Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
11es
a hülyéket pont úgy lehet sterilizálni, hogy nem hagyjuk hogy a világra jöjjenek. A Föld túl van népesedve és rengeteg ember jön pláne az utóbbi időkben " véletlenül" a világba csonka családba nagy szegénységbe akikből 15 év múlva alkeszek lehetnek meg drogosok. Ha nincs megadatva a lehetőség, akkor el kell vetetni mert amint monodm a társadalomnak nincs szüksége még egy csoport komplexushalmazra..
én önmagamat is elvetettem volna anyámék helyében, mert gyűlölöm az életem, de túl béna vagyok ahhoz hogy befejezzem a két kezemmel. Céltalan életet adtak nekem..kellek én a világnak így??? építeni nem építek csak rombolok... semmire való vagyok
Betiltanám-e azt hogy embert ölj? Ha a magzatnak már jogai vannak (pld örökölhet, járandóságot kaphat, stb) akkor joga van az élethez is.
Egy nő elment a dokihoz hogy kaparja el a gyerekét mert nem akarnak másodikat. A doki azt mondta neki hogy öljék meg az esőt, aki egy éves volt és nevelje fel azt ami a hasában van. Kb ugyanaz az eljárás.
14-es
Méhen belül megölheti? Akkor mért nem ha már kinyomta? Mondjuk szülés után rögtön megfojtaná? Az miért büncselekmény? Mert még nem bujt ki? Akkor meg lehet ölni?
16-os
Úgy látom te még nem vagy reménytelen eset, még lehet abortálni mert egy parazita sejtcsomó vagy még mindig.
# 13: "Ha a magzatnak már jogai vannak (pld örökölhet, járandóságot kaphat, stb)"
Linkelnéd kérlek az idevágó jogszabályokat? Én nem tudok olyan jogról, ami a még meg nem született embert érinti, aki nem is biztos, hogy megszületik vagy hogy élve születik meg akkor sem, ha nincs abortusz.
Semmiképpen nem tiltanám be.
Viszont borzalmasan ideje lenne a minden korosztályt és szociális helyzetű embert elérő (kiket-kiket a megfelelő módon) felvilágosításnak, SZEMLÉLETFORMÁLÁSNAK, és alanyi jogon ingyenes fogamzásgátlási eszközök/készítmények biztosításának.
Az abortuszellenesek akkor lennének hitelesek, ha babucika-magzatocska-gyilkosozás helyett teljes mellszélességgel tevékenykednének a MEGELŐZÉS frontján.
Na valahogy ilyennel sehol nem találkozok...
Nem. Szerintem a jelenlegi Magyarországon érvényes szabályozás nem rossz. 12. hétig az anya önrendelkezési joga az elsődleges, 12. hét után pedig a magzat élethez való joga. Ez egy elfogadható kompromisszum.
Viszont:
- Sokkal több gondot fordítanék a felvilágosításra
- Sokkal könnyebben elérhetővé tenném a fogamzásgátló módszereket (bizonyos szociális helyzetben akár teljesen ingyenessé).
Lehet itt vitatkozni arról, hogy bűn-e vagy sem, ember-e az embrió vagy sem, de aki szerint csak egy parazita, azzal igazán megnézetnék egy 10-12 hetes interruptiót.
Nem akarok senkit megbotránkoztatni, de egy ekkora terhességnél kb. össze lehetne rakni az embriót. Miközben az ember kaparászik, látja a lábát, karját, bordáit. Nem túl szívderítő élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!