Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ő szép lány?
Ez azért így nem teljesen igaz, facebookon is megtalálható, ahol sima képeken is látszik hogy nincs azért baj a kinézetével. És az sem biztos hogy nárcisztikus, csak nagyobb a valószínűsége.
Volt amúgy kóros nárcizmussal megszállt kapcsolatom kb 5 éve, neki pont hogy nem nagyon voltak jó képei magáról. Annyira frusztráltan akarta magát győztesnek és önellentmondó erőltetéssel vidámnak mutogatni, hogy a profilképein csak vigyorgott mint a tejbetök és a szemei közben tompa és élettelenek, arca fakó volt. Ezen kívül nem tudnak disztingválni facebookon sem, pl szakítás előtt önsajnáltató idézetek, szakítás után 1 nappal rögtön napfényes mosolygó virágok posztolása, vagy 1-2 hét után új kapcsolat bejegyzése.
Ez az instagram példány meg simán egy brand akar lenni, belövi a képet a szponzor pólóra hogy eladhatóvá tegye a profilt mint egy terméket, aztán leveszi, ez inkább menedzsment, ami persze lehet hazug és káros. De szerintem ne keverjük a nárcizmussal, aki rendszerint önmagát sem képes hitelesen eladni, hisz pont ez az ami abból az űrből fakad amit próbál kitölteni. Ezen a lányon ezt a kényszert én pl nem látom.
21-es: Aki ilyen olyan szelfizgető királylányos képekben éli ki magát (ami vagy valóság, vagy elferdített kinézet, most ez mind1), az 99% h egoista, önző és mellé kisebségi komplexus is társul. Azért csinálja ez a lány (úgy mint sok másik a szelfiket), mert nem tud érvényesülni máshol. Ez az élete. Úgy gondolja nem értékes ember, mert beszűkült tudata csak saját magára fokuszál, másokhoz hasolítja magát (ez mégjobban viszi a mélyre) s ezzel próbál komplexálni. Az instagram az egoista (és/vagy nárcisztikusok) homokozója. A követők az alattvalók. Akárhogy is nézem, ez ide vezet. A nárcizmus az önbizalomhiányból ered, s annyiban különbözik az egoistától, hogy a nárcisztikus képes bármit és bárkit becsapni, manipulálni, lehúzni, sárba taposni, akármi.. h a saját céljait elérje. A cél az mindig önös érdek. Ez a lány is ha nem jönnek az új követők, egyre "vadabb" képeket fog kitenni. Lehet vetkőzni is fog később a cél érdekében. Ez a mozgatórugója, az "én én én én". Párkapcsolatra alkalmatlan, mert "én én én én" nem lesz "mi". Ezek a képek, ez a "ki ha nem én vagyok az atyaisten" nézés ez nekem sokat elárul. Nyilván vannak fokozatok, de ha nem muszáj, 5 percnél többet nem töltenék el ilyen ember társaságában. Tudom miről beszélek, nekem is volt egy nagyon hosszú kapcsolatom nárcisztikus nővel. Erőt vettem magamon, kivágtam. Pszichologussal rájöttem miért sikerült ilyennel összefutnom, s miért maradtam a kapcsolatban sokáig. Azóta azonnal észreveszem az ilyet, vagy az erre hajlamos embereket. Ha fiú, ha lány. Tipikusan ilyen volt mint ezek a tucat instagram némberek, csak burkoltan ugye.
32f
32f
A jellemzők, amiket leírtál, azok igazak. Lehet, hogy ez a lány is az, de az instagram részével még mindig nem értek egyet. Ezek a mai fiatal korosztályt tudják megszólítani, beleszületnek és észreveszik, hogy ebben a világban, ha jó fotókat lőnek magukról, akkor tudják növelni az "értékét", mint a wow-ban vagy régebben a teveclubbal. Most ezek helyett te magad vagy ez a termék, és keresik az összes szponzort, meg eljátszák ezt a visszás szerepet. De, a nárcizmus ebből szerintem nem következik, mert azt nem lehet ennyivel előidézni, lehet hogy közülük a legtöbben normálisak egy párkapcsolatban, nem várják el hogy mindig ragyogva süssön a nap, és nem feltétlen várják el a párjuktól hogy legyen egy becsicskult megnyomorult áldozat, miközben a társaságban meg mutatkozzon a legnagyobb alfának a presztizse miatt.
Az instagramozás nagyon megtévesztő, erről a lányról is csak azért sejtem, hogy nem az, mert a nevéből elérhető a fb profilja is, azt meg már nem feltétlen erre használja, mert sok kép nem is róla szól, meg vannak képei másról is. Az insta az sokaknak ilyen reklámarcoskodás, ahol csak és kizárólag ő szerepel, és rendszerint aktmodellnek állítja be magát. Ha fényképezgetés és posztolgatás az elég sok ismerősömre jellemző, ez még önmagában egy újfajta függőség csak. Én a nárcizmus alatt inkább ezt a beteges személyiségzavart értem, amitől undok, manipulatív, egy liter takonnyal szándékosan bőgni tudó, keresztre feszítős önző állat lesz valaki. Azt nem az instagram hozza ki, hanem egy komoly identitás hiánya, ami a szülőkép zavarához köthető, hasonlóan a borderlinehoz.
Utolsó: Részben értek csak egyet veled :)
"ha jó fotókat lőnek magukról, akkor tudják növelni az "értékét""
Mihez kell értéknövelés? Önmagához nem? Önmagát akarja eladni valakinek? Gondolom a férfiaknak, vagy pénzt akar a "testéből". Viszont nagyon sokukban ez rivaldafényt eredményez, követőkre mennek, 1 követő 1 szám, semmi több, akik továbbra is alattvalók véleményem szerint, mivel 1 követő a lány értékét növeli. A mai fiatal korosztály (és sajnos egyre többen az idősebbekből is) önzők. Ha megnézed, kilépnek kapcsolatokból mert unalmas lett, csak a saját érdekeiket hangoztatják. Tárgyként tekintenek egymásra, mert csak az egyedi, önző érdekek fontosak. A férfiak lyukra mennek, a nők pénzre (nyilván sarkítottam). Minden arról szól h "én én én". Hogy tud valaki érvényesülni? Minél jobban "én én én", majd megmutatom h többet érek mint a többi, különben elveszik. Vagy lenyomja a konkurenciát, vagy olyat csinál amit a konkurencia nem tud. Innen indul a baj. Az h ki mit vállal be ezért, az egyénfüggő, de a nárcizmus folyamatában már elindult. Van az egészséges önszeretet, ami ha nincs, épp ugyanolyan baj, mint a túlzott. Viszont a túlzott az nagyon veszélyes. Amiről te beszélsz, hogy facebookon osztja meg a képeit valaki, annak megint oka van.
Miért oszt meg valaki valamit?
- nézzétek, itt is voltam, bebe.
- nézzétek, milyen szép vagyok
- nézzétek nekem mim van
- annyira jó h első éves a fiam (ez már más, mert egészséges büszkeség, öröm!)
- bánat, haláleset, információközlés.
A felsoroltak közül az utolsó kettő az ami nem az egyén saját fényezéséről szól, s nem azt hangsúlyozza, hogy ő több mint a másik.
A instagram homokozósok grandiózus nárcisztikusok, mert manipulál (retusál, átír, ferdít h többnek tűnjön), nem számít neki a többi ember.
Ez a kép jól leírja.
32f
Megnéztem a facebookját. Nem tévedtem, úgy érzem :) Maga a lány szép, de az ismerősök száma illetve a szelfikommentek milyensége a grandiózus nárcizmusra utal. Túl sok a félismerős-ismerős, vagy más szóval az ismerősként látszó partnerek, akikkel vszínű semmit sem beszélt, ill túl sok a szelfi, s ebbe ki is merül az értéke (már amennyit látok ismeretlenül). Amolyan csendes gyilkos szerintem :)
32f
Gyerek te paranoiás vagy.
A leírtakból semmi sem igaz, nézd meg legalább egy videóját, mielőtt véleményt alkotsz róla. Egyébként sem az volt a kérdés, hogy szerinted milyen "betegségben" szenved. Teljesen normális, kedves csaj, nem nárcisztikus. Az, hogy a lájkokból, illetve az ismerősök számából ilyen dolgokra következtetsz, arra utal, hogy egy felszínes, ítélkező ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!