Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki képes megcsalni a másikat akkor nem szereti?
Ismerni kéne a két embert, de még talán ez sem lenne elég, hogy pontosan tudjuk mi állhat a háttérben. Itt is látható, mennyire különböző válaszok születtek és valamilyen szempontból mind mögött vannak igazságok.
Személy szerint én az a típus vagyok, aki a szabad szex és a szabad szerelem híve, de ez azzal jár, hogy sokszor elég sokáig egyedül vagyok és ritkán találok olyan partnerre, aki ezt el tudja fogadni (az is többnyire külföldi).
Ellenben nem egy olyat tapasztaltam én is, hogy evolúcióval (a férfi így van kódolva), bonyolult, te ezt nem értheted dumával (házasság, gyerek, hitel) vagy az újabban divatos poliamor dolgokkal (a páromtól megkapom az otthon melegét a szeretőmtől meg az extrém szexet minden mennyiségben így teljes az élet) próbálták meg magyarázni.
Ezt a konzervatív ember úgy reagálja le, hogy "elmész te anyádba", de ha a kifejtős miértekre vagyunk kíváncsiak, akkor mind mögött vannak pro és kontra érvek (ezért mondom, hogy ahány kapcsolat, annyi egyedi eset).
A férfi evolúció szempontjából valóban úgy van kódolva, hogy attól, hogy párja van ugyanúgy tetszenek neki más nők is és ugyanúgy készen állna más nőkkel való szexre, akár úgy is, hogy a párjához kötődik a többi pedig csak kósza numera. Viszont azért civilizálódtunk és azért gondolkodunk, hogy az ösztöneinken úrrá legyünk. Tehát ha a párunk azt kéri, hogy legyünk monogámok, akkor ha ennek ellenére megcsaljuk "mert amiről nem tud az nem fáj neki", akkor valóban nem tiszteljük őt emberileg, úgy kezeljük, mint egy alárendelt felet, egy kisgyereket vagy háziállatot, akitől mi jobban tudjuk mit hogyan kell.
Ha már van egyéb kötelék (házasság, gyerek, hitel), akkor nehezebb az okoskodó "miért nem mennek külön?" tanácsnak eleget tenni, mert gondolom egy ilyen spanyolviaszt feltaláló tökéletes ember sem biztosítana lakhatást átmenetileg sem a válófélben lévő illetőnek meg támogatná őt érzelmileg miközben ellenségévé teszi egykori párját gyerekei anyját/apját pusztán azért, mert amúgy akár minden ha nem is jó, de kielégítő volt (mármint együttélés-ügyileg).
Az meg poliamor oldalakon is le van írva, hogy ha átb..od a párod fejét, az nem poliamoria, hanem gerinctelenség.
Sok jó dolgot írsz #11
Kivéve ezt.
"Viszont azért civilizálódtunk és azért gondolkodunk, hogy az ösztöneinken úrrá legyünk."
Nem azért vagyunk civilizáltak hogy úrrá legyünk hanem az értelmi képességeink és a kommunikációs készségeinket felhasználva igyekszünk elnyomni az ösztöneinket abból a nemesen egyszerű célból hogy később biztosan kielégíthessük őket...az ösztöneiden nem tudsz "úrrá" lenni, ideiglenesen elnyomhatod de mikor az érzelmi vagy szexuális kiéhezettséged elér egy határt akkor elveszted a kontrollt és ilyenkor történnek a "megbotránkoztatós" dolgok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!