Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spirál vagy hormonális tabletták (+nuvaring)? 20 éves vagyok de a tabletta nem vált be, a hormonális fogamzásgátlókat inkább hanyagolni szeretném. És ugy tudom a mini spirált felrakják azoknak is akik még nem voltak terhesek és akarnak gyereket.
Még annyit fűznék hozzá, hogy a spirál egy steril gyulladást hoz létre a méhben és nem magát a fogamzást gátolja, hanem a már megtermékenyített petét nem engedi beágyazódni vagyis abortáló hatása van. sztem ez sem utolsó szempont...
a másik meg az, hogy bár ez egyéni vélemény, de én megőrülnék a tudattól, hogy egy műanyag-fém biszbasz van a méhemben...
Szerintem próbáld meg a tablettákat egy másik nőgyógyásznál, hátha valami mást ír fel, vagy más adagban. Ha meg gyereket szeretnél, nem érdemes felrakatni a spirált, mert lehet, hogy aztán nem lehet gyereked.
Ha tényleg más nem működik, akkor használjatok gumit, amíg nem szeretnétek gyereket. Inkább, minthogy aztán meg ne lehessen egyáltalán gyerek.
Ha szedhetsz fogamzásgátlót, én a nuvaringet csak ajánlani tudom. Mivel nem szájon át szeded még kisebb a dózis és ugye meg van az előny h havonta pontosan kétszer kell az egész fogamzásgátlással foglalkoznod.
Szerintem tényleg gondold át ezt a spirál dolgot, az előttem levők nagyon jól leírták, miért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!