Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ez így erőszaknak számít?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így erőszaknak számít?

Figyelt kérdés
Ki hív a szórakozóhelyről beszélgetni félre eső helyre,nem akartam menni de oda húzott,majd elkezdtett csókolgatni azt még hagytam,aztán fogdosni,újjazni akart nem engedtem,mondtam menjünk vissza be,ő meg folyamatosan vissza húzott,lökdösött nem engedett el,és azt mondta amíg ő el nem megy én nem mehetek sehova,utána erőszakkal lenyomta a fejemet oda és nem engedett fel,majd neki nyomott a kerítésnek,be is tudta rakni,én akkor már nem is mondtam semmit,úgy voltam vele,jobb ha hagyom,de utána csak arrébb löktem,de ő továbbra sem akart elengedni,majd végül csak fel adta mert én is hangosabban kezdtem vele kiabálni.Jah és utána még neki állt feljebb,hogy én milyen vagyok,és elkezdett a barátaimnak mindenféle kurvának lehordani.Egyébként ismerem a srácot 4 hónapig volt egymáshoz közünk,de én már nem akartam tőle semmit.

szept. 6. 08:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
Igen.
szept. 6. 08:52
 2/24 anonim ***** válasza:
94%
Annak számít!
szept. 6. 08:55
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Komoly a kérdés? Konkrétan meg akart erőszakolni, valamennyire sikerült is neki.
szept. 6. 09:02
 4/24 anonim ***** válasza:
94%
Igen, ez erőszak
szept. 6. 09:09
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
Igen, és fel is jelenteném a helyedben. Bár nem tudom, hogy mikor történt meg az eset. Nyilván, ha több idő telt el akkor nehezebb bizonyítani, de megérdemelné az ilyen mocsok, hogy ne csinálhasson többet ilyet büntetlenül.
szept. 6. 09:22
 6/24 anonim ***** válasza:
93%

Ezt nem kérdezheted komolyan.

Ha ez nem erőszak, akkor mi?!

szept. 6. 09:22
 7/24 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ez erőszak.
szept. 6. 10:02
 8/24 anonim ***** válasza:
74%
Igen.
szept. 6. 10:13
 9/24 anonim ***** válasza:
51%

A magyar jog még kevésbé progresszív, mint a nyugati, szexuális bűncselekmények sértettjeinek komoly ellenállását is elvárja, de végsőkig küzdését nem.

Egy ilyen esetnek az itthoni megítélése még az, hogy ebben a helyzetben (hely, támadó személye) nőnek egyértelműen nem kellett tartania attól, hogy támadója kész megölni is, ezért ez esetben a komoly ellenálláshoz kellett volna hangos segítségért kiabálás, támadó szétkarmolása.

Amitől bonyolultak az ilyen ügyek, hogy az önhibájukból csak kissé leittasodó nők "védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapot"-tól még nagyon távol vannak, de védekezésük, akaratnyilvánításuk önhibára visszavezethető okbók sokkal gyengébb, mint ami e helyzetben az itthoni szemlélet szerinti elvárható komoly ellenállás lenne.

A nyugati joggyakorlat meg az, hogy nőknek is joga van kicsit lazítani, ha férfi ilyenkor erőszakoskodik vele, abban nincs semmi női önhiba, a férfi cselekménye minősül még súlyosabbnak.

"BH 2021.1.1 I. A nemi szabadság elleni bűncselekmény esetében elvárt, hogy a sértett is védje, amit a törvény véd, különben nem valódi a nemi szabadsághoz való ragaszkodása. Ilyen erőszaknak tehát nem feltétlenül eleve leküzdhetetlennek, hanem a sértett komoly ellenállásának leküzdésére alkalmasnak kell lennie. Következésképpen az ilyen erőszak megállapítására csak sértetti ellenállás és annak komolysága esetén van helye. Ugyanakkor nem elvárt a végsőkig való védekezés (ellenállás). Az ellenállás komolyságának megállapítását pedig nem zárja ki, ha a sértett azért nem védekezik, vagy azért hagy fel a védekezéssel, mert helyzetét reménytelennek látja [Btk. 197. § (1) bek., (3) bek. c) pont, 459. § (1) bek. 4. pont]."

[link]

Itt egy Telex cikk is erről:

[link]

szept. 6. 10:42
 10/24 anonim ***** válasza:
37%
"Ki hív a szórakozóhelyről beszélgetni félre eső helyre", "végül csak fel adta mert én is hangosabban kezdtem vele kiabálni" Ezeket is elolvastátok? Vagyis egyszerüen még annyival sem védekezett az "eröszak" ellen, hogy kiabáljon vagy sikitson. Hiába is jelentené fel a srácot, nincs az a biro aki elitélné ilyen esetben. Tudom, jönnek a nagy lepontozok, de akkor is ez van!
szept. 6. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!