Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszűnő női (változókori) nemi vággyal kapcsolatban, miként lehet ezt túlélni, visszafordítani, van módja egyáltalán, mitévő legyen a partner ilyen helyezben?
Van tapasztalatod ilyenben nőként, férfiként?
50 éves nejem évről évre leszokott a szexről, mára lényegében nincs igénye rá. Ellenben velem, akinek még nagyon is van.
Mivel nem hajlandó szakember, orvos segítségét kérni, így nem oldódok meg a probléma.
Természetesen, azon már rég túl vagyunk, hogy én mint férj kedves, figyelmes, segítőkész, megértő legyek.
Az én gondom, szeretem nejem és nem kívánom megcsalni, nem más nőre vágyok, hanem a feleségemre!
Kedves kérdező!
Kissé kiábrándító leszek hozzászólásommal. Elnézést, ha szókimondó vagyok és másik oldalról közelítem meg a témát.
Első gyermekünk születése után ahogy az lenni szokott otthon maradtam a babával. Férjem viszont kétszer annyit dolgozott. Alig láttam. A babaápolással és a háztartás új dolgaival magamra maradtam. Segített ő, amikor otthon volt. Mosogatott, takarított, sőt szinte mindig ő vásárolt be munkából hazajövet. Hetente, kéthetente volt egy szabadnapja, havonta egy szabad hétvégéje. Napi 8 - 14 órát dolgozott három műszakban. Már akkor sem volt könnyű az életünk. Szexre egyre kevésbé volt energiánk és időnk.
A második gyerek után mindez fokozódott! Eltávolodtunk egymástól, hiszen mindketten egészen más életet éltünk. Mások voltak a prioritások, az élmények, az érdeklődésünk is teljesen különböző lett. Amíg férjem a munkahelyén sok emberrel találkozott, beszélgetett, sőt, ahogy ismerem flörtölt is. Legalább annyi női barátja volt, mint férfi. Miközben én többnyire itthon voltam. Legfeljebb a közeli játszótérre, boltokba jártam. Ha beszélgettem is, akkor is főként kismamákkal, anyukákkal, gyerekeikkel.
Második gyerekkel már rutinos az ember. Nem köti le az agyát 24 órában a baba, babák. Egyre többet agyaltam az életemről. Rájöttem, semmi közös nincs már bennünk férjemmel. Amikor néha szexet kezdeményez, akkor az is róla szól. "Egész nap melózok, kijár egy kis lazítás!" Régen odaadó volt, nagyjából egálban volt az életünk. Klassz volt, amikor a csillagokat is lehozta volna, ha kérem! Gyerekek után pedig már csak azt hallgattam, milyen volt a munkája, kivel mit beszélgetett. Úgy éreztem ő éli az életet én pedig be vagyok zárva a lakásba. Elegem lett a sok anyukának a szövegéből is, akik semmi másról nem tudnak beszélni a játszótéren, mint a gyerekekről.
Internet lett a legjobb barátom! Itt a GYIK-en és más fórumokon, cseteken beszélgettem, beszélgetek. Sok embert ismertem meg! Egyszer találkoztam egy hasonló otthonülő anyukával babaholmi csere miatt. De lénygében a személyes beszélgetés volt a fontos nem a cserebere. Nagyon jól eldumáltunk mindenféléről! Találkoztam még két három anyukával, de az említett nővel egyre gyakrabban. Tök jó barátnők lettünk! (ráadásul a közelben lakott) Jött az ötlettel, hogy menjünk el pizzázni kettesben a gyerekeket passzoljuk le. Ő a nagymamaára bízta, én férjemre, aki nagyon megértő volt. Csajos este! Meglepetésemre nem egyedül jött, hanem barátjával és annak haverjával. Nem tetszett a meglepetés, de rábeszéltek maradjak. Mint megtudtam két éve a szeretője a férfi. A barátja nagyon kedves, figyelmes volt, ráadásul be is indította a fantáziám. Egy a lényeg, a szeretőm lett! Évek óta az!
Férjemmel továbbra is jól megvagyunk. Barátok vagyunk akik együtt élnek, nevelik a gyerekeiket. Továbbra is alig találkozunk a munka miatt. Ismerőseink között nem mi élünk így egyedül, több hasonló cipőben járó házaspárról tudunk.
Manapság férjemmel már nem is kívánom a szexet! Nem azt nyújtja, amire nekem szükségem lenne. Lusta, unalmas lett az ágyban és a viszonyunkban is! Nem tagadom, férjemnek igénye lenne rá, de nekem nincs! Ő is ez a hűséges típus, aki álmodozik a régmúltról. Nem érti meg, a régi idő nem jön vissza! Nem merném a szemébe mondani, hogy keressen magának végre egy szeretőt, de nagyon várom, hogy megtegye. Egyszerűen nálunk is tabu téma a kapcsolatunk, a szex.
El lehet engem ítélni, hogy szeretőm van miközben együtt élünk férjemmel. De alapvetőn senkinek semmi köze hozzá, miként élünk!
Kérdező! Nem állítom, hogy feleséged is hasonló helyzetben van! De ez is állhat a rossz házasságotok mögött. Úgy gondolom, ha ő nem akar beszélni a szexről, a viszonyotokról, ám nem is féltékenykedik, akkor meglehet jobba járnál, ha keresnél valakit magad mellé vagy elválnátok.
Most nagyon megfogott a 11-es története. Kb pont mint mi. Legalábbis az elején. Csak én nem kerestem szeretőt, sikerült megbeszélni a gondokat, és helyre jöttek a dolgok. De az eleje dettó.
Viszont elgondolkodtam, hogy mi lehet az oka, hogy a kérdező felesége még csak orvoshoz sem akar menni. Mit jelenthet, ha nem érdekli, hogy a férje szenved, és biztos neki sem lehet túl jó szex nélkül (azért valljuk be, az egy nagyon is kellemes elfoglaltság). Elég nagy a gyanúm, hogy van neki valaki más, és ezért sem látja értelmét orvoshoz menni.
A másik ötletem, hogy olyan hihetetlenül unalmas a szex neki már, hogy inkább lemond róla. Mert ok, hogy egy férfi megértő, meg kedves, de ennyi év után muszáj néha feldobni az együttlétet valami kreatív ötlettel. Érdemes ezen is elgondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!