Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Mennyire sokan vezetik félre...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire sokan vezetik félre a kapcsolatban a párjukat?

Figyelt kérdés
Nem tetszés, elégedetlenség, nem tökeletes párnak gondolt.

#kapcsolat #Sok év titkolózás
2024. aug. 13. 08:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A félrevezetés szó meg egyenlő a nem őszinte ahhoz akivel van."

Pont ezt mondom, hogy nem. A félrevezetés szó jelentése átverés, az őszintétlen viselkedésnek meg számtalan más háttere lehet. A félrevezetés az, amikor azzal a céllal mondok valótlant, hogy a másik fél döntését számomra kedvezően befolyásoljam. Magyarul: ha tudná az igazat, akkor mást csinálna, ezért nem mondom meg neki.

Hoztad a dagi-vékony példát: meghízott a csajom, és így nem tetszik, sőt: szégyellem, mégsem mondom el neki. Maradjunk ennél és vegyünk három

fokozatot.

1: már eldöntöttem, hogy kuka a csaj, de amíg nem találok másikat legalább van szex esténként. Ez a nagy betűs átverés, hiszen abszolút szándékosan befolyásolom, leszarva az ő érdekeit.

2: a külseje miatt már teljesen kiábrándultam belőle, de nem akarok parasztnak tűnni, ezért inkább terelek. Ez is félrevezetés, hiszen azzal, hogy hamis nyugalomban tartom korlátozom a lehetőségeit. Mégis piszkosul más eset, mint az első, mert itt a félrevezetés nem szándékos, hanem egy melléktermék.

3: vele szeretném maradni, szeretném, ha lefogyna, de nem tudom, hogyan közelítsek, ezért inkább terelek/kivárok. Itt szó sincs félrevezetésről, hiszen ugyanazt akarjuk, csak nem vagyok biztos benne, mi lenne a jó megoldás.

Szerintem ez három teljesen különböző eset, és nem szabad őket összemosni. A harmadik érthető, a középső megjavítandó, az első elítélendő. Arányaiban is szerintem a harmadik teljesen mindennapos, a középső gyakori, és sajnos az elsőből is akad szép számmal, de kevesebb.

2024. aug. 14. 09:23
 12/23 A kérdező kommentje:

11# felvázoltál egy értelmezési kiokost ide az irásomból, DE az, hogy az a két ember más szemszögből látja az életét és az teheti tönkre. Arra nem mutattál rá. Pl más emlékek vannak az adott időszakról ami a saját élete épp. Te csak a súlyt emelted ki. Láttam persze sok pasi ezen nyekereg. Látom és talasztalom, hogy nem merik kinyitni a szájukat otthon és megbeszélni pont azokat a dolgokat amik zavarják. Ide kèdést kiírni könnyebb amiben megoldást nem fognak persze találni. Azt gondolják otthon;Hiányzik a testiség mert..

Tenni érte persze nem tesznek. Írni meg jobb ide a sületlenséget azt kell. Borzasztó.

2024. aug. 14. 17:45
 13/23 anonim ***** válasza:
Fúh, látom, hogy nagyon mondani szerentél valamit, de nem nagyon állt össze értelmes beszéddé. :/
2024. aug. 14. 20:18
 14/23 A kérdező kommentje:
13# az baj, hogy nem érted kicsit sem amit írtam.
aug. 15. 07:49
 15/23 anonim ***** válasza:
#14, igen, pontosan ezt mondtam én is. A frusztráció az átjön a mondandódból, de hogy konkrétan miről beszélsz, az nem.
aug. 15. 08:16
 16/23 A kérdező kommentje:
Amiről írtam az az lenne kedves 11# aki szerint idiótaságot írok, hogy a párok feladata az lenne, hogy helyesen lássák magukat a hibáikkal együtt amiben fejlődnek is. Ahelyett, hogy ezt tennék, más felületekre írkálnak, nem megbeszélik kettesben. Nem együtt fejlődnek abba az irányba ami jó. Olyan mintha otthon rettegnének kimondani. Na ez az ami a kérdés lényege lenne.
aug. 15. 08:20
 17/23 anonim ***** válasza:

#16, azta, köszi, így már érthető.

