Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ajanlanatok nekem a fogamzasgatlot?
"Ti ajanlanatok nekem a fogamzasgatlot?"
Nem, inkább menj nőgyógyászhoz, olyan javasoljon aki ért is hozzá. A legmegfelelőbb gyógyszert vizsgálatok elvégzése után tudja felírni, egy szakorvos, nem holmi tini a gyakorin.
Minden nap nők százmillói vesznek be hormonális fogazásgátlót, óriási többségük sikerrel elkerüli a terhességet, és szintén alacsony azoknak a száma, akiknél mellékhatások jelentkeznek. Azok sem betegségek, hanem inkább kellemetlenek, ráadásul másik fajtára áttérve leggyakrabban megszűntethetők. Mindhogy több, mint 60 éve van tapasztalat, ki lehet mondani, hogy nincs bizonyítható káros hatása a nőkre, vagy a későbbi utódokra.
Ugyanakkor ismert, hogy a környezetet az eltelt idő alatt kimutathatóan szennyezte, és ez aggasztó. A szennyezés mértéke egyelőre alacsony, csak laboratóriumban muérhető, de ezzel biztosan foglalkozni kell.
Az ára úgy három- és ötezer forint között van egy hónapra, de vannak drágábbak is.
1,
A nőgyógyászodal konzultálj eről, aki vérvizsgálat és egyéb szűrések után tud neked javaslatot tenni.
2,
4-es, "több, mint 60 éve van tapasztalat, ki lehet mondani, hogy nincs bizonyítható káros hatása a nőkre, vagy a későbbi utódokra"
Ez rohadtul nem igaz.
Nem fogok oldalakat írni, úgyhogy a legkomolyabbat emelem csak ki, trombózis.
A kombinált hormontartalmú fogamzásgátó(gyógyszer, spirál pl)akár 40%-al növeli a trombózis kialakulásának kockázatát, amiből később nagyon könnyen lehet tüdőembólia, amit nem nagyon szoktak túlélni.
Rohadt nagy rizikója van minden hormonos cuccnak, ezt érdemes tudomásul venni, ha belekezdesz.
Kedves #5, a trombózis valós mellékhatás, ezért arra vizsgálja is a nőorvos az igénylőt. Ugyanígy, ha jól tudom, ellenjavallt bizonyos májbetegeknél.
De ezek nem a hatásai a szernek, hanem a mellékhatásai. Amit írtam, az más, a hatásáról nem bizonyosodott be, hogy káros lenne.
Ha tudsz az ellenkezőjéről, írd meg, légy szíves, nehogy félretájékoztassuk a kérdezőt.
Nőgyógyásszal mindenképpen beszélj erről.
Nekünk a hüvelygyűrű jött be a legjobban, annak a legalacsonyabb a hormonszintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!