Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vonzónak találjátok a vak és/vagy értelmi fogyatékos lányokat?
Az értelmi fogyikat nem tudom, vakokkal van tapasztalatom épp elég.
Nem játszák meg magukat.. úgy mint a látok. De sokuk igyekszik "normálisan" viselkedni (a látó világ szerint normálisan) viszont mivel ez lehetetlen, hisz ők mások, eléggé ffffffurán tudnak így viselkedni. Sok vak nagyon infantilisen közelíti meg a világot, nagyon sokat építenek a sztereotípiákra, ami érthető, hisz sok dolgot nem tudnak alaposan megvizsgálni, kénytelenek mások elmondásaira hagyatkozni.
Ezáltal jóval később érnek, és kell hozzá bizonyos intelligencia és érettség és önálló tapasztalat. 30 éves korukra amúgy egész jó társaság válik belőlük.. De az is előfordul, hogy idétlenek maradnak.
Nyilvánvalóan külsőre sem annyira felelnek meg a standardnak, mély szemgödör, általában görbe hát, előretartott fej..
Megfelelően támogató, de önállóságra nevelő közeg mellett teljesen okésak, de akik pl a Vakodában nevelkedtek és 20 évesen csöppennek bele a látók világába, azok lényegében "menthetetlenek". (Ezért sem támogatom a szegregációt, a szegregálva nevelt vakok egyszerűen nem tudnak érvényesülni a nem-vakok világában).
Szóval összességében azt mondanám, hogy esélyük ugyan van, de nagy hátránnyal indulnak.
Ha az a hozzáállásuk, hogy "szolgálj ki, mert én nem látok" akkor számomra veszett ügy.
Aranyos vagy, de én az 5-öst kérdeztem.
Korrekt, szakmai leírás, konduktorként én hasonlót írtam volna a CP-ről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!