Igen, sajnos baromi sokan csinálják ezt, és nem csak férfiak. Sőt: igazáól szerintem a nők jobban ludasak ebben, mint a férfiak.

A férfi oldal általában az, hogy nem tudnak mit kezdeni a nők érzelmi válaszaival. A konfrontálódási kísérletük heves védekezést, sértődést vált ki, amit úgy élnek meg, mintha belenyúltak volna a méhkasba. És úgy is kezelik: ha nem muszáj, inkább nem piszkálják.

A női változata ennek, hogy a nők úgy érzik, hogy nincs joguk a saját igényeiket másra erőltetni, ezért inkább sugalmaznak célozgatnak. A pasik meg nem veszik a lapot, csak amikor a nőnek már elege van, és bejelenti, hogy lelép.

aug. 15. 09:50
 18/23 A kérdező kommentje:
17# tőkéletes válasz. A kérdés mi a fenéért van így? Mi a görcsért nem képesek arra, hogy úgy alakítsanak beszélgetést, hogy lehessen belőle épülni. Azt tapasztaltam már, hogy önfényezés lehetséges a pasik részéről amiből talán várják, hogy majd utánozza a nő. Passzolom. Nem rossz taktika, de beszélni a kedvessel és nem flusztrálni kellene a nemtörődömségükkel kellen! Miért nem képesek erre?
aug. 15. 10:15
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon a férfiakra hegyezed ki a problémát - gondolom nő vagy, és a férfiak f.szságait jobban érzed a bőrödön -, de szerintem ez nem egészen fair.

Nekem pl örök dilemmám, hogy nagyon nehezen tudom megbeszélni a feleségemmel a problémáimat. Nyilván hibás vagyok én is, de támpontot nem kapok tőle. Ha a szavaim mögött kritikát, számonkérést feltételez, azonnal védekezni, játszmázni kezd, és onnantól nem megy be semmilyen információ.

Példa: elmdondom neki, hogy arra számítottam, hogy az estét együtt töltjük, és pofára estem, hogy már aludt mire kijöttem a gyerekektől. Ebből ő azt hallja ki, hogy én ELVÁROM, hogy velem töltse az estéit, és ELÍTÉLEM őt, mint rideg embert és szar feleséget. Az ijesztő, hogy ő konkrétan úgy emlékszik, hogy ezt mondtam.

De még ez sem lenne igazán nagy baj, mert ha a szemem közé vágná, akkor ki tudnám javítani, és elmondani, hogy mindössze szeretném megbeszélni, hol értettük félre egymást, hogyan kerüljem el a pofára esést legközelebb. De nem. Helyette elkezd védekezni, utalgatni, hogy milyen önző vagyok, vagy hogy uralkodni akarok felette.

Aztán amikor lehiggad, és rájön, hogy túltolta, akkor meg elszégyelli magát, hogy mekkora idióta, és magába zuhan. A végösszeg az, hogy pofára estem, majd megkaptam, hogy önző vagyok és egoista, a végén meg én vigasztalom őt.

Ha nagyon leegyszerűsítem, akkor van egy 10/3-as erősségű problémám, amit szeretnék megbeszélni vele, és közben gazdagodom két 10/8-assal. Szerencsés esetben talán megállapodtunk valamiben az eredeti 10/3-assal kapcsolatban, de sokszor még odáig sem jutunk el.

Ha egy kicsit is hajlamosabb/képesebb lennék a konfliktuskerülésre, simán rámondanám, hogy nem éri meg, inkább megtartom magamnak ezeket és kiadom máshol. Egy csomó férfitől hallok hasonlókat.

aug. 15. 11:53
 20/23 A kérdező kommentje:

Na de itt a bibi pont 19# . Néha kell a bíztatás vagy az, hogy nem baj majd máskor, MERT TÜRELEM VAN, mert nyugodtabban állna oda újra a női fél, igy védekezésbe kezd mert azt hiszi rontott.

Minden kapcsolat türelemjáték is egyben. A gyerekkel való dolgokban meg együttes segitséggel lehet megoldani, hogy kettesben lehessen a pár. Egy nőnek rosszabb ha bele van ragadva a fenekébe még a gyerek is a leválasban nem segít az apa.

aug. 15. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!