Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
#30: A kövérség nem esztétika kérdése. Ha nekem a 150 kg fölötti nők jönnének be, akkor hülyeség lenne azt mondanom, hogy ők nem kövérek, csak azért, mert tetszenek.
31-33% testzsírszázalék fölött már bőven kövérnek számít egy nő. Ő meg ránézésre bőven 30% fölött van.
#33, van egy olyan fura érzésem, hogy nem igazán értetted, mit írtam le. Nehezen is értelmezem, mit szerettél volna mondani.
"Ha nekem a 150 kg fölötti nők jönnének be, akkor hülyeség lenne azt mondanom, hogy ők nem kövérek, csak azért, mert tetszenek."
Ki beszélt ilyesmiről? Talán az esztétika nem a legjobb szó volt, inkább úgy fogalmaznám, hogy látványra nekem mi számít kövérnek, és nekem ez a lány nem az. A kövérség az én szótáramban egy szélsőség, ez a lány pedig a sztenderdhez képest hordoz magán felesleget, de nem szélsőséges mértékben.
És ezt nem azért mondom, mert tetszik, mivel le is írtam, hogy nekem amúgy nem jön be.
"31-33% testzsírszázalék fölött már bőven kövérnek számít egy nő."
BMI szerint egész pontosan éppen belecsusszan az egyes számú elhízás kategóriájába. Én ezt még nem mondanám "bőven kövérnek", hanem éppen a határnak. Egyúttal kétlem, hogy "bőven 30% fölött van" a testzsír százaléka, de igazából ez a vita pusztán filozófiai mert sem a súlyát, sem a magasságát nem ismerjük.
Maradjunk annyiban, hogy mást értünk kövér alatt.
#39: "Ha jól értem, számodra a kövér azt jelenti, hogy a ----> neked tetszőnél <---- több rajta a túlsúly. Ilyen értelemben valahol számomra is kövér, mert nekem sem igazán esetem. Ugyanakkor az én skálám nem ilyen fekete-fehér." - Itt bizony esztétika alapján közelítetted meg a témát.
Ki emeltem a kedvedért. Én pedig testzsírszázalékról beszélek, nem pedig BMI-ről, ami nem veszi figyelembe az izmaidat, csontjaid súlyát / sűrűségét, stb... Ezen a lányon ránézésre minimális izom van, max annyi amennyi a lábára feljött ahhoz, hogy elbírja a túlsúlyát, meg hogy megtudja tartani magát anélkül, hogy összeesne, de látszik, hogy nem nagyon vagy inkább egyáltalán nem edz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!