni legközelebb! Ez kiemelten fontos lenne az erőszak, és egyéb családon belüli erőszak esetén, hogy bevigyék a közoktatásba is! Ha egy nő/lány elmegy egy olyan házibuliba, ahol sok fiú van és kb senkit nem ismer ugyan olyan hiba, akár mindenki tök jó fej lesz vele, akár ha áldozattá válna. Hibákat mindenki követ el, de nagyon nem mindegy, hogy mikor milyen helyzetben, kiknek és mennyire lehet kiszolgáltatva valaki, anélkül hogy belegondolna! Szerintem nagyon sok olyan házibuli volt már a történelemben, ahol több volt a lány mint a fiú, mégsem történt semmi erőszakoskodás, attól függetlenül hogy ki mennyit ivott meg hasonló, de mi van ha nem?! Biztos sokan hallották már azt "Mért pont velem történhetne ilyen?" vagy hogy "Ez is csak velem történhetett meg"

Mért lenne fontos ezeket a dolgokat beépíteni a közoktatásba? Még az ismertebb, és egyéb emberek is, több hívásból tudnának csak elérni egy-egy minisztert, hogy jól le szidják, pláne ok nélkül, de egy tanárt?! Akármelyik szülő!

Nagyon sok mindent nem látok magam előtt. Valamiről csak úgy lehet véleményt mondani, tanácsot adni, ha van egy akármilyen téma, persze egy-egy konkrétabb esetben sokkal könnyebb relevánsabb választ adni!

Az áldozat hibáztatásról jutott eszembe, azért itt erősen különbséget kell tenni a szó értelmezése között, és olyan vélemények/tanácsok között, amik hasznára lehetnének, sokaknak bizonyos helyzetekben (nyilván nem feltétlen mindig) mert hibákat mindannyian követünk el, akár magánéletben, akár a munkában. Ez akkor is előfordulhat ha meghallgatsz másokat, és adsz a jó szándékú véleményekre, de mi lehet az egyik leggyakoribb mondat, az áldozat hibáztatásra? Szerintem talán az, "Na ugye, én megmondtam" holott az illető lehet tényleg jó tanácsot adott. Ennél még az is jobb ha azt mondja "Legalább tanultál belőle, legközelebb jobban figyelj oda" és most nem nemi erőszakra gondolok, hanem tök más dolgokra. Mondjuk a munkahelyen, ne vállaljál be olyat, amit még nem csináltál, hogy te milyen menő gyerek vagy, ha már mégis, akkor mondd meg, hogy te még nem csináltál olyat, és kérjél segítséget.

Nemi erőszaknál, ezek a dolgok már, sokkal komplexebben működnek. Egy erőszaktevőt, semmi nem ment fel a tette alól! Nincsen olyan, hogy szegény elkövető! Az sem ha leitta magát a nő, az sem ha akármilyen ruhában is volt, az sem ha sötétben akart hazasétálni egy rosszabb környéken. Olyan ember nincsen, aki néha ne lenne hibás valamiért. Hatalmas különbség van egy-egy hiba elkövetése és a bűnösség között!

Képzeljetek el egy olyan esetet, ahol a a nőt, verné a férje. A nő meg bátran elmondaná a legjobb barátnőjének. A barátnője meg "Én meg mondtam" Miközben bele sem gondolna, hogy ez a mondat, még hétköznapi dolgok esetén is rosszul esik valakinek, pláne nem egy sokkal komolyabb dolognál!

Ilyenkor mit gondolna egy nő?! Ha a legjobb barátnője így kioktatta, és őt hibáztatja, anélkül hogy megpróbálna tanácsot adni. (csak azért mert neki nem volt szimpatikus a férfi, anélkül hogy akármit is átlátott volna a dolgok előzményeiből) akkor mit várhatna akárki mástól?! Mikor fogadjál el egy-egy tanácsot, mikor nem, ha valaki nem fogadja el, akár egy felszínes tanácsot érvelés nélkül, akár egy komplexebbet és relevánsabbat, akkor se szólja le az egyik a másikat, "Na ugye én megmondtam"

Ami szintén nagyon rossz, hogy a családon belüli erőszakok száma, még jóval magasabb valószínűleg, és itt nem is feltétlen verésre kell gondolni! "szívjál le kis anyám, különben kapsz egy nagy pofont" Erről hogyan beszéljen és kivel, egy nő? Amikor mindenkinek elég a maga baja, a nő szégyelli magát, a másik nemnek is tudnia kellene, hogy a legtöbb nőnek az az álma hogy gyereket szüljön és hogy feleségül vegyék, így könnyebben elhihetnek egy férfinek olyan dolgokat is, amiket láthatóan sem gondolnak komolyan!

tegnapelőtt 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!