Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Nők, akik nem szedtek fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, akik nem szedtek fogamzásgátlót, ti mért nem teszitek?

Figyelt kérdés

Párom kitalálta, hogy nyugodtabb lenne, ha szedne bogyót. Én erről próbáltam őt lebeszélni, mert egyrészt tudom, hogy mikor volt pasijával szedte akkor agyonvágta a libidóját, másrészt meg egyáltalán nem tartom természetesnek vagy egészégesnek. Persze az önző felem, mondja, hogy hagy szedjen, gumi nélkül nekem is jobb a szex, de nekem az egészsége többet jelent sokkal. A nővére 10 évig szedte a pirulát, most meg 2 éve próbálkoznak gyerekkel, eddig sikertelenül. Nem mondom, hogy köze van a bogyóhoz, de azt sem, hogy nincs.

Csak érdekelne, hogy vannak-e itt olyanok, akik nem azétt nem szednek, mert egészségügyileg nem szedhetnek, hanem azért mert ők döntöttek úgy. A csapból is az folyik, hogy a pirula milyen egyszerű és nagyszerű, hogy mindenkinek szednie kéne aki nem akar gyereket, de ezzel mélységesen nem értek egyet. De lehet csak én vagyok ilyen maradi és hülye.

2018. febr. 2. 08:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%

Én ebben dolgozom, és az orvos feleségemnek soha de soha nem írtam fel ilyet, és nem is fogok.

Még a pácienseknél is tízszer meggondolom mit írok fel és miért.

Igaz a mai fogamzásgátlók sokkal jobbak mint régen voltak, többségük már hormon mentes, de ahogy te is írod, nem természetes.

Feleségem sosem szedett fogamzásgátlót, eleinte gumival, majd később ha nem számít, hogy esetleg becsúszik a baba, akkor számolással és kiszállással védekeztünk.

Így sem lett soha nem kívánt terhesség, csak az előre jól megtervezett két csemete :)

És igen, a páciensek 99%-nál libidó csökkenést, nagyon sok esetben súlyosan, minimális részben ér problémákat allergia problémákat okoz.

Szóval jól teszed ha kerülitek.

Van gumi, pesszarium, tudtok számolni, kiszállni időben már kevésbé, de addig is sokkal jobb nélküle!

2018. febr. 2. 08:46
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Nálam tinikorom óta egyértelmű volt,hogy fogamzásgátlót sosem fogok szedni.Nem volt nehéz eldönteni,mert utánanéztem,hogy mit is tesz egész pontosan a szervezettel.

Nem normális dolog,hogy valaki feláldozza a normális,természetes menstruációját egy mű ciklusért.

Hála Istennek ennél azért több eszem volt már akkor is.

A durva az egyébként az egészben,hogy nem csak a fiatal lányok,hanem érett nők sincsenek vele tisztában,hogy a gyógyszer alatt nincs peteérés,sem menstruáció.Ami végképp kiveri nálam a biztosítékot,mikor egyenesen azt hiszik,hogy a tabletta beállítja a ciklust..Ehhez meg kb.70-es IQ szükséges..Többet nem is fűznék hozzá.

Ahogy te is írtad,később,gyerekvállalás előtt meg nem értik,hogy miért nem jön a baba.Mikor évekig blokkolta a peteérést a gyógyszer..

Azt sajnálom,akinek egészségügyi okokból muszáj mérgezniük magukat a tablettában levő mesterséges hormonokkal.

Ritka az ilyen önzetlen,normális felfogású férfi,kérdező,mint te vagy.

2018. febr. 2. 09:06
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

A fent leírtak miatt sem.Plussz,semmilyen gyógyszert nem bír a gyomrom.Szerintem,ha nem két full buta ember van együtt,bőven meg lehet oldani anélkül is. :)

Ha erre kényszerítene vagy zsarolna a párom,már nem lenne az!

Ezt is,mint minden mást meg kell együtt beszélni,úgy..hogy mindkét félnek a legjobb legyen.

Pl, gumi nélkül jobb,de vállalható rossz... stb.

2018. febr. 2. 10:21
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

párommal azért hagyattam abba, mert ő nagyon érzékeny volt a hormonokra. Kb minden rossz "mellékhatás" kijött rajta, pedig a legesleggyengébbet íratta fel. És igen, nekünk is nagyon nehezen jött össze a baba.

Ez nagyon változó, valakinek a lónyugtató sincs hatással, nálunk egészen más volt.

Inkább húzok mindig gumit, mint hogy a párom teste menjen tönkre.

2018. febr. 2. 10:48
 5/22 anonim ***** válasza:
93%

#1, bár minden nődoki (meg férfi) így gondolkodna!!

Én is azért nem szedek mert méregnek tartom mint minden gyógyszert. Csak azzal a különbséggel hogy elismerem hogy gyógyszert bizonyos esetekben muszáj szedni, még a védekezést másképp is meglehet oldani. Nem akarom feleslegesen mérgezni a szervezetem, a libidócsökkenés se hiányzik, főleg hogy enélkül is van vele néha gondom... De elhízni se szeretnék.

