Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok ujjazni és nem megy be a párom pénisze a vaginámba. Ez normális?
A szűzhártya (latinul: hymen, a görög, Hümenaiosz szóból származik) már az embrionális korban is védi a vaginát a baktériumoktól és a fertőzésektől.
A szűzhártya kinézete és vastagsága egyénenként eltérő: normális esetben található rajta nyílás, ami lehet egy szabályos kör, félhold, sima vagy egyenletlen szélű, de lehet lyukacsos is, mint egy szűrő, de olyan is előfordulhat, hogy valaki a hymen nélkül jött világra.
A szűzhártya ellentétben a népszerű elképzelésekkel, nem egy összefüggő, kemény, egyetlen mozdulattal átszakítható felület (nem „hártya”), hanem egy rugalmas szövetdarab, amelynek formája, vastagsága, erezettsége egyénenként is eltérő lehet. Egy embrionális szövetdarabról van szó, amelynek funkciója a vagina védelme az első években. E szövetdarab állapota ráadásul nem feltétlenül függ össze a szexuális aktivitással.
Egyrészt „károsodhat” más módon is (például sport által), másrészt nem biztos, hogy az első behatolások alkalmával jelentősen sérül. Mint Jennifer Gunter kanadai származású amerikai nőgyógyász, a Vagina Bible c. könyv szerzője elmondta, a szexuálisan aktív tizenéves lányok mintegy 50 százalékának ép a szűzhártyája. Egyúttal az a nő is lehet szexuálisan tapasztalatlan, akinél nem lép fel fájdalom és vérzés az első behatolás alkalmával. Valójában ugyanis ez csak a nők egyharmadával történik meg. Ráadásul a fájdalmat akkor sem a „szűzhártya átszakítása” okozza (maga ez a kifejezés téves), hanem a hüvelyizmok feszült állapota, a vér mennyisége pedig mindössze pár csepp.
31 voltam szerintem epito es normalis, korrekt valaszt adtam aki lepontozta kifejthetne h miert.
Koszonom
Szívesen! Remélem el jut az információ oda, ahova kell.
Én megértem, hogy ezt építő és korrekt válasznak szántad, és maximálisan a segítőszándékodat látom benne!
"Ez nem ellazulas vagy felizgulas kerdese.
Lehet extrem eros szuzhartya pl."
A szűzhártyáról szóló kommentemben, részletesen ki van fejtve, hogy miért nem teljesen helytálló, amit írsz.
És remélem ezt nem kioktatásnak tartod, csak megosztottam az erről szóló információt, hogyha a kérdező olvassa, akkor nehogy azt higyje, hogy a szűzhártya milyensége okozza itt a problémát.
A folyamatos szorongással biztos, hogy kezdened kell valamit.
Próbáltál előtte meginni 1-2 pohár bort, hogy segítsen ellazulni, akár partner nélkül is?
Szerintem az alkohol nem igazán jó ötlet. Akkor mindig igyon előtte?
Mikor magadnak csinálod, akkor nincs miért feszengeni. Nyugodtan gondolj, amire akarsz, ami felizgat téged.
Kérdező nem akarok személyeskedni, félre ne értsd kérlek, de csak csikló izgatással sikerül orgazmust elérned magadnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!