Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vágyak vs erkölcs. Te mit választanál?
Figyelt kérdés
Csak azokhoz szól, akinek ez a kettő ütközik egymással.2021. febr. 1. 13:24
11/20 anonim válasza:
Többek között az erkölcs megléte különbözteti meg az embert az állattól.
12/20 anonim válasza:
Megvalósítanám a vágyaimat amiket persze nem reklámoznék! Egyszer élünk!
13/20 anonim válasza:
Vannak elveim és ha kapcsolatban vagyok nem fogok megfektetni egy másik nőt mert megkívántam. Bizonyos keretek között inkább a vágyaimat követem, de csak addig a szintig amíg a lelkiismeretem tiszta és nem érzem azt hogy szembe köptem saját magam.
14/20 anonim válasza:
11
Az erkölcs társadalomtól függ, pl. a kannibál népek is emberek, mégsem nevezhetjük őket erkölcsös embereknek, igaz?
Az ember és állat közötti különbség a tagolt beszéd, közösen végzett munka és a gondolkodás. Az erkölcsnek itt nincs helye.
15/20 anonim válasza:
A vágy egyéni érdek, az erkölcs pedig közösségi érdek.
16/20 anonim válasza:
#14, miért ne nevezhetnénk erkölcsösnek a kannibált, ha betartja a társadalom által támasztott erkölcsi normákat? És napjainkban pont ez a baj, vagyis, hogy a fiatalok nem tartják magukénak a szüleik erkölcsi normáit, helyette újabbnál újabb erkölcsi normák érkeznek. Pl. éld ki a szexuális vágyaidat mindenképpen, ne törődj másokkal, viszont legyél környezettudatos, legyél igazi klímavédő és persze mindenkivel szemben elfogadó. :D
17/20 anonim válasza:
Egy kannibált erkölcsös a saját közösségében, de Magyarországon már nem lenne az, értem?
18/20 anonim válasza:
Attól még, hogy az erkölcs nem egyetemes, a saját közösségünkre vonatkozó normákat még nyugodtan be lehet tartani ám.
19/20 anonim válasza:
Szóval ha valaki élvezi azt, hogy a másik a nyakára szarik, az erkölcsileg elítélendő? Vagy a melegek? Egyik sem tartozik a közösségi normába.
20/20 anonim válasza:
Én mindig befingok a tömegközlekedésen, mégis furán néz rám a többi ember. A vágyam, hogy kijöjjön a fing, néha pont a másik orra alá. Akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!