Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Van pszichológiai oka annak,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van pszichológiai oka annak, hogy a felnőtt szüzek nem tudnak intim kapcsolatba kerülni senkivel?

Figyelt kérdés
Gyerekkori elhanyagolás, érzelmi bántalmazás, komplex poszttraumás stressz szindróma, rossz szülői minta stb.?

2021. máj. 16. 14:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Ha a gyakorit nezem akkor eleg sulyos mentalis oka van amit magunknak okoztak 😂

A valosag ennel arnyaltabb

Vannak aki valamilyen testi fizikalis ok miatt ( nem a csunyasag nem az) pl mozgasserult, latas vagy hallasserult etc...

Vannak akik tenyleg olyan fizikalis kinezettel szulettek ami riaszto vagy esetlegesen egy betegseg miatt de ehhez kell az h a kornyezet lehuzza oket. Oke a hiba miatt mentalisan is serulnek.

Vannak a mentalis serulessel szuletett emberek.

Vannak a szerzet mentalis betegseggel kuzdok.

Vannak a sajat maguknak mentalis betegseget okozok.

Meg mar ez meg az ...

2021. máj. 16. 18:11
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

Én 36 évesen is szűz vagyok még, és semmi komoly bajom nincs, társaságban, és a nőkkel is jól kommunikálok. De sose találtam olyat, akinek én kellettem volna, pedig a nők szerint még jól is nézek ki. Akinek még én kellettem, azzal még csak le se feküdtem volna.

Egyébként a szülői háttérben biztos van valami gond, mert a szüleim konzervatívak voltak, és rossz irányba nyomtak, eza az inkább maradj otthon a négy fel között mellettünk típúsuak, de erre később jöttem rá.

2021. máj. 19. 15:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze… nálam rendszeres pszichés megterhelés az állandó családi veszekedések miatt gyerekkorban (ki csalt meg kit, válunk vagy nem). Igen kellemetlen pszichoszomatikus problémák miatt nem közeledtem a lányok felé 18 éves koromig és már erősen szorongó is lettem. Nagyon érzékeny személyiség vagyok és rendszeresen kihagyom a “könnyű d*gásokat” is (jól nézek ki), mert nem tudom elengedni magam és nem értem meg az egyértelmű jelet, de remélem, ez változik már. 31F
2023. febr. 11. 08:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges szülői rossz nevelés az ok. Ha a szülő úgy állítja be a szexuális életet, hogy az bűnös és undorító akkor a kamaszban félelem is kialakulhat. De ezt okozhatja a szigorú katolikus nevelés is, elmondta számos pszichológus. Én is ismerek ilyen nőket, akik még 40 évesen is otthon laknak a szülőkkel.
2023. máj. 7. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!