Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vágyak vs erkölcs. Te mit választanál?
az erkölcs, ez egyértelmű. ha a 2-es verziót választanám, az azt jelentené, hogy a dolog nem (annyira) ütközik az elveimmel.
#1 ez tévedés, mindenkinek van egy egyéni erkölcse, végső soron mindenki eszerint cselekszik (biztos ismerős az érzés, amikor azért cselekszel úgy, ahogy, mert különben nem tudnál elszámolni saját magaddal).
"#1 ez tévedés, mindenkinek van egy egyéni erkölcse, végső soron mindenki eszerint cselekszik (biztos ismerős az érzés, amikor azért cselekszel úgy, ahogy, mert különben nem tudnál elszámolni saját magaddal)."
De igaza van az elsőnek, mert mesterséges. Elég megnézni a kultúrákat (és még nem is kell visszamenni 2000 évet Görögországba vagy a sötét középkorba ahol csakis a misszionárius volt az erkölcsös), vegyünk egy Thaiföldet, ahol elfogadott, hogy napközben mondjuk rendőr vagy és este beöltözöl nőnek (azért ezt a példát írom, mert személyesen tapasztaltam) vagy egy olyan arab országot, ahol a nőt megverik, amiért engedte, hogy valaki meglássa burka nélkül
Az egész mesterséges, ezért nem egyértelmű. Ha úgy nevelnek fel a szüleid, hogy légy nyitott, élvezd a szexet, tiszteld a másik testét, érzéseit, figyelj oda az ő boldogságára, akkor neked az lesz a standard. És vannak olyanok akiknél tabu volt a gyerekkorban a szex, erkölcstelen volt beszélni róla, ezért szégyellték fényben a szexet (ilyen volt a párommal is, de szerencsére nagy nehezen leszoktattam)
Ha pedig visszamennél az időbe nagyszüleidhez és elmondanád, hogy ma miket csinálsz az ágyban, úgy megvernének, hogy hetekig nem tudnál egyenesen járni.
Ergo: a vágy az erősebb. Mert amilyen a vágyad, ahhoz igazítod az erkölcsi normádat. Ha neked már sok az análszex, akkor azt te mindig kicsit erkölcstelennek fogod látni, de ha neked belefér, hogy a szádba élvezzenek, akkor meg lehet a barátnőd fog erkölcstelennek látni téged.
ezért abszurd a kérdés.
Na de a kérdés az én olvasatomban, az ember saját normái szerint értendő. Nem bármihez is viszonyítva.
Ez egy olyan kérdés szerintem, amit nem lehet egyértelműen megválaszolni. Helyzetfüggő, pillanatnyi elgyengülés-függő...Előfordulhat, hogy az ember nem akarja megélni a vágyait, mert az nem fér bele a saját normájába, de jöhet olyan gyenge pillanata, aminek nem tud ellenállni. Amit aztán lehet, egész életében bánni fog.
Azt hiszem, esetemben a vágyott dolog csábításának az erősségétől, ellenállhatatlanságától függ, hogy melyik "nyer".
Első a szexuális élvezet, így a hűség,
a bizalom, őszinteség csak a sokadik helyen lehet. Értem. Megcsalás, hazugság, válás, megalázás, kihasználás, nemi erőszak, elhanyagolás, ezek a korlátlanul megélt vágyak hozadékai, de persze gondolkodás nélkül vessétek el az olyannyira elavult erkölcsösséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!