Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért álszentek?
Mert van egy társadalmilag elfogadott mérce.Ez azt jelenti hogy van egy kialakult elképzelése az embereknek hogy mi a helyes viselkedés.Mit várna el a nagy többség,és van a másik része,ami elítélendő,bűnös,és helytelen magatartás.
Ennek mentén alakulnak ki a vélemények.
Aztán van egy csomó ember aki saját ugymond helytelen cselekedeteit úgy próbálja meg enyhíteni hogy más embereken kéri azt számon.Ez valamiféle megnyugvással tölti el .Hogyha ő nem is vagyok jó,de legalább helyes értékítéletem van,tudom/tudnám mi a helyes es ezr a másik orra alá tudom dörgölni.
Egyik kollégám a fiát minduntalan egyetemre akarta küldeni.Már kényszeres volt nála ez az elképzelés.Habár a fia ezt nem igazán szerette volna,de ő csak erőltette.
Nem volt ez más mint saját sikertelensegének javítása vagy
saját vágyainak megelése a fián keresztül
Neki nem volt diplomája.Ezért úgy gondolta hogy a fián keresztül némi elégtételt kap ezért.
#1-es leírta a lényeget
de még annyival kiegészíteném, hogy itt (GYK) a válaszok többsége olyan arcoktól származik, akik egész nap itt lógnak, és nem épp a legkiegyensúlyozottabb életű emberek. és rájuk különösen igaz, hogy attól érzik magukat jónak és erősnek, hogy erkölcsileg fölényeskednek. (lásd pl. amikor kioktatnak a szűzfiúk, hogy hogy viselkedsz a kapcsolatodban, pedig igazából fingjuk sincs, ők vajon hogy viselkednének)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!