Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Mi a rosszabb, ha megcsal a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a rosszabb, ha megcsal a feleséged/férjed vagy, ha totál frigid lesz?

Figyelt kérdés

(Persze, olvastam, hogy mindkét nemnél használható a frigid szó, amint a szakemberek inkább hipoaktív szexuális vágy zavarnak hívnak, ám köznyelvben elfogadott a frigid szó alkalmazása.)

Mikor éreznéd magad kellemetlenebb helyzetben, ha mással élvezettel szexel, ám veled nem, vagy ha melletted teljesen elvesztette volna a szexuális vágyát, igényét?

Amennyiben megélted egyik vagy másik élthelyzetet, mit gondoltál saját magadról? Hibáztattad önmagad? Szembesültél a valós hibáiddal? Megcsaltad párod, szakítottál vele? Ha lett következő kapcsolatod, az jobban sikerült? Változtattál valamit a szexualitásodon?

(Tudom, a kapcsolat sokrétű, de jelenleg a szexualitás felől megközelítve érdekelne a vélemény és tapasztalat, még ha voltak is egyéb kapcsolati problémák.)

2022. febr. 13. 08:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Nyílván az a rosszabb ha megcsal
2022. febr. 13. 08:56
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Mindkettő nagyon megalázó lenne, nem tudok választani. Mindkettő való ok.
2022. febr. 13. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én volt barátnőm, valami nőgyógyászati baj miatt,hogy legalább fél évig nem lehet szex, meg a munkahelyi dolgok okán is depis lett, ezért szakított velem. 2 évig olyan boldog voltam vele mint még senkivel, és most is őrülten szeretem. Minden nap beszélünk, sehova nem lehet elhívni sokkszor bunkó is, győzködöm, hogy szeretem és kitartok mellette, de hiába. Ennél rosszabb nem hiszem, hogy van.
2022. febr. 13. 09:31
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó. Ha bunkó veled akkor ne alázd meg saját magad. Persze nem látok bele hogy mi az hogy bunkó de azért egy bizonyos szint alá ne süllyedj le senki miatt. Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak ez attól függ. Ha olyan ok miatt lenne frigid életem szerelme amiről nem tehet én bizony kitartanék mellette ha ugyan olyan jó ember marad. Képes vagyok a szexet félre tenni a szerelemért. Ettől (is) vagyunk emberek.
2022. febr. 13. 10:25
 5/12 A kérdező kommentje:

Azt tisztázzuk, a frigiditásról, vagyis hipoaktív szexuális vágy zavarról akkor beszélünk, ha mindez elsődleges probléma! Ha másodlagos, mint szervi eredetű, gyógyszertől kialakuló, akkor nem erről beszélünk, ahogy akkor sem, ha depresszió vagy bipoláris zavar miatt nincs szexuális vágy.

Azért köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Ezek is tanulságosak!

3# Barátnőnél még ilyen depressziót nem éltem meg, ám haverok esetében tapasztaltam már olyan mértékű magába fordulást, hogy szinte elmart magam mellől mindenkit. Ahogy fogalmazol, bunkó lett azokkal (is), akikkel régebben jó viszonyban volt. A depressziós ember egyik jellemzője, hogy világutálatában elfordul mindenkitől és semmiféle segítséget nem hajlandó elfogadni. Ezt nagyon szőrnyű megélni családtagként, barátként! A tehetetlenség szinte fájó.

2022. febr. 13. 10:49
 6/12 A kérdező kommentje:

"Képes vagyok a szexet félre tenni a szerelemért. Ettől (is) vagyunk emberek."

De az elfojtott szexualitás is felemészthet egy embert! Ha olyan egyszerű lenne, hogy ha gondja van a másinak, akkor mindketten együtt szenvedünk és máris "boldogan élünk". Az emberség, a becsület, a jóban-rosszban kitartunk egymás mellett nézetek - szemben a vágyak és ösztönök elfojtásával, netalán a szaporodási vággyal, tehát a családalapítással komoly depresszióba, önmarcangolásba sodorhatja a vétlen/egészséges felet is.

