Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, összejönnétek olyan pasival, akinek csak egy érettségije van?
27
Tetszik vagy sem, az én ’93-as érettségim az ország egyik top gimnáziumában többet ér, mint sok mai diploma. És nagyobb a műveltségem, olvasottságom, szélesebb a látóköröm, nagyobb a szókincsem, jobbak a magyar nyelvi készségeim, mint a diplomások többségének.
Na jó gyerekek, ez kész. Mi az hogy egy érettségi többet és egy diplománál? Ezt úgy kell elképzelni, hogy jelentkezel egy diplomás állásra, de a CV-dben csak egy érettségi van, de odaírod hogy hádde' ez top gimiből van!
Aztán a másik. Elit gimnáziumok vannak, ez tény. De kétlem, hogy azért elit, hogy befejezhessék tanulmányaikat büszke 18 évesen, ahelyett, hogy érdemben folytassák azt még nívósabb helyeken.
Na majd legközelebb beírom a CV-mbe a diplomám alá, hogy páratlan alapműveltségem és szókincsem IS van, hátha elhiszik.:)
32
Értelmiségi állásokban dolgoztam mindig, középvezetői pozíciókban is. Az anyanyelvem a munkaeszközöm. Ennyit erről, további részleteket nem vagyok hajlandó közölni, mert azzal kinyitnánk egy újabb vitát. Tisztelem a mérnököket, műszaki végzettség, orvosi, jog, ez a 3 felső fokú képzés valóban kiemelkedik az összes közül, egyiket se csinálnám végig (mondjuk nem is érdekel).
34
Rengeteg szakbarbár mérnök van, aki semmi máshoz hozzá se tud szagolni műveltségben.
35
Ezt úgy értsd, hogy rengeteg diplomással találkoztam már, a szakmámban is, akik helyett én szégyelltem magam, hogy érettségin (!) hogy mehettek át. Nekem az nem művelt ember, aki google nélkül nem tudja, merre van Békéscsaba. Nyilván egy CV-ben (a munkaerőpiacon) nem ér többet egy diplománál egy érettségi
39
Ez most hogy a fqszba jön ide? Például az is a műveltség ismérve, hogy egy vitában tud az ember logikusan érvelni, az elhangzottakhoz koherensen kapcsolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!