Mindig is gumit használtam, illetve mióta nem érdekel ha becsúszik egy gyerek, azóta komoly kapcsolatban megszakításost

2018. febr. 2. 11:19
 6/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Jó olvasni, hogy más is gondolkodik úgy, mint én. Ha majd 10-20 év múlva nem akarok már (több) gyereket, majd elköttetem, de gyógyszert nem vagyok hajlandó szedetni a párommal.
2018. febr. 2. 11:23
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem birja a szervezetem. 3 kulonbozot probaltam ki, mind harommal iszonyat rosszul voltam. Az elso fel evig szedtem, de a kozepe fele mar felborult a menzeszem, 2 hetig menstrualtam, es folyamatosan gorcsolt a hasam. Egyszer korhazba is kerultem miatta. A maisk kettobol eleg volt 1-1 szemet bevenni, ra nehany orara jott a hasgorcs, hanyinger, rossz kozerzet. Nem tetsztelgettem inkabb, hogy melyik valik be, leraktam. 21L
2018. febr. 2. 11:28
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek a többi hozzászólóval... én sem szedném soha, természetellenesnek tartom
2018. febr. 2. 15:02
 9/22 anonim ***** válasza:
77%
Mert sok negatívat hallottam róla.Utána olvastam meg mások is mondták.Szedtem régen 1 évig.Aztán nem volt barátom és gondoltam minek szedjem.Miután ugye kezdett "ki ürülni" a gyógyszer a szervezetemből kellett vagy 6 hónap mire a menstruációm rendszeres lett.Nem tartom egészségesnek egyáltalán.A megszakításos módszert alkalmazom már több mint 10 éve,nem lettem terhes egyszer sem.Nyilván ez a másik félnek nem túl kellemes,de meg tudom oldani,hogy jó legyen neki,most erre nem térek ki.Meg majd a pharmatex-t akarom kipróbálni,hogy azért a másik félnek is jó legyen.
2018. febr. 2. 18:24
 10/22 anonim ***** válasza:
68%

"Igaz a mai fogamzásgátlók sokkal jobbak mint régen voltak, többségük már hormon mentes, de ahogy te is írod, nem természetes. "

Hogy lenne már hormonmentes? Ha nem lenne benne hormon, akkor mégis hogy hatna?

Egyébként szerintem pont az a legnagyobb baj, hogy a hiteles, korrekt tájékoztatás hiányzik. Ha valaki tablettapárti, akkor csak és kizárólag az előnyeit tudja nyomni, ha meg ellenzi a tablettaszedést, akkor semmi mást nem lát a lehetséges mellékhatásokon kívül.

A hormonális fogamzásgátló egy gyógyszer. Mint minden gyógyszernek, vannak kedvező hatásai, de emellett lehetnek mellékhatásai, sőt, esetenként súlyos szövődményei is.

Az orvosnak nem annyiból állna a feladata, hogy felírja azt, amit a beteg kér, hanem az, hogy alapos kikérdezés, vizsgálat után megbeszélje a beteggel, hogy neki személy szerint milyen védekezési módok jöhetnének szóba és azoknak mi az előnye és a hátránya. Majd ezek után pedig a beteg eldöntené, hogy a módszerek közül melyik az, ami neki a legszimpatikusabb.

Ez lenne a fogamzásgátlási tanácsadás lényege, de ilyet a magyar egészségügyben várni naivitás.

Egy nőgyógyászati klinikán dolgozom, az ambulanciára

naponta átlagosan 270 (!!!) beteg érkezik. Ha kiszámolom, hogy egy ambulanciára hány beteg jut. és ennek alapján egy betegre mennyi idő, tudod milyen szám jön ki?

8 perc. Ebben benne van a kikérdezés, az öltözés, a vizsgálat, a vetkőzés, a terápia megbeszélése. Viszont nincs benne az, hogy az orvosnak el kell szaladnia valahova, vagy mondjuk elmegy ebédelni.

Ilyen betegforgalom mellett hiába akarja normálisan ellátni a beteget és normális felvilágosítást adni neki, pár év alatt eljut oda, hogy "Miért jött?", "Fogamzásgátlót szeretnék", "Rendben, tessék, itt a recept."

Magánrendelésen valamivel jobb a helyzet, de szerintem sok helyen még ott sem magyaráznak el tisztességesen mindent a pácienseknek.

A magyar emberek egészségügyi ismeretei meg a béka feneke alatt vannak. Mintha nem léteznének manapság biológia órák és szexuális felvilágosítás...

Így aztán az ember honnan tájékozódik? A netről, ismerősöktől, szomszédasszonytól stb.

És attól függően, hogy épp milyen környezetben van az ember, attól függően fog a véleménye is változni a fogamzásgátló tablettákról.

Egyébként sok esetben a párok hozzáállása is elég borzasztó a dologhoz. Dugni dugnak, de azt már nem beszélik meg, hogy mondjuk mikor szeretnének gyereket, ha véletlen teherbe esne a lány, akkor kinek mi lenne a döntése a nem kívánt terhességgel kapcsolatban, nm beszélnek arról, hogy kinek milyen védekezés lenne jó...

Egyszer bejött egy hölgy az ambulanciára, mert pozitív lett a terhestesztje. Megkérdeztem, hogy kívánt-e, természetesen nem, abortuszt szeretne. Mikor megkérdeztem, hanyadik terhesség, kiderült, hogy ez vagy a 3. abortusza lesz.

Óvatosan megérdeklődtem, hogy akkor nem lehetne-e esetleg tenni valamit a terhesség ellen, mire közölte, hogy: a párja NEM ENGEDI, hogy tablettát szedjen, a gumit meg nem hajlandó felhúzni.

2018. febr. 2. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!