Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg büntetendő 16 éves...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg büntetendő 16 éves kor alatt fogamzásgátló tabletta felírása?

Figyelt kérdés

Nem érdekelnek az olyan válaszok hogy "nekem felírta, nem mondott semmit", "minek szexelsz ennyi idősen", stb, a kérdésre válaszoljatok légyszíves.

Nekem ezt mondta az orvosom, hogy őt megbüntetik, ha felírja. Miközben régebben is volt nála felíratva gyógyszer. Szerintetek? Vagy csak ki akart bszni velem?:) Aztán meg ha teherbe esnék (nem lesz ilyen), rögtön "jaj, kis buta tini, biztos nem védekezett".

16L

2011. júl. 2. 14:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%
Nem, nem mindegy, mert nincs peteérésed. Eszetlen.
2011. júl. 2. 17:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Annyira vicces, hogy valaki nem tud másba belekötni csak abba, hogy a menszesz szót használod a ,,megvonásos vérzés helyett". Aki ilyenbe beleköt, az volt már nőgyógyásznál? Mert csak mondom, hogy aki tablettát szed, attól, NEM azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó megvonásos vérzése, hanem azt h mikor volt az utolsó MENSTRUÁCIÓ. Nem kéne a kérdezőt ilyen miatt lehurrogni csak azért mert előítéleteid vannak a tablettára.

És a kérdezőnek: van akinek fiatalon felírják, hogy beállítsák a menstruációt. És mielőtt ebbe is belekötne valaki igen, azt mondják, hogy a menstruációt nem azt, hogy most ahelyett a szervezetedben előidéznek egy újfajta vérzést.

2011. júl. 2. 22:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Azért kötöttem bele, mert sok ember azt hiszi, hogy beállítja a vérzést. NEM állítja be. Kikapcsolja. És nem, egyáltalán nem mindegy. Ha vki azért szedi, mert rendszertelen, akkor szedés alatt örül, hogy "jajj de jó, mert most tök pontos a menzeszem". Aztán mikor abbahagyja, akkor minden ugyanolyan szar lesz, mint előtte volt. Vagy még rosszabb. Ugyanis ha rendszertelen vérzésre tabit írnak, jó esély van rá, hogy abbahagyás után gondok lesznek a ciklussal.

A tabletta nem megoldás, hanem a probléma szőnyeg alá söprése.

2011. júl. 3. 01:37
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

Ne haragudj de szerintem ezt egy orvos jobban tudja. Nekik pont, hogy az a dolguk, hogy ne ,,söpörjék szőnyeg alá", hanem kezeljék. Mi értelme lenne ennek? Ha hozzá nem értő csinálja akkor jogos ez a kijelentésed, de orvosok csinálják. És ha valakinek ez a megoldás rá, akkor ez a megoldás, nem tudok róla, hogy mással be tudnák állítani. És nem igaz az se, hogy utána megint probléma lesz. Van akinek az lesz igen, de azért, mert szünet nélkül szedi 5-8 évig, amiből persze, hogy gond lesz. Akit én ismerek fogamzásgátlóst és abbahagyta, neki rendszeres maradt a ciklus és a fájdalmak se jöttek vissza.

Nem baj ha te nem szereted a fogamzásgátlót, de inkább olyan mondjon pozitív-negatív véleményt róla aki már szedte vagy orvos az illető.

2011. júl. 3. 08:05
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Hihetetlen mennyi naiv ember van itt. Én szedtem tabit fél évig. És igen én is ilyen naiv voltam, mert rendszertelen volt a mensesem, és az orvos ajánlotta a tablettát. Én meg örültem mint majom a farkának, hogy milyen pontosan megjön. Fél év után abbahagytam a mellékhatások miatt, és képzeljétek, utána fél évig nem jött meg, és azóta is 2 havonta 1szer jön meg. Remélem az én sztorim releváns ehhez a vitához, bár orvos nem vagyok. De az orvosok többsége sem ajánlja fiatalon a tabit, olvassatok utána. Max azok ajánlgatják akik jót akarnak rajtad keresni, ugyanis ők jutalékot kapnak a felírt gyógyszer után. Pont lesz.rja hogy neked milyen bajod lesz később a gyógyszertől, annál jobb, legalább visszamész kezeltetni magad.

De nektek nyilván könnyebb nem tudomást venni erről, mert legalább a pasitok nem hagy el mert óvszert kell húzni, és persze a "mensi" is tök pontos lesz. Mennyi agyatlan liba van, hihetetlen.

2011. júl. 3. 13:14
 16/16 anonim ***** válasza:
67%
hallgass az előzőre kicsi lány,ha mindenképp szét teszed a lábad 16 évesen ne hormonnal bombázd magad,használjatok óvszert ha a pasi nem akar nem szeret igazán,tönkre teheted a szervezeted lehet később még gyereked sem lehet,vagy a hormonrendszered annyira felborítod hogy elhízol,majd sose tudsz lefogyni stb,még nem sokat tudsz az életről hallgass a tapasztaltakra
2011. júl. 3. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!