Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ősközösségekben a férfiak megkellett fizikailag küzdjenek egymással, hogy ki feküdhet le egy adott nővel?
Az állatvilágban tulajdonképpen sok helyen ez a forgatókönyv, hogy a hímek megküzdenek egymással azért, hogy ki párosodhat a nősténnyel. Az emberek is a civilizáció kialakulása előtt körülbelül ugyanilyen törzsközösségekben éltek és kb úgy nézhetett ki a dolog, hogy a férfiak napközben vadászni, gyűjtögetni mentek miközben a nők otthon az utódokat nevelték. Este meg gondolom el kellett dönteni ki kivel fekszik le és valamiféle verseny alakult ki. A származás nem volt még lényeges, mert úgyis közösen nevelték a törzs összes gyerekét.
A monogám párkapcsolati modell tualjdonképpen csak azután jött miután megjelent a magántulajdon, hisz akkor már lényeges szempont volt, hogy ki kinek a gyermeke, ki kivel szemben tartozik felelőséggel, ki ki után örököl, stb. Ezért is volt annyira lényeges a házasság előtti szüzesség a zsidó-keresztény kultúrában. Ma meg a korszerű fogamzásgátlási módszerek korában megint nyilván új helyzet van.
Viszont ha jól meggondoljuk az alaptermészetünk most is olyan, mint őseinké. Most is meg kell küzdeni azért, hogy ki szerzi meg a csinos, mutatós nőt barátnőnek, a nők meg válogatnak a jelentkezők közt csak már nem kizárólag a fizikai erő számít, hanem az anyagiak, társadalmi státusz, stb. Tudom, hogy kicsit leegyszerűsítettem a témát, de én valahogy igaznak érzem.
Ha az emberi eredeti, természetes viselkedését akarod megfigyelni arra ott vannak a civilizációtól elzárt, vagy azzal alig érintkező primitív törzsek.
Az ember csoporton belüli kohéziója rendkívül erős. Az hogy kinek hol a helye a csoporton belül már kora gyerekkortól kezdve megtanulja mindenki, kialakul a rangsor a hordán belül.
Az ember szexuális szokásai nem olyan mint a csimpánzoké (ahol az alfa hímnek van utódnemzési "joga"), de nem is olyan mint a gorilláé (egy életre választanak párt). Inkább a kettő között van, félmonogám-jellegű. Kialakulnak párok, de ezek időnként felbomlanak és más újrarendeződnek. A szelekció az emberi csoporton belül is működik, az evolúció attól hogy erősebb a kohézió és nem vívnak ökölcsatát a párosodás jogáért még nem állt le.
#2 bocs, de ez nettó baromság! A primitív törzseknél sem dugnak fűvel-fával a nők, csak az azzal akivel hosszabb-rövidebb ideig "összeállnak" párként. Az utódgondozás bizonyos részeit a törzs az elválasztás (szopatást követően) közösen végzi pont úgy mint bármelyik másik csoportban élő állatnál.
Amit meg az orgazmusról írtál szimpla hülyeség, bugyuta magyarázat arra ha korai magömlésben szenvedsz.
2,4 Álomvilágban élnek. Valami konkrét cikk, írás, ami ezt alá támasztja? Semmi.
Ismét a saá frusztrációtok van ide kivetíte.
Nem volt általános az erős alá-fölérendeltségi hierarchia, lásd:
A törzsi társadalmak sem mind rendelkeznek vezetővel, vezetői réteggel.
A párzásban sem valószínű, hogy ennek hiányában volt egy erős hierarchia, mint a csimpánzoknál. A monogámia alapvetően a hosszú gyereknevelési fázis miatt feltételezem lényeges volt akkor is.
Az is egy evolúciós ösztönző, hogy ne legyen belterjesség, és az is, hogy egy-egy járvány ne pusztítson ki egy közösséget. Ehhez diverzitás szükséges. Valószínűleg a nők vándoroltak is a közeli közösségek között, mint ahogy ez megfigyelhető genetikailag a későbbi közösségeknél.
5
4 vagyok, nem élek álom világban, ki mondta hogy el is hiszem?
Mondom csak olvastam valahol, azt nem mondtam hogy el is hiszem, de a tököm sem tudja mát hogy hol olvastam.
Igen, ez szerintem is a legfontosabb szempont, hogy mivel hosszú idő, amíg egy utód önállóan életképessé válik, ezért volt annyira lényeges, hogy együttmaradjon a szülőpár. Másképp csak megtörténne az aktus és mindenki mehetne a dolgára.
Viszont ha jól olvastam több elmélet is létezik az emberek milyen majomfajtákkal áll rokonságban és állítólag egyiknél a szexualitás teljesen örömszerzésről szól, nem csak szaporodásról és nem számít ki hím vagy nőstény, egyszerűen csak így fejezik ki a szeretetüket egymás iránt. A másik fajnál ellenben az is előfordul, hogy ha egy nőstény újrapárosodik egy hímmel, akkor az adott hím kidobja a fészekből a nőstény előző párzásaiból lévő utódait. Az embereknél is azért van egy ilyesmi, hogy a saját gyermek más, mint a mostoha és utóbbit sok esetben zavaró tényezőnek tekintik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!