2022. febr. 13. 10:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettő váláshoz vezetne. Nyilván ha megcsalna a férjem, az lelkileg jobban megviselne, de könnyebb lenne véget vetni a dolognak, gyorsabb lenne a folyamat, mert erre nincs bocsánat. Ha frigid lenne, az egy lassabb, keservesebb út lenne, több próbálkozással, de ha nem használna semmi, ugyan úgy tönkre menne a kapcsolat.
2022. febr. 13. 11:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Voltam megcsalva, de túléltem és továbblépetem. Viszont éppen egy ilyen szexmentes házasságban élek. 20 éve vagyunk házasok. Két gyermekünk van akik kamaszok. Pont abban a korban vannak amikor fel kéne világosítani őket. Ők most kezdik a párkeresést. Bontogatjk a szárnyaikat, próbálkoznak. Mi pedig tök jó példát mutatunk nekik a kihűlt szinte fagyos kapcsolatunkkal. :(

Párom évek óta nem kívánja a szexet. Fokozatosan szokott l róla illetve szoktatott le engem a közeledésről. Mára a legkisebb érintések is elmaradnak. Egy ideig még egyoldalúan, de volt némi szex. Amikor ő hajlandó volt nekem örömet okozni alkalmanként. A masszírozás egy áthidaló megoldás volt, de mára már azt én nem akarom. Utálatos úgy hozzáérni, hogy ez csupán egy feladat és nincs benne intimitás. Én beindulok tőle, ő nem. Akkor inkább hagyjuk! Nem akarom felpörgetni magam feleslegesen.

Válóok? Könnyű kimondani, leírni. De ez nem ilyen egyszerű! 50 évesen már nem akar az ember új kapcsolatba kezdeni. 20 év pedig nem kevés idő! Vagyonközösség, együtt kialakított életmód, gyerekek, megélhetés, lakhatás, nálunk még az is nehezíti, hogy közös vállalkozók vagyunk.

Nem csalom meg, mert arra nem visz rá a lelkiismeretem. Önmagamnak nem tetszenék, ha megcsalnám. Viszont igenis emésztem magam! Hol leszarom és túltszem magam a dolgon máskor viszont alig bírom ki. Napokig feszült vagyok, jár az agyam minden féle marhaság eszembe jut. Jobb napokon levezetem önkielégítéssel rossz napokon próbálok nem gondolni a szexre. Olyan is van amikor más párokat legszívesebben elküldenék a búsba, amikor nyilvánosan turbékolnak, csókolóznak, falják egymást.

Már szinte mindennel próbálkoztam. De semmi nem segített. Pártrápiára pedig egyáltalán nem hajlandó, nem bírom rávenni. Szakembertől sem kér segítséget, még orvoshoz sem hajlandó menni! :(

2022. febr. 13. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:
A totàl frigiditàs megelőzi a válást. Vagy manipulàlas. Kihasznàlàs. Gondolom te ugyanùgy dolgozol erte, fizeted a szamlakat kedvében jarsz,biztonsàgot nyujtasz neki ő viszont nem tesz eleget egy alapvető házastàrsi funkcionak. Tehàt az adok kapokbòl csak adok alakult ki. Figyelj erre mert full ki fog hasznàlni majd bejelenti a vàlast ès ugy kifoszt hogy csak nèzel.
2022. febr. 13. 19:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha mással szexelne és velem nem az lenne rosszabb.

Ha az lett volna a kérdés hogy velem is és mással is vagy senkivel akkor viszont én a mással is velem is verziót jobban élvezném, mert akkor én is kapok legalább belőle.

Nálunk egyébként se velem se mással helyzet van kb. De nem csalom meg, bár gondolkoztam rajta többször és lett is volna lehetőségem, de visszautasítottam.

2022. febr. 14. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!