Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési módszert ajánlanátok ilyen esetben?
spirált ne
amíg nem szültél simán okozhat gondot
inkább hüvelygyűrű
vagy nagyon pontos számolás és megszakítás
Azért lehetséges, hogy a tablettaváltás megoldaná a gondot. A hüvelygyűrű ugyanúgy hormonos, mint a tabletta, csak nem a bélből szívódik fel, hanem a hüvelyből. Hatásai, mellékhatásai tök ugyanazok. Persze mivel másfajta gesztagén van benne, mint a Lindynette-ben, az is egy opció lehet. Létezik még olyan tabletta, ami csak gesztagént tartalmaz, azt is meg lehet próbálni, jellemzően kevesebb a mellékhatása, mint a kombináltnak.
Spirálból is van kicsi, nem szült nőknek való méret, vagy akár ott a rézgyöngy, ami hormonmetes, spirálhoz hasonló, csak nem T-alakú, hanem gömb. Aztán van még a hormonos spirál, amiből szintén van mini méretű (Jaydess), az is csak gesztagént tartalmaz, ráadásul jórészt lokálisan hat, kevés kerül be a keringésbe, így a mellékhatások is elhanyagolhatók.
Aztán létezik pesszárium/méhszájsapka, ami spermiciddel kiegészítve egész jó hatékonyságú, netről (hormonmentes.hu) beszerezhető.
Egyébként véleményem szerint neten/szexshopban latexmentes óvszerből is létezik nagyobb méretű.
A spermicidek önmagukban elég gyatrák, de esetleg más módszerrel kiegészítve (pesszárium/megszakítás/ha rendszeres ciklusod van természetes módszerek) hatékony lehet.
Ha a doki szerint nincs más opció, akkor azzal kezdeném, hogy másik orvost keresek. A tabletták hatóanyag tartalma különböző. Van, amelyikben más hormonok vannak, vagy más arányban, ezért a szervezeted teljesen máshogy reagál. Nem kizárt, hogy ha másikat szednél, nem lennének ilyen mellékhatások.
A hüvelygyűrű ugyanúgy hormont tartalmaz, de helyileg szívódik fel, ezért kevesebbet. Ha nincs kizáró ok, ami miatt egyáltalán nem használhatsz hormontartalmú szereket, ez is beválhat.
Ha a hormontól félsz, akkor pesszárium + spermicid + megszakítás. Ezek önmagukban nem biztonságosak, de kettőt együtt alkalmazva már igen, ha pedig mindhármat csinálod, már egyáltalán nem kell aggódnod.
A spirált én nem javaslom, saját és ismerősök tapasztalatai miatt, de egy kérdést ez is megér, mivel sok nőnek beválik.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek nagyon:) akkor keresek egy másik orvost, és megkérdezem őt, biztos találunk valamit:) igazából igen, ez után a tapasztalatom után már tartok a hormonoktól, kényelmes, de nem szeretnék megint "kifordulni önmagamból", szörnyű voltam amikor szedtem, azóta megint valahogy jobb a közérzetem is, meg nincs annyi hangulatingadozásom sem, a vérnyomásom is lejjebb ment... Gumit meg kérdeztük több szexboltban is, de azt mondták, hogy még a nagykerben is ritka, amit meg tudna ajánlani azt nem forgalmazzák már Magyarországon:/
Első, bocsi, hogy megkérdezem, nem muszáj válaszolnod, de a hüvelygyűrűt érezni lehet szex közben, és ezért volt kényelmetlen?
És akik írták, hogy a spirállal sok a baj, mik a tapasztalataitok, miért nem ajánlanátok? Bocsi a sok kérdésért, csak nem vagyok annyira jártas a témában sajnos:/
A hüvelygyűrűt ki lehet venni szex idejére. Max napi 3 órát lehet hüvelyen kívül anélkül, hogy csökkenne a hatás. Szóval ha a partner érzi, kiveszed és kész.
A sima spirállal az a baj, hogy gyakran erősebb és hosszabb, görcsösebb mellette a vérzés, plusz megemeli a kismedencei fertőzések kockázatát. A hormonossal ilyen baj nincs, amellett szinte nincs is vérzés, és gyulladás sem gyakoribb, mint spirál nélkül.
Sokan használnak hüvelygyűrűt. Spirál úgy tudom van olyan amit nem szült nőknek is feltesznek és nincs gondjuk (vannak ilyen barátnőim).
Mi pharmatex+ megszakítást alkalmazzuk sikerrel, és másokat is ismerek akiknek ezzel így nincs problémája, gyerekük is akkor lett amikor akarták.
Termékenységi problémák nélkül, megszakítással kombinálva biztonságos a pharmatex is, mert még ha 1 egész adag spermát nem is bír el, az előváladékban esetlegesen jelenlévőket tuti kinyírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!