Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az alábbi helyzetről?
Anyám kamasz éveimben zaklatott szexuálisan, a témában olvasgatva tudatosult ez bennem.
Viszont én sem akkor sem most nem érzem ezt rossznak, még kellemetlen emlékeknek sem mondanám. Ez esetben is érdemes szakembert felkeresni? 19 éves vagyok, van barátnőm, meg úgy életem. Anyámmal jó a kapcsolatom ès ezek a dolgok elmúltak a részéről. Igaz nem beszélgettünk erről soha, de nem is érzem szükségét. Köszi ha válaszoltok normálisan.
Ugyan nem vagyok szakértő, de szerintem ha úgy érzed nem maradt benned negatív dolog a történtekkel kapcsolatban, nem fojtasz el semmi érzést, és nincs kihatással az életedre akkor nem muszáj. Ettől függetlenül 1-2 alkalommal meglátogathatsz egy hozzáértőt, hogy ezt megcafolja vagy alátámassza, ha jobban a szakértő véleménye jobban megnyugtatna
27/F
Nem érezted rossznak, mert a gyermek normakövető, a szülői iránymutatást követi, azt tekinti természetesnek.
Ha a mindennapi életedben, a teljes értékű szexuális és szociális kapcsolataid kiépítésében nem akadályoz, elfogadtad önmagad, nincs mentális problémád akkor nem szükséges szakemberhez fordulnod (bár ettől még elmehetsz legalább jobban megismered saját magad).
Szia,
Szerintem ha rendben van az életed, normális emberi kapcsolataid vannak (anyáddal illetve bárki mással), egyszóval olyan vagy mintha nem történt volna meg, akkor nem kell senkihez fordulni. Ha neked ez tényleg jó emlék, akkor szerencsés vagy abban az értelemben, hogy nem egy trauma lett ami tönkreteszi az életed.
Ettől függetlenül azért érdemes figyelni magad, és ha később bármi gyanúsat észlelsz aminek köze lehet ehhez, akkor viszont fordulj szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!