Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg büntetendő 16 éves...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg büntetendő 16 éves kor alatt fogamzásgátló tabletta felírása?

Figyelt kérdés

Nem érdekelnek az olyan válaszok hogy "nekem felírta, nem mondott semmit", "minek szexelsz ennyi idősen", stb, a kérdésre válaszoljatok légyszíves.

Nekem ezt mondta az orvosom, hogy őt megbüntetik, ha felírja. Miközben régebben is volt nála felíratva gyógyszer. Szerintetek? Vagy csak ki akart bszni velem?:) Aztán meg ha teherbe esnék (nem lesz ilyen), rögtön "jaj, kis buta tini, biztos nem védekezett".

16L

2011. júl. 2. 14:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
ilyen szabály nincs.
2011. júl. 2. 14:11
 2/16 anonim válasza:
Tudtommal köteles felírni. Szerintem nem a büntetés miatt aggódik, hanem hogy magas a hormontartalma a gyógyszernek ami nem tesz jót. Legközelebb pedig védekezz. :)
2011. júl. 2. 14:15
 3/16 anonim válasza:
100%

Elbambultam.. :D

Azt hittem 72 órás tablettáról van szó. My fault.. xD

Köteles felírni, húgom osztályában az egyik lány fogamzásgátlót szed, pedig csak 12 éves. Az már más, hogy amúgy sem volt vékony és rengeteget hízott tőle.. :/

2011. júl. 2. 14:17
 4/16 anonim ***** válasza:
Én is hallottam már ilyet,azt nem tudom,hogy mennyi a valóságalapja,de valóban,egy lelkiismeretes orvos ilyen fiatal lányoknak nem ír fel gyógyszert.Jobban jársz még az óvszerrel.
2011. júl. 2. 14:20
 5/16 anonim válasza:
53%

"Tényleg büntetendő 16 éves kor alatt fogamzásgátló tabletta felírása?"

persze hogy az. 16 éves kor alatt még nem lehet orvos az illetô így semmilyen gyógyszert nem írhat fel senkinek.

egyébként nem. nincs korhatár a fogamzásgátlóra

2011. júl. 2. 14:57
 6/16 A kérdező kommentje:

Jól van, fogalmazni nem tudok.

Elmentem másik orvoshoz, ő felírta minden kérdés nélkül, csak kíváncsi voltam tényleg van-e ilyen.

Egyébként miért járnék jobban az óvszerrel? A hízás nem probléma a 42 kilóm mellé 165 cm-hez, igaz, vannak még esetleges mellékhatások, de például a menstruációmat is tudom vele követni, akár halaszthatom a következő hónapra, és anyagilag is jobban kijövünk vele. Más kérdés hogy egyikünk sem szereti a gumit :)

2011. júl. 2. 15:17
 7/16 anonim válasza:
már látom hogy megoldódott a probléma de azért leírom a véleményem..szerintem nem létezik ilyen szabály mégpedig azért mert ha én jól tudom akkor 18 éves korig valamelyik szülő(általában édesanya) jóváhagyásával írhatnak fel csak ilyesféle gyógyszert...ha tévedek akkor elnézést a téves infóért...
2011. júl. 2. 15:26
 8/16 anonim ***** válasza:
89%

"Egyébként miért járnék jobban az óvszerrel?"

Mert még fiatal vagy. A tabletta nagyon beleavatkozik a hormonrendszerbe. Nem feltétlenül most jönnek majd elő a problémák, hanem mondjuk akkor, mikor abbahagyod. Mikor esetleg nem indul újra a peteérésed és járkálhatsz orvostól orvosig, hogy egyáltalán menstruálj.

Bár tudtommal nincs olyan szabály, hogy nem lehet felírni, de az az orvos, aki nem írta fel, csak neked akart jót.

A te dolgod, hogy mit csinálsz, de ne csodálkozz, ha később gondjaid lesznek miatta.

2011. júl. 2. 15:34
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

"például a menstruációmat is tudom vele követni"

Milyen menstruációdat? Az nincs is, ha tablettát szedsz. A te ciklusod szépen ki van kapcsolva, és a tabletta (pontosabban annak megvonása a szünetben) csinál egy mesterséges vérzést.

Egyébként arra következtetek ebből a mondatodból, hogy tabi előtt nem volt "követhető", azaz rendszertelen volt. Ebben az esetben fel sem szabadott volna írni, mert a tabletta szedésének az egyik feltétele a beállt, rendszeres menzesz. Így még nagyobb esélyed van arra, hogy majd abbahagyás után szívj azzal, hogy nem indul újra a peteérésed.

2011. júl. 2. 15:36
 10/16 A kérdező kommentje:
Ez is vérzés, az is vérzés, nem mindegy? Nem ez volt a kérdés.
2011. júl. 2